امروز: سه شنبه 4 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

پروژه گاز

پروژه گاز دسته: مهندسی شیمی
بازدید: 485 بار
فرمت فایل: pdf
حجم فایل: 29022 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 101

بر اساس ارزیابی های بعمل آمده بیش از 80 درصد آلودگی هوای تهران از وسایل نقلیه موتوری و كمتر از 20 درصد بقیه منابع و و سایل گرمایش خانگی و تجاری است

قیمت فایل فقط 200,000 تومان

خرید

پروژه گاز

حفظ محیط زیست جزء وظایف اصلی انسان بشمار می آید . با پیدایش انقلاب صنعتی در اروپا و متعاقب آن با تكامل پیوسته تكنولوژی آلودگی محیط زیست نیز افزایش پیدا كرده است . اتومبیلها به عنوان یكی از منابع عمده آلودگی محسوب میگردند .

با افزایش تعداد اتومبیلها در جهان و بخصوص در شهرهای بزرگ نظیر تهران ،‌دفع طبیعی آلودگی امكان پذیر نبوده و الزاماً میبایست در جهت كاهش آن از منبع تولید كننده ( اصلاح موتور ) و نیز تبدیل گازهای مضر به گازهای كم ضررتر اقداماتی صورت گیرد . در چند دهه اخیر این موضوع مورد نظر قرار گرفته و پیشرفتهای زیادی برای رفع این مشكل حاصل شده است بطوریكه تكنولوژی ساخت موتورها به مقدار قابل ملاحظه ای اصلاح شده و احتراق بهبود و مصرف اتومبیل كاهش یافته است .

علیرغم این اصلاحات ،‌هنوز امكان حذف كامل گازهای آلوده كننده وجود ندارد و لذا میبایست پس لز احتراق و خروج گاز از موتور به كمك كنور تورهای كاتالیستی ، آنها را به گازهای كم ضرر CO2و HO2 تبدبل نمود . از حدود  بیست سال پیش استفاده از كنور تورها یكاتالیستی كه در صنایع شیمیایی جایگاه مشخصی داشته اند ، تحت عنوان كنور تورهای كاتالیستی اتومبیل رایج شده است . متاسفانه با وجود آلودگی شدید هوای شهرهای بزرگ ایران بخصوص و تهران سابقه فعالیتی در این زمینه وجود ندارد و لذا در این پروژه اولین قدمهای لازم برای شناخت علمی و عملی كاتالیستهای مربوط بر داشته شده است . نظر به اینكه لازمه هر گونه مطالعه ای در این زمینه ، شناخت نوع و عملكرد كاتالیستهای مربوطه میباشد ،ؤ این كار بر این موضوع متمركز گردید . بدیهی است كه در ادامه این پروژه نحوه انتخاب ، طراحی و ساخت این كاتالیزورها مورد بررسی قرار میگیرد .

در خاتمه با آروزی موفقیت برای كلیه پژوهشگران این مرز و بوم ، به امید روزی كه نفس هوایی سالم و پاكیزه در شهر تهران همچنین بازگشت پرندگان خوش آواز به این شهر دور از واقعیت نباشد .

چكیده :

تنفس در هوایی سالم و پاكیزه یكی از آرزوهای شهروندان در دو دهه اخیر محسوب میگردد . با این هدف این پروژه به منظور گامی در جهت كاهش آلودگی هوا و سالم سازی محیط زیست انتخاب شده است ، آلاینده هایی كه در این زمینه مورد بررسی قرار گرفتند آلاینده های گازی ناشی از اگزوز وسایط نقلیه موتوری هستند . آلاینده های اصلی گاز اگزوز عمدتاً شامل مونواكسید كربن (co) ، هیدرو كربنهای نسوخته (hc)و اكسیدهای نیتروژن (nox) میباشند . در این راستا چاره جز استفاده از كنوتورهای كاتالیستی وجود ندارد كه در آنها واكنشهای اكسیداسیون CO و HC و واكنش احیاء NOX بطور همزمان انجام شوند . برای این منظور از كاتالیستهای سه جانبه (TWC) استفاده گردد . بنابراین در این پروژه شناخت این كاتالیستها در شرایط حقیقی گازهای اگزوز اتومبیل انجام گرفته است .

در این پروژه از سه فاز a- AL2O3 – S-AL2O3 , y – AL2O3  كه به ترتیب هر یك دارای مساحت سطح BET معادل 285،125،26 متر مربع بر گرم هستند به عنوان پایه كاتالیست استفاده شده است .

فلزات انتخاب شده ، جزء عناصر واسطه گروه هفتم و هشتم جدول تناوبی میباشند . این نوع فلزت از نوع فلزات گرانبها و هم خانواده پلاتین هستند . PT، RH و PD فلزاتی هستند كه در طراحی  ، فرمولاسیون و ساخت كاتالیستهای سه چانبه این پروژه بكار گرفته شده اند . درصد وزنی هریك از این فلزات به ترتیب 5/0%،05/0%. 20/0%میباشد. فرمولاسیون سه نوع كاتالیست ساخته شده یكسان بوده و تنها اختلاف آنها در پایه بكار رفته است .

خلاصه فرمولاسیون كاتالیستهای مذكور به قرار زیر است :

در ساخت كاتالیستهای فوق از روش تلقیح (IMPREGNATION) مرحله ای استفاده گردیده است ، به این ترتیب كه در سه مرحله جداگانه هر یك از فلزات یاد شده ، روی پایه های كاتالیستی نشانیده شده اند . ترتیب نشاندن فلزات فوق روی پایه كاتالیست یه گونه ای انتخاب شده است كه نقاط ضعف هر یك حد اقل گردد و در عوض نقاط قوت آنها شدت یابد . پالادیم فلزی مقاوم در همروی یا كلوخه شدن (SINTERING) در پایه است ، لذا این فلز در پایین ترین لایه قرار داده شده است . رودیم واكنشهای احیاءNOX را بخوبی انجام میدهد ،اما در مقابل هجوم سموم كاتالیستی بسیار حساسمیباشد ، پس از این فلز نیز در نزدیك ترین لایه به سطح بعد از پالادیم قرار گرفته است . از طرفی پلاتین فلزی مقاوم در مقابل هجوم سموم كاتالیستی است ، این فلز رد خارجی ترین لایه به سطح و روی رودیم نشانیده شده است . لازم بذكر است كه پالادیم و پلاتین واكنشهای اكسیداسیون CO و از رابخوبی انجام میدهند .

در طراحی و فرمولاسیون كاتالیست ها این نتیجه حاصل شده بود كه میبایست به منظور تعدیل نوسانات ناشی از تغییرات دائم هوا نسبت هوا به سوخت (A/F) و همچنین بهبود خواص كاتالیستی ، از مواد افزودنی چون اكسید سزیم (CeO2)استفاده میگردید ، اما با توجه به عدم دسترسی به نمك سزیم عملاً این ماده در ساختار كاتالیستها ی ساخته شده بكار گرفته نشده است .

با توجه به آزمایشات انجام شده بهترین بازده تبدیل همزمان هر سه آلاینده Nox,HC,CO)) در حوالی نقطه استوكیومتری(A/F=14/7) حاصل میگردد ، لذا طراحی اتومبیل باید طوری باشد كه حتی الامكان با این نقطه نزدیك باشد .

نتایج نشان میدهد كه كاتالیست PCC1گازهای NO,Nox را با درصد بالایی (بالی 95 درصد) تبدیل مینماید ، اما تبدیل گازهای CO وHC را خوب انجام نمیدهد . البته با افزودن كمی اكسیژن اضافی ( بین 2 تا 3 درصد ) تبدیل CO نزدیك به 100 درصد هر رسد و نیز تبدیل HC به بالی 80 درصد افزایش یافت ، در عوض تبدیل NO و Nox كمی كاهش پیدا كرد 0 بدلیل بروز بازدارندگی اكسیژن در انجام واكنشهای احیاء).

كاتالیست PCC2 ، كاتالیست مناسب برای CO و تا حدی برای HC میباشد . چرا كه تبدیل CO در این كاتالیست تقریباً 98 درصد بوده و تبدیل HC نیز تا 70 درصد مشاهده شده تبدیل NO,Nox در این كاتالیست پائین تر از 45 درصد میباشد .

افزودن اكسیژن به این كاتالیست درصد تبدیل CO ,HC را افزایش داد و تأثیر محسوسی روی بازده تبدیل NO,NOXنگذاشت .

كاتالیست PCC3و CO را صددرصد تبدیل نمود و تبدبل HC را نیز تا 80 درصد انجام داد، اما تبدیل NO و NOX در این كاتالیست بسیار پائین و حتی زیر 40 درصد (بیشتر اوقات زیر 20 درصد) بود . با توجه به نتایج بالا میتوان اظهار نمود ، كاتالیست مناسب كه بكار رفته در آن بین دو فاز باشد .

فصل اول

مقدمه :

مقدمه

1-1-  انواع آلاینده های موجود در هوای تهران :

          بر اساس ارزیابی های بعمل آمده بیش از 80 درصد آلودگی هوای تهران از وسایل نقلیه موتوری و كمتر از 20 درصد بقیه منابع و و سایل گرمایش خانگی و تجاری است . جدول یك مقایسه  ای بین غلظت آلاینده ها در هوای تهران با هوای طبیعی و استاندارد نشان میدهد : ( متوسط سالانه )

آلاینده های تهران بر حسب ویژگی فیزیكی كلاً بصورت گازی و ذره ای است و مهمترین گازهای آلاینده عبارتند از كربن منو اكسید ؤ اكسیدهای نیتروژن ، هیدروكربنها ، اكسیدهای گوگرد ، هیدروژن سولفید ، تركیبات آروماتیك و مهمترین ذرات آلاینده عبارتند از ذرات ناشی از سایش لنت ترمز ( آزبست ) و آسفالت خیابانها (بنزوپیرن) تركیبات فلزی از جمله سرب ، كادیوم ، سولفاتها ، دانه ای گرد گیاهی ، اسانسها ، میكروارگانیسمها و ذرات ناشی از فرایندهای صنعتی و دوده .

2-1- اثرات سوء آلایندها بر ساختمان بیولوژیكی بدن :

آلاینده های نامبرده تأثیرات مختلفی بربدن میگذارند ، كربن منواكسید با هموگلوبین خون تركیب پایداری تشكیل میدهد ، كه از اكسیژن رسانی مطلوب به سلولها جلوگیری میكند ، سوخت وساز سلولی را مختل میگرداند ، موجب سرگیجه و سردرد میشود . نیتروژن دی اكسید و دیگر اكسیدهای نیتروژن در واكنشهای فتو شیمیائی دخالت میكنند و تركیبات محرك و سرطانزایی بوجود می آورند . ئیدروكربنها باعث سوزش چشم و آسیب دستگاه تنفسی با تبدیل به سولفورتری بیماریهای ریوی میگردند .

سولفور دی اكسید نیز بعلاوه بر تحریك سلولهای مجاری تنفسی با تبدیل به سولفورتری اكسید و اسیدسولفوریك موجب اسیدی شدن اتمسفر و خوردگی در ساختمانها ، ابزار آلات صنعتی میشود كه ابعاد ضرر و زیان ناشی از خوردگی بسیار گسترده است . در بین آلاینده های فوق سرب و ذرات ناشی از فرسایش آسفالت خیابانها ( بنزوپیرن) بعلت سرطانزایی بیشترین خطرات را برای سلامتی شهروندان در بر دارد .

طی 10 –20 سال اخیر غلظت كربن منواكسید ، سولفوردی اكسید ، نیتروژن در اكسید ، هیدروكربنها و ذرات در هوای تهران بیش از حد مجاز و استاندارد بوده است و این وضعیت با توجه به اینكه از استمرار زمانی برخوردار است اهمیت بسیار دارد ، زیرا چه بسا غلظت اندك یك ماده آلاینده در بلند مدت بتواند اثرات تخریبی بیشتری نسبت به غلظت زیاد لیكن كوتاه مدت بگذرد ، بخصوص كه در شرایط كنونی غلظت آلاینده ها بیش از حد استاندارد است و در كنار هم میتواند تأثیرات حادتری را سبب گردند .

اثرات این آلاینده ها ممكن است به دو شكل ظاهر شوند ، اثرات كوتاه مدت كه اكثراً در افراد بیمار ، مسن و كودكان بروز میكند و اثرات بلند مدت كه بصورت بیماریهای خطرناك همچون انواع سرطانها ، ناراحتیهای ریوی ، خونی ، كبدی ، كلیوی ، قلبی و جز آن ظاهر میگردد .

3-1- لزوم استفاده از كنورتورهای كاتالیستی و خصوصیات كاتالیستی:

اثرات مخرب ناشی ازآلودگی هوا در شهرهای بزرگ صنعتی بر كسی پوشیده نیست . بطور متوسط پنجاه درصد این آلودگیها بوسیله گازهای حاصل از احتراق وسایط نقلیه موتوری ایجاد میگردد . این گازها شامل ئیدرو كربنهای سوخته نشده ، كربن منواكسید و اكسیدهای نیتروژن دار میباشند .

با ایجاد تغییراتی در طراحی موتور میتوان تا حدی این آلودگی را كاهش داد ، اما بطور كامل نمیتوان آنها را از بین برد . بهترین راه برای این منظور استفاده از مبدلهای كاتالیستی كه تحت عنوان كنورتورهای كاتالیتیك شناخته میشوند ، میباشد . در واقع محور اصلی در این روش روی كاتالیستی میچرخد .

كاتالیستا مواد واسطه ای هستند كه در واكنش شركت نمیكنند بلكه تنها سرعت واكنش را تحت تأثیر قرار میدهند ، بدین معنی كه ممكن است باعث افزایش سرعت یا كاهش آن گردند .

هنگامی كه با واكنشهای متنوعی سر و كار داریم ، مهمترین خاصیت كاتالیست ، قدرت گزینشی آن خواهد بود و این بدین معنی است كه كاتالیست تنها سرعت واكنش های خاصی كه اغلب منفرد هستند راتحت تأثیر قرار بدهد و تغییری در سرعت بقیه واكنشها ایجاد نكند .

به عبارت دیگر واكنشهای جانبی ممكن را انجام ندهد و برای یك خوراك معلوم ، محصولاتی كه محتوی مواد مطلوب و مورد نظر میباشند را حاصل نماید . پارامتر دیگر در انتخاب كاتالیست فعالیت (activity) بالای آن درتبدیل مواد مورد نظر میباشد . بعبارت دیگر بالا بردن درصد تبدیل (conversion) را بدنبال داشته باشد . عامل مؤثر دیگر در انتخاب یك كاتالیست طول عمر و پایداری آن تحت عوامل خارجی میباشد . در واقع كاتالیست بایستی در برابر حرارت و مسمویت از خود مقاومت نشان بدهد . در نهایت انتخاب آن بستگی به قیمت تمام شده دارد ، بدین معنی كه هزینه تولید ساخت یك كاتالیزور بایستی قابل رقابت با نمونه های دیگر باشد .

قبل از شروع كار با كاتالیست ها باید كلیاتی در باره خواص كاتالیست ها بدانیم كه این كلیات عبارتند از :

1- طرز انتخاب كاتالیزور برای تسریع در انجام واكنش خاصی هنوز بدرستی مشخص نمیباشد . بنابراین برای تهیه یك كاتالیزور مناسب بایستی از طریق حدس و خطا اقدام كرد .

2-     ساختمان فیزیكی و بلوری كاتالیزور ، فعالیت كاتالیستی را ایجاد میكند و تهیه مصنوعی یك كاتالیزور از مواد شیمیائی تشكیل دهنده آن الزاماً جامدی با خواص كاتالیزور اصلی را ایجاد نخواهد كرد .

3-     از نظر تئوری حالت واسطه ، كاتالیزور سبب  كاهش انرژی پتانسیل در مسیری میشود كه تركیب شونده ها برای تبدیل شدن به محصولات واكنش باید از آن عبور نماید . این امر باعث افزیش سرعت واكنش خواهد گردید .

4-     با وجود آنكه یك كاتالیزور ممكن است باعث افزایش سرعت واكنشی گردد ، هیچگاه نمیتواند حالت تعادلی و یا نقطه پایان واكنش را تغییر دهد .

5-     با توجه به اینكه سطح جامد باعث فعالیت بیشتر كاتالیزور میشود و در نتیجه موادی كه دارای سطح مخصوص زیادی هستند در كاتالیستها كاربرد بیشتری دارند.

مكانیسم واكنشهای كاتالیستی :

مكانیسم واكنشهای كاتالیستی تحت تئوریهای مختلفی بیان شده است . یكی از تئوریهای مهم آنست كه واكنش در نقاط فعالی در سطح كاتالیزور صورت بگیرد . بیان ترتیب سه مرحله بطور پشت سر هم در سطح انجام خواهند گرفت .

مرحله 1- ملكول در سطح كاتالیزور جذب و به یك نقطه فعال متصل میشود .

مرحله 2-ملكول مورد نظر یا با ملكول دیگری واقع در نقطه فعال مجاور تركیب میگردد .

مرحله 3-محصولات از سطح كاتالیزور جدا و نقطه فعال را آزاد میكنند .

كنورتورهای كاتالیستی از سه بخش عمده تشكیل شده اند :

substrate : پایه كه معمولاً به یكی از سه شكل دانه ای لانه زنبوری و یا به صورت توری مشبك ساخته میشود .

washcoat : پوشش كاتالیستی كه یك سطح بسیار بزرگی روی پی ایجاد میكند . هدف آن تهیه سطحی مناسب برای فلزات بكار رفته میباشد .

این پوششها   WO3,CEO2,LA2O3,AL2O3معمولاً میباشد .

-مواد كاتالیستی ، معمولاً فلزات گرانبهای هم خانواده مثل پلاتین ، پلادیوم ، رودیوم ، ایردیم ، روتنیوم بوده و بصورت تركیبی نیز بكار برده میشوند . معمولاً برای بالا بردن كارایی كاتالیست مقداری مواد بهبود دهنده به آنها می افزایند .

4-1-تاریخچه و سیر تكاملی كنورتورهای كاتالیستی در سطح جهانی :

اولین روش اعمال شده برای انطباق آلودگی گاز اگزوز با استانداردهای جهانی در سیستمهای كاتالیستی ، كنترل HC ، CO ، NOX بوسیله برگشت گاز اگزوز بوده است تئوری ان بیان كه تعدادی از گازهای H2Oو CO2 بوسیله حرارت تجزیه شده و دمای احتراق را كاهش میدهند . گاز نیتروژن دار غالباً در اگزوز NO میباشد ، اما این گاز با اكسیژن تركیب شده و تشكیل گاز قهوه ای رنگ NO2 را میدهد . مخلوط اكسیدهای نیتروژنی در اگزوز بصورت NOX نمایش داده میشوند .

هنگامی كه دمای احتراق در موتور از 165درجه سانتیگراد بالاتر میرود ، nox بوجود می آید . عوامل مؤثر در ماكزیمم دمای احتراق ، نسبت تراكم و تنظیم شمع ها در رعایت ایجاد جرقه ، و نسبت استوكیومتری هوا به سوخت هستند . نسبت هوا به سوخت 6/14 وزنی در احتراق موتور برابر نسبت معادل یك میباشد .

هر فاكتوری كه دمای را پائین آورده و باعث تنزل بازده حرارتی موتور گردد ، كارایی موتور را كاهش داده و لذا مصرف سوخت بالا میرود . این سیستم نسبتاً ساده اكسیداسیون كاتالیستی كه بو سیله اغلب كارخانجات اتومبیل سازی مورد استفاده قرار میگرفته است برای سالهای متمادی قانع كننده بوده است كاهش بازده حرارتی موتور و سخت شدن استاندارد های آلودگی ، موجب شده است كه محققین از روشهای دیگری برای كنترل آلودگی استفاده كنند . یكی از این روشها استفاده از كنورتورهایی بود كه بتواند co و HC را اكسید نماد و NOX را احیاء نماید . لذا استفاده از كنورتورهای كاتالیتیك دو مرحله ای (DUAL  BED) مطرح شد . در كنورتور اول از كاتالیزور های احیای به منظور كاهش NOX استفاده میگردید و در كنورتور دوم از كاتالیزورهایی كه قادر به اكسیداسیون HC و CO باشند ، استفاده می شد .

چون عمل اكسیداسیون نیاز به اكسیژن زیادی دارد ، بایستی به كونور تور دوم مقداری اكسیژن اضافی تزریق گردد در كونور تور اول نیز در اثر فرایند احیاء ، NH كمتری تولید نمایند . یكی از راه حلهای پیشنهادی برای كاهش NH  نگاه داشتن نسبت سوخت به هوا در نزدیك نقطه استوكیو متری می باشد . راه حل دیگر استفاده از كاتا لیزور هایی مثل RH  می باشد كه NH3  كمتری تولید می كنند .

نگاه داشتن تمامی سیلندرها در نقطه استوكیومتری تقریباً غیر ممكن می باشد . سعی و كوشش سازندگان اتومبیل برای كنترل اكسیژن تزریقی ، منجربه ساخت وسیله ای حساس به اكسیژن گردید . این اكسیژن سنجها اكسیژن اضافی در سوخت را نسبت به اكسیژن ورودی به كاربراتور را اندازه گرفته و وقتی تركیبات گازی اگزوز از حالت سوخت غلیظ به حالت سوخت غلیظ به حالت سوخت رقیق تغییر حالت می باید ، سیگنالی ایجاد می گردد كه میتواند در تنظیم نسبت هوا به سوخت مورد استفاده قرار گیرد .

به این ترتیب استفاده از مبدلهای كاتالیستی دو مرحله ای رواج پیدا كرد و انطباق با استانداردهای سخت تر و جلوگیری از به هدر رفتن كارائی موتور امكان پذیر گردید . اما روش فوق الذكر مصرف سوخت را بالا میبرد . به منظور كاهش مصرف سوخت بایستی از كاتالیزوری استفاده نمود كه بتواند درنقطه استوكیومتری عمل نماید واكنشهای اكسیداسیون و احیاء مورد نظر را نیز ممكن سازد . به این ترتیب كاتالیزورهای سه جانبه TWC  توسعه یافت. امروز اكثر اتومبیلها از این روش به منظور كاهش آلودگی ناشی از گاز اگزوز استفاده میكنند . اصطلاح كاتالیزورهای سه جانبه به این منظور بكار میرود كه این كاتالیزورها قادر به ا نجام واكنشهایی روی CO و HC و NOX بطور همزمان میباشند . در روش TWC سوخت مصرفی كم و بازده و كارایی موتور بالا میباشد . در این روش به پمپ هوا و مكش نیاز نیست . حسن این روش در قیمت ارزان آن ، مصرف سوخت كم و پیچیدگی اندك میباشد .

          معروفترین كاتالیزورهای  سه جانبه PT و PD و RH میباشند . معادن اصلی این فلزات بیشتر در افریقای جنوبی و شوروی سابق میباشد . درصد این فلزات در سنگهای معدنی و مقادیر مورد نیاز آنها در یك TWC نمونه بصورت زیر میباشد.

جدول –2 – سیر نزولی كاهش گازهای سمی اگزوز را پس از استفاده از كنورتورهای كاتالیستی در سالهای قبل از 1968تا1970 را نشان میدهد .

برای اندازه گیریی آلودگی ناشی از گازهای HC و CO و NOX پس از رقیق نمودن گاز اگزوز آنرا از كیسه های مخصوصی جمع آوری میكنند . HC بوسیله FLAME LONIZATION DETCETOR  كه یونهای C  را مشخص میكند ، اندازه گیری میشود . CO  بوسیله NONDISPERSIVE INFRARED INTRTUMENT با طول موجی بین 5/4 تا 5 میكرو متر اندازه گیری میگردد . اكسیدهای ازتی نیز بوسیله CHEMILUMINESCE INSTRUMENT اندازه گیری میگردد .

فصل دوم

شیمی فیزیك واكنشهای

انجام شده در مجاورت

كاتالیستهای سه جانبه

2- شیمی فیزیك واكنشهای انجام شده در مجاورت كاتالیستهای سه جانبه :

جذب سطحی پدیده ای است كه دارای ملكولهای فازسیال ( مثلاً گاز ) بوسیله تماس با سطح جامد در سطح نگهداری میگردند . جذب بوسیله نیروی اعمال شده بین مولكولهای گاز و جامد انجام میپذیرد . این نیروها بر دو قسم هستند ، فیزیكی و شیمیائی كه به ترتیب تحت عنوان جذب فیزیكی و جذب 

قیمت فایل فقط 200,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه گاز , Gas project

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)

لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی

دانلود بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)