X
تبلیغات
امروز: یکشنبه 23 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

آشنایی با شبکه های کامپیوتری

آشنایی با شبکه های کامپیوتری دسته: کامپیوتر و IT
بازدید: 443 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 113 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

مقاله درباره آشنایی با شبکه های کامپیوتری یک شبکه شامل مجموعه¬ای از دستگاهها (کامپیوتر، چاپگر و ) بوده که با استفاده از یک روش ارتباطی (کابل، امواج رادیوئی، ماهواره) و به منظور اشتراک منابع فیزیکی (چاپگر) و اشتراک منابع منطقی (فایل) به یکدیگر متصل می¬گردند شبکه¬ها می¬توانند با یکدیگر نیز مرتبط شده و شامل زیر شبکه¬هائی باشند تفسیم بندی شبکه ها

قیمت فایل فقط 1,100 تومان

خرید

آشنایی با شبکه های کامپیوتری

یک شبکه شامل مجموعه­ای از دستگاهها (کامپیوتر، چاپگر و ...) بوده که با استفاده از یک روش ارتباطی (کابل، امواج رادیوئی، ماهواره) و به منظور اشتراک منابع فیزیکی (چاپگر) و اشتراک منابع منطقی (فایل)  به یکدیگر متصل می­گردند. شبکه­ها می­توانند با یکدیگر نیز مرتبط شده و شامل زیر شبکه­هائی باشند.

تفسیم بندی شبکه ها

شبکه­های کامپیوتری را بر اساس مولفه­های متفاوتی تقسیم بندی می­نمایند. در ادامه به برخی از متداولترین تقسیم­بندی های موجود اشاره می­گردد .

تقسیم بندی بر اساس نوع وظایف

کامپیوترهای موجود در شبکه را با توجه به نوع وظایف مربوطه به دو گروه عمده: سرویس­دهندگان (Servers) و یا سرویس­گیرندگان (Clients) تقسیم می­نمایند. کامپیوترهائی در شبکه که برای سایر کامپیوترها سرویس ها و خدماتی را ارائه می نمایند، سرویس­دهنده نامیده می­گردند. کامپیوترهائی که از خدمات و سرویس­های ارائه شده توسط سرویس­دهندگان استفاده می کنند، سرویس گیرنده نامیده می­شوند. در شبکه­های Client-Server، یک کامپیوتر در شبکه نمی­تواند هم به عنوان سرویس­دهنده و هم به عنوان سرویس­گیرنده، ایفای وظیفه نماید.

در شبکه­های Peer-To-Peer، یک کامپیوتر می­تواند هم بصورت سرویس­دهنده و هم بصورت سرویس­گیرنده ایفای وظیفه نماید.

یک شبکه LAN در ساده ترین حالت از اجزای زیر تشکیل شده است:

  • دو کامپیوتر شخصی. یک شبکه می­تواند شامل چند صد کامپیوتر باشد. حداقل یکی از کامپیوترها می­بایست به عنوان سرویس­دهنده مشخص گردد. (در صورتی که شبکه از نوع Client-Server باشد). سرویس­دهنده، کامپیوتری است که هسته اساسی سیستم عامل  بر روی آن نصب خواهد شد.
  • یک عدد کارت شبکه (NIC) برای هر دستگاه. کارت شبکه نظیر کارت­هائی است که برای مودم و صدا در کامپیوتر استفاده می­گردد. کارت شبکه مسئول دریافت، انتقال، سازماندهی و ذخیره­سازی موقت اطلاعات در طول شبکه است. به منظور انجام وظایف فوق کارت­های شبکه دارای پردازنده، حافظه و گذرگاه اختصاصی خود هستند.

تقسیم بندی بر اساس توپولوژی

الگوی هندسی استفاده شده جهت اتصال کامپیوترها، توپولوژی نامیده می­شود. توپولوژی انتخاب شده برای پیاده­سازی شبکه­ها، عاملی مهم در جهت کشف و برطرف نمودن خطاء در شبکه خواهد بود. انتخاب یک توپولوژی خاص نمی­تواند بدون ارتباط با محیط انتقال و روش های استفاده از خط مطرح گردد. نوع توپولوژی انتخابی جهت اتصال کامپیوترها به یکدیگر، مستقیما" بر نوع محیط انتقال و روش­های استفاده از خط تاثیر می­گذارد. با توجه به تاثیر مستقیم توپولوژی انتخابی در نوع کابل کشی و هزینه­های مربوط به آن، می­بایست با دقت و تامل به انتخاب توپولوژی یک شبکه همت گماشت. عوامل مختلفی جهت انتخاب یک توپولوژی بهینه مطرح می­شود. مهمترین این عوامل بشرح ذیل است:

- هزینه. هر نوع محیط انتقال که برای شبکه LAN انتخاب گردد، در نهایت می­بایست عملیات نصب شبکه در یک ساختمان پیاده­سازی گردد. عملیات فوق فرآیندی طولانی جهت نصب کانال­های مربوطه به کابل ها و محل عبور کابل ها در ساختمان است. در حالت ایده­آل کابل­کشی و ایجاد کانال­های مربوطه می­بایست قبل از تصرف و بکارگیری ساختمان انجام گرفته باشد. بهرحال می­بایست هزینه نصب شبکه بهینه گردد.

- انعطاف پذیری . یکی از مزایای شبکه های LAN، توانائی پردازش داده­ها و گستردگی و توزیع گره­ها در یک محیط است. بدین ترتیب توان محاسباتی سیستم و منابع موجود در اختیار تمام استفاده­کنندگان قرار خواهد گرفت. در ادارات همه چیز تغییر خواهد کرد. (لوازم اداری، اتاقها و ...). توپولوژی انتخابی می­بایست بسادگی امکان تغییر پیکربندی در شبکه را فراهم نماید. مثلا" ایستگاهی را از نقطه­ای به نقطه دیگر انتقال و یا قادر به ایجاد یک ایستگاه جدید در شبکه باشیم.

سه نوع توپولوژی رایج در شبکه­های LAN استفاده می گردد:

  • BUS
  • STAR
  • RING

توپولوژی BUS

یکی از رایجترین توپولوژی­ها برای پیاده­سازی شبکه­های LAN است. در مدل فوق از یک کابل به عنوان ستون فقرات اصلی در شبکه استفاده شده و تمام کامپیوترهای موجود در شبکه (سرویس دهنده، سرویس­گیرنده) به آن متصل می­گردند.

مزایای توپولوژی BUS

  • کم بودن طول کابل. بدلیل استفاده از یک خط انتقال جهت اتصال تمام کامپیوترها، در توپولوژی فوق از کابل کمی استفاده می­شود. موضوع فوق باعث پایین آمدن هزینه نصب و ایجاد تسهیلات لازم در جهت پشتیبانی شبکه خواهد بود.
  • ساختار ساده. توپولوژی BUS دارای یک ساختار ساده است. در مدل فوق صرفا" از یک کابل برای انتقال اطلاعات استفاده می­شود.
  • توسعه آسان. یک کامپیوتر جدید را می­توان براحتی در نقطه­ای از شبکه اضافه کرد. در صورت اضافه شدن ایستگاههای بیشتر در یک سگمنت، می توان از تقویت کننده­هائی به نام Repeater استفاده کرد.

معایب توپولوژی BUS

  • مشکل بودن عیب یابی. با اینکه سادگی موجود در تویولوژی BUS امکان بروز اشتباه را کاهش می­دهند، ولی در صورت بروز خطاء کشف آن ساده نخواهد بود. در شبکه­هائی که از توپولوژی فوق استفاده می­نمایند، کنترل شبکه در هر گره دارای مرکزیت نبوده و در صورت بروز خطاء می­بایست نقاط زیادی به منظور تشخیص خطاء بازدید و بررسی گردند.
  • ایزوله کردن خطاء مشکل است. در صورتی که یک کامپیوتر در توپولوژی فوق دچار مشکل گردد، می بایست کامپیوتر را در محلی که به شبکه متصل است رفع عیب نمود. در موارد خاص می­توان یک گره را از شبکه جدا کرد. در حالتیکه اشکال در محیط انتقال باشد، تمام یک سگمنت می­بایست از شبکه خارج گردد.
  • ماهیت تکرارکننده­ها. در مواردیکه برای توسعه شبکه از تکرارکننده ها استفاده می­گردد، ممکن است در ساختار شبکه تغییراتی نیز داده شود. موضوع فوق مستلزم بکارگیری کابل بیشتر و اضافه نمودن اتصالات مخصوص شبکه است.

توپولوژی STAR

در این نوع توپولوژی همانگونه که از نام آن مشخص است، از مدلی شبیه "ستاره" استفاده می­گردد. در این مدل تمام کامپیوترهای موجود در شبکه معمولا" به یک دستگاه خاص  با نام "هاب" متصل خواهند شد.

مزایای توپولوژی STAR

  • سادگی سرویس شبکه. توپولوژی STAR شامل تعدادی از نقاط اتصالی در یک نقطه مرکزی است . ویژگی فوق تغییر در ساختار و سرویس شبکه را آسان می نماید.
  • در هر اتصال یکدستگاه . نقاط اتصالی در شبکه ذاتا" مستعد اشکال هستند. در توپولوژی STAR  اشکال در یک اتصال، باعث خروج آن خط از شبکه و سرویس و اشکال­زدائی خط مزبور است. عملیات فوق تاثیری در عملکرد سایر کامپیوترهای موجود در شبکه نخواهد گذاشت .
  • کنترل مرکزی و عیب­یابی. با توجه به این مسئله که نقطه مرکزی مستقیما" به هر ایستگاه موجود در شبکه متصل است، اشکالات و ایرادات در شبکه بسادگی تشخیص  و مهار خواهند گردید.
  • روش های ساده دستیابی. هر اتصال در شبکه شامل یک نقطه مرکزی و یک گره جانبی است. در چنین حالتی دستیابی به محیط انتقال حهت ارسال و دریافت اطلاعات دارای الگوریتمی ساده خواهد بود.

معایب توپولوژی STAR

  • زیاد بودن طول کابل. بدلیل اتصال مستقیم هر گره به نقطه مرکزی، مقدار زیادی کابل مصرف می­شود. با توجه به اینکه هزینه کابل نسبت به تمام شبکه، کم است، تراکم در کانال­کشی جهت کابل ها و مسائل مربوط به نصب و پشتیبنی آنها بطور قابل توجهی هزینه­ها را افزایش خواهد داد.
  • مشکل بودن توسعه . اضافه نمودن یک گره جدید به شبکه مستلزم یک اتصال از نقطه مرکزی به گره جدید است. با اینکه در زمان کابل کشی پیش­بینی­های لازم جهت توسعه در نظر گرفته می­شود، ولی در برخی حالات نظیر زمانیکه طول زیادی از کابل مورد نیاز بوده و یا اتصال مجموعه­ای از گره­های غیرقابل پیش­بینی اولیه، توسعه شبکه را با مشکل مواجه خواهد کرد.
  • وابستگی به نقطه مرکزی. در صورتی که نقطه مرکزی (هاب) در شبکه با مشکل مواجه شود، تمام شبکه غیرقابل استفاده خواهد بود.

توپولوژی RING

در این نوع توپولوژی تمام کامپیوترها بصورت یک حلقه به یکدیگر مرتبط می­گردند. تمام کامپیوترهای موجود در شبکه (سرویس­دهنده، سرویس­گیرنده) به یک کابل که بصورت یک دایره بسته است، متصل می گردند. در مدل فوق  هر گره به دو و فقط دو همسایه مجاور خود متصل است. اطلاعات از گره مجاور دریافت و به گره بعدی ارسال می­شوند. بنابراین داده­ها فقط در یک جهت حرکت کرده و از ایستگاهی به ایستگاه دیگر انتقال پیدا می­کنند.

مزایای توپولوژی RING

  • کم بودن طول کابل. طول کابلی که در این مدل بکار گرفته می­شود، قابل مقایسه به توپولوژی BUS نبوده و طول کمی را در بردارد. ویژگی فوق باعث کاهش تعداد اتصالات (کانکتور) در شبکه شده و ضریب اعتماد به شبکه را افزایش خواهد داد.
  • نیاز به فضائی خاص جهت انشعابات در کابل کشی نخواهد بود.بدلیل استفاده از یک کابل جهت اتصال هر گره به گره همسایه­اش، اختصاص محل­هائی خاص به منظور کابل کشی ضرورتی نخواهد داشت .
  • مناسب جهت فیبر نوری. استفاده از فیبر نوری باعث بالا رفتن نرخ سرعت انتقال اطلاعات در شبکه است. چون در توپولوژی فوق ترافیک داده­ها در یک جهت است، می­توان از فیبر نوری به منظور محیط انتقال استفاده کرد. در صورت تمایل می­توان در هر بخش ازشبکه از یک نوع کابل به عنوان محیط انتقال استفاده کرد. مثلا" در محیط­های ادرای از مدل­های مسی و در محیط کارخانه از فیبر نوری استفاده کرد.

معایب توپولوژی RING

  • اشکال در یک گره باعث اشکال در تمام شبکه می گردد. در صورت بروز اشکال در یک گره، تمام شبکه با اشکال مواجه خواهد شد. و تا زمانیکه گره معیوب از شبکه خارج نگردد، هیچگونه ترافیک اطلاعاتی را روی شبکه نمی­توان داشت .
  • اشکال زدائی مشکل است. بروز اشکال در یک گره می­تواند روی تمام گرههای دیگر تاثیرگذار باشد. به منظور عیب­یابی می بایست چندین گره بررسی تا گره مورد نظر پیدا گردد.
  • تغییر در ساختار شبکه مشکل است. در زمان گسترش و یا اصلاح حوزه جغرافیائی تحت پوشش شبکه، بدلیل ماهیت حلقوی شبکه مسائلی بوجود خواهد آمد.
  • توپولوژی بر روی نوع دستیابی تاثیر می­گذارد. هر گره در شبکه دارای مسئولیت عبور دادن داده ای است که از گره مجاور دریافت داشته است. قبل از اینکه یک گره بتواند داده خود را ارسال نماید، می­بایست به این اطمینان برسد که محیط انتقال برای استفاده قابل دستیابی است.


تقسیم بندی بر اساس حوزه جغرافی تحت پوشش

شبکه­های کامپیوتری با توجه به حوزه جغرافیائی تحت پوشش به سه گروه تقسیم می­گردند:

  • شبکه­های محلی (کوچک) LAN
  • شبکه­های متوسط MAN
  • شبکه­های گسترده WAN

شبکه­های LAN. حوزه جغرافیائی که توسط این نوع از شبکه­ها پوشش داده می­شود، یک محیط کوچک نظیر یک ساختمان اداری است. این نوع از شبکه­ها دارای ویژگی­های زیر می­باشند :

  • توانائی ارسال اطلاعات با سرعت بالا
  • محدودیت فاصله
  • قابلیت استفاده از محیط مخابراتی ارزان نظیر خطوط تلفن به منظور ارسال اطلاعات
  • نرخ پایین خطاء در ارسال اطلاعات با توجه به محدود بودن فاصله

شبکه­های MAN. حوزه جغرافیائی که توسط این نوع شبکه­ها پوشش داده می­شود، در حد و اندازه یک شهر و یا شهرستان است. ویژگی­های این نوع از شبکه­ها بشرح زیر است:

  • پیچیدگی بیشتر نسبت به شبکه­های محلی
  • قابلیت ارسال تصاویر  و صدا 
  • قابلیت ایجاد ارتباط بین چندین شبکه

شبکه­های WAN. حوزه جغرافیائی که توسط این نوع شبکه­ها پوشش داده می شود، در حد و اندازه کشور و قاره است. ویژگی این نوع شبکه­ها بشرح زیر است:

  • قابلیت ارسال اطلاعات بین کشورها و قاره ها
  • قابلیت ایجاد ارتباط بین شبکه های LAN
  • سرعت پایین ارسال اطلاعات نسبت به شبکه های LAN
  • نرخ خطای بالا با  توجه به گستردگی محدوده تحت پوشش

کابل در شبکه

در  شبکه­های محلی از کابل به عنوان محیط انتقال و به منظور ارسال اطلاعات استفاده می­گردد. ازچندین نوع کابل در شبکه­های محلی استفاده می­گردد. در برخی موارد ممکن است در یک شبکه  صرفا" از یک نوع کابل استفاده و یا با توجه به شرایط موجود از چندین نوع کابل استفاده گردد. نوع کابل انتخاب شده برای یک شبکه به عوامل متفاوتی نظیر: توپولوژی شبکه، پروتکل و اندازه  شبکه بستگی خواهد داشت. آگاهی از خصایص و ویژگی­های متفاوت هر یک از کابل­ها و تاثیر هر یک از آنها بر سایر ویژگی­های شبکه، به منظور طراحی و پیاده­سازی یک شبکه موفق بسیار لازم است.

کابل Unshielded Twisted pair (UTP)

متداولترین نوع کابلی که در انتقال اطلاعات استفاده می­گردد، کابل­های بهم تابیده می­باشند. این نوع کابل­ها دارای دو رشته سیم به هم پیچیده بوده که هر دو نسبت زمین دارای یک امپدانش یکسان می­باشند. بدین ترتیب امکان تاثیرپذیری این نوع کابل ها از کابل­های مجاور و یا سایر منابع خارجی کاهش خواهد یافت. کابل های بهم تابیده دارای دو مدل متفاوت: Shielded (روکش دار) و Unshielded (بدون روکش) می­باشند. کابل UTP نسبت به کابل STP بمراتب متداول تر بوده و در اکثر شبکه های محلی استفاده می­گردد. کیفیت کابل­های UTP متغیر بوده و از کابل های معمولی استفاده شده برای تلفن تا کابل­های با سرعت بالا را شامل می گردد. کابل دارای چهار زوج سیم بوده  و درون یک روکش قرار می­گیرند. هر زوج  با تعداد مشخصی پیچ تابانده شده (در واحد اینچ) تا تاثیرپذیری آن از سایر زوج ها و یاسایر دستگاههای الکتریکی  کاهش یابد.

کابل­های UTP دارای استانداردهای متعددی بوده که در گروههای (Categories) متفاوت  زیر تقسیم شده­اند:

 Type

کاربرد

Cat 1

فقط صوت (کابل های تلفن)

Cat 2

داده  با سرعت 4 مگابیت در ثانیه

Cat 3

داده با سرعت 10 مگابیت در ثانیه

Cat 4

داده با سرعت 20 مگابیت در ثانیه

Cat 5

داده با سرعت 100 مگابیت در ثانیه

مزایای کابل های بهم تابیده :

  • سادگی و نصب آسان
  • انعطاف پذیری مناسب
  • دارای وزن کم بوده و براحتی بهم تابیده می­گردند.

معایب کابل­های بهم تابیده :

  • تضعیف فرکانس
  • بدون استفاده از تکرارکننده ها، قادر به حمل سیگنال در مسافت­های طولانی نمی­باشند.
  • پایین بودن پهنای باند 
  • بدلیل پذیرش پارازیت در محیط های الکتریکی سنگین بخدمت گرفته  نمی شوند.

کانکتور استاندارد برای کابل های UTP، از نوع RJ-45 می باشد. کانکتور فوق شباهت زیادی به کانکتورهای تلفن (RJ-11) دارد. هر یک از پین­های کانکتور فوق می­بایست بدرستی پیکربندی گردند. (RJ:Registered Jack)

کابل کواکسیال

یکی از مهمترین محیط های انتقال در مخابرات کابل کواکسیال و یا هم محور می­باشد. این نوع کابل­ها از سال 1936 برای انتقال اخبار و اطلاعات در دنیار به کار گرفته شده­اند. در این نوع کابل ها، دو سیم تشکیل دهنده یک زوج، از حالت متقارن خارج شده و هر زوج از یک سیم در مغز و یک لایه مسی بافته شده در اطراف آن تشکیل می­گردد. در نوع دیگر کابل­های کواکسیال، به حای لایه مسی بافته شده، از تیوپ مسی استوانه­ای استفاده می­شود. ماده­ای پلاستیکی این دو هادی را از یکدیگر جدا می کند. ماده پلاستیکی ممکن است بصورت دیسکهای پلاستیکی یا شیشه­ای در فواصل مختلف استفاده و مانع از تماس دو هادی با یکدیگر شود و یا ممکن است دو هادی در تمام طول کابل بوسیله مواد پلاستیکی از یکدیگر جدا گردند.

مزایای کابل های کواکسیال :

  • قابلیت اعتماد بالا
  • ظرفیت بالای انتقال، حداکثر پهنای باند 300 مگاهرتز
  • دوام و پایداری خوب
  • پایطن بودن مخارج نگهداری
  • قابل استفاده در سیستم­های آنالوگ و دیجیتال
  • هزینه پائین در زمان توسعه
  • پهنای باند نسبتا" وسیع که مورد استفاده اکثر سرویس­های مخابراتی از جمله تله کنفرانس صوتی و تصویری است.

معایب کابل های کواکسیال :

  • مخارج بالای نصب
  • نصب مشکل تر نسبت به کابل­های بهم تابیده
  • محدودیت فاصله
  • نیاز به استفاده از عناصر خاص برای انشعابات

از کانکتورهای BNC(Bayone -Neill - Concelman) بهمراه کابل­های کواکسیال استفاده می­گردد. اغلب کارت های شبکه دارای کانکتورهای لازم در این خصوص می­باشند.

فیبر نوری

یکی از جدیدترین محیط های انتقال در شبکه­های کامپیوتری، فیبر نوری است. فیبر نوری از یک میله استوانه­ای که هسته نامیده می­شود و جنس آن از سیلیکات است تشکیل می­گردد.

شعاع استوانه بین دو تا سه میکرون است. روی هسته، استوانه دیگری (از همان جنس هسته) که غلاف نامیده می­شود، استقرار می یابد. ضریب شکست هسته را با M1 و ضریب شکست غلاف را با M2  نشان داده و همواره M1>M2 است. در این نوع فیبرها، نور در اثر انعکاسات کلی در فصل مشترک هسته و غلاف، انتشار پیدا خواهد کرد. منابع نوری در این نوع کابل­ها، دیود لیزری و یا دیودهای ساطع کننده نور می­باشند. منابع فوق، سیگنال­های الکتریکی را به نور تبدیل می­نمایند.

مزایای فیبر نوری :

  • حجم و وزن کم
  • پهنای باند بالا
  • تلفات سیگنال کم و در نتیجه فاصله تقویت کننده­ها زیاد می­گردد.
  • فراوانی مواد تشکیل دهنده آنها
  • مصون بودن از اثرات القاهای الکترو معناطیسی مدارات دیگر
  • آتش زا نبودن آنها بدلیل عدم وجود پالس الکتریکی در آنها
  • مصون بودن در مقابل عوامل جوی و رطوبت
  • سهولت در امر کابل کشی و نصب
  • استفاده در شبکه­های مخابراتی آنالوگ و دیجیتال
  • مصونیت در مقابل پارازیت

معایب فیبر نوری :

  • براحتی شکسته شده و می­بایست دارای یک پوشش مناسب باشند. مسئله فوق با ظهور فیبرهای تمام پلاستیکی و پلاستیکی / شیشه ای کاهش پیدا کرده است .
  • اتصال دو بخش از فیبر یا اتصال یک منبع نور به فیبر، فرآیند دشواری است. در چنین حالتی می توان از فیبرهای ضخیم­تر استفاده کرد اما این مسئله باعث تلفات زیاد و کم شدن پهنای باند می­گردد.
  • از اتصالات T شکل در فیبر نوری نمی­توان جهت گرفتن انشهاب استفاده نمود. در چنین حالتی فیبر می­بایست بریده شده و یک Detector اضافه گردد. دستگاه فوفق می­بایست قادر به دریافت و تکرار سیگنال را داشته باشد.
  • تقویت سیگنال نوری یکی از مشکلات اساسی در زمینه فیبر نوری است. برای تقویت سیگنال می­بایست سیگنال­های توری به سیگنال­های الکتریکی تبدیل، تقویت و مجددا" به علائم نوری تبدیل شوند.

کابل های استفاده شده در شبکه های اترنت

Specification

Cable Type

Maximum length

10BaseT

Unshielded Twisted Pair

100 meters

10Base2

Thin Coaxial

185 meters

10Base5

Thick Coaxial

500 meters

10BaseF

Fiber Optic

2000 meters

100BaseT

Unshielded Twisted Pair

100 meters

100BaseTX

Unshielded Twisted Pair

220 meters

آموزش تصویری نصب ویندوز XP

برای نصب ویندوز XP دو شیوه وجود دارد. در حالت اول ممكن است شما در سیستمتان نسخه­های دیگری از ویندوز را نصب كرده باشید. در این حالت با قرار دادن سی­دی ویندوز XP می­توانید شروع به نصب این برنامه بكنید. در حالت دوم كه ما در اینجا به توضیح جامع آن می­پردازیم یا در سیستمتان از قبل ویندوز نصب نشده است یا دچار مشكل شده و قابل اجرا نیست یا اینكه شما می­خواهید خودتان كنترل كامل بر روی فرایند نصب اعمال كنید.

در این وضعیت شما باید ابتدا سیستم را از طریق CD-ROM راه­اندازی كنید. بسته به نوع سیستمتان باید درایو راه انداز سیستم خود را از هارد به CD-ROM تغییر دهید.

در Mother Board های جدید گزینه ای با نام Boot وجود دارد كه می­توانید آن را انتخاب كنید. سپس با فلش های جهت دار بر روی گزینه اول رفته و كلید Enter را فشار دهید. از لیست نمایان شده CD-ROM را انتخاب كنید. برخی از Mother Board ها در این قسمت نام CD-ROM شما را نشان می­دهند. مثلاً اگر شما از مدل ASUS استفاده می­كنید این نام را مشاهده خواهید كرد. در صورتی كه در گزینه­های پائینی نام CD-ROM شما انتخاب شده است می­توانید با استفاده از كلیدهای “+” یا “-“ صفحه كلید ترتیب قرارگیری آنها را تغییر دهید. توجه داشته باشید كه برای نصب ویندوز حتماً باید CD-ROM در اولین گزینه قرار گیرد.

در سیستم­های قدیمی تر Boot سیستم اصولاً در حالت A/C قرار دارد كه باید به CD-ROM تغییر كند.

پس از اعمال این تغییرات كلید F10 را فشار داده و با انتخاب گزینه Y تغییرات اعمال شده را ذخیره كنید.

سیستم را مجدداً Restart كنید و پس از نمایان شدن كلید Press any Key … یكی از كلید های صفحه كلید را فشار دهید تا سیستم از طریق سی­دی Boot شود .

برنامه شروع به كپی فایلهای مورد نیاز خود می­كند.

سپس مطابق شكل زیر با پنجره­ای با سه گزینه مواجه خواهید شد كه با فشار دادن كلید ENTER ویندوز شروع به نصب می­كند.

فشردن كلید R در سیستم باعث مرمت و بازسازی اطلاعات ویندوز قبلی شما می­شود (این گزینه برای مواردی استفاده می شود كه شما از قبل بر روی سیستم خود ویندوز XP نصب كرده اید ولی با بروز مشكلاتی نمی­توانید به درستی از آن استفاده كنید و این قسمت سعی در كپی و بازسازی برخی فایلهای مورد نیاز كرده و سیستم را مجدداً در وضعیت اجرایی و عملیاتی قرار می­دهد)

فشردن كلید F3 نیز امكان خروج از مراحل نصب را فراهم می­كند.

برای ادامه نصب كلید ENTER را فشار دهید. پنجره ای مطابق شكل زیر نمایان شده كه شرح توضیحات مربوط به توافقنامه استفاده از این سیستم­عامل است. با انتخاب كلید F8 از این صفحه عبور كنید.

برنامه Setup شروع به بررسی سیستم شما كرده تا نسخه­های قبلی سیستم عامل ویندوز را در صورت وجود در سیستم تشخیص می­دهد. پس از بررسی سیستم پنجره­ای همانند شكل زیر نمایان شده و درایوهای سیستم شما را لیست می­كند. شما در این قسمت می­توانید مسیری كه برای نصب ویندوز مورد استفاده قرار می­گیرد را تعیین كنید.

تصویر زیر مربوط به حالتی است كه سیستم از قبل فاقد هیچ نوع سیستم عاملی بوده و هارد آن نیز پارتیشن­بندی و فرمت نشده است. فضای هارد مذكور بصورت Unpartitioned و 4 گیگابایت نشان داده شده است.

شما می­توانید برای نصب ویندوز این فضا را تقسیم كنید. تقسیم فضا در این مرحله همانند استفاده از فرمان Fdisk صورت می­گیرد.

برای این منظور كلید C در صفحه كلید را انتخاب كرده و سپس در پنجره بعدی فضای مورد نظر خود را در آن وارد كنید.

پس از تایید مجدداً به صفحه Unpartitioned ارجاع داده می­شوید. مجدداً بر روی فضای Unpartitioned رفته و كلید C را انتخاب كنید. در این مرحله اگر مایل بودید درایو های دیگری ایجاد كنید فضای مورد نیاز را وارد كنید و در غیر این صورت كلید Enter را فشار دهید تا كل فضای باقی مانده به درایو دوم اختصاص داده شود.

اگر از قبل سیستم شما پارتیشن بندی شده یا اگر سیستم عاملی از قبل بر روی آن نصب می­باشد شما می­توانید درایو مورد نظر خود را جهت نصب ویندوز انتخاب كنید.

توجه: در صورتی كه می­خواهید سیستم­عامل ویندوز قدیمی خود (مثلاً 98 یا 2000 یا ME) را حفظ كنید، نباید ویندوز XP را بر روی درایوی كه این سیستم عامل­ها در آن نصب شده­اند، نصب كنید. انجام این كار با تداخل در برنامه­ها و پوشه­های شما بالاخص پوشه Program Files ، باعث بروز برخی ایرادات خواهد شد.همانطور كه در بالا عنوان شد، اگر شما سیستم خود را از قبل پارتیشن­بندی كرده باشید در این پنجره نام آنها را مشاهده خواهید كرد. حال ممكن است شما بخواهید قبل از پیاده­سازی و نصب ویندوز XP تغییری در تعداد یا حجم پارتیشن­های خود ایجاد كنید.

برای این كار باید بر روی نام درایو مورد نظر رفته و كلید D را در صفحه كلید انتخاب كنید. در پنجره بعدی و برای تایید حذف كلید L را فشار دهید. پس از انتخاب این گزینه مجدداً در صفحه با فضایی تحت عنوان Unpartitioned مواجه خواهید شد كه باید مطابق روض فوق­الذكر آن را به درایو خاصی تخصیص دهید.

در برخی موارد پس از تخصیص فضا و پارتیشن­بندی، فضایی اندك بصورت Unpartitioned باقی می ماند كه می توانید از آن صرف­نظر كنید.

توجه: حذف یك پارتیشن باعث از بین رفتن كل اطلاعات موجود در آن خواهد شد. از این رو حتماً قبل از انجام چنین كاری اطلاعات پارتیشن خود را بررسی كرده و در صورت نیاز نسخه پشتیبانی از آن تهیه كنید.

برای شروع نصب بر روی نام درایو مورد نظر رفته و كلید ENTER را فشار دهید .

در صورتی كه در این مرحله قصد اتمام فرایند نصب را دارید و می خواهید از این برنامه خارج شوید كلید F3 را انتخاب كنید.

پس از این مرحله با صفحه ای مواجه خواهید شد كه چهار گزینه مختلف Format در آن قابل انتخاب است.

مطابق استانداردهای كامپیوتری دو نوع قالب­بندی و فرمت برای هاردها مورد استفاده قرار می­گیرد. حالت اول و قدیمی كه مورد استفاده سیستم­عامل های ویندوز 98 بود كه با عنوان FAT از آنها نام برده می­شود و در حالت بعدی كه از لحاظ امنیتی و سرعت عملكرد بهتری دارد كه NTFS نامیده می­شود.

گزینه اول و سوم در این صفحه هر دو به حالت قالب بندی NTFS اشاره دارد. انتخاب گزینه اول فرمت هارد را در وضعیت Quick و به سرعت انجام می­دهد ولی حالت سوم مدت زمان بیشتری به خود اختصاص داده و درایو تعیین شده را بطور كامل فرمت می­كند (اگر شما از قبل دراوی خود را فرمت نكرده­اید یا اگر پارتیشن­بندی خود را تغییر داده­اید باید از حالت سوم استفاده كنید.

به همین ترتیب گزینه دوم و چهارم نیز مربوط به قالب­بندی FAT است.

توجه: اگر شما در سیسیتمتان ویندوز 98 یا ME داشته باشید و گزینه NTFS را انتخاب كنید، پس از اتمام مرحله نصب ویندوز و با اجرای ویندوز 98 یا... دیگر به پارتیشن NTFS دسترسی نخواهید داشت و این درایو تنها از طریق ویندوز XP در دسترس شما قرار خواهد گرفت.

با توجه به توضیحات فوق نوع فرمت و قالب­بندی سیستم را انتخاب كرده و كلید ENTER را فشار دهید.

برای صرف­نظر كردن از مرحله نصب می­توانید كلید ESC را فشار دهید.

 پس از این مرحله پنجره دیگری نمایان شده و سسیستم شما پس از مدتی Restart می­شود.

پس از راه­اندازی سیستم شما نباید كلیدی را در هنگام نمایان شدن Press Any Key فشار دهید و باید مراحل نصب از طریق هارد انجام شود (بهتر است در این مرحله وارد BIOS سیستم خود شده و آن را به حالت اول بازگردانید).

از این قسمت فرایند اصلی نصب ویندوز با نمایان شدن شكل زیر آغاز می­شود.

بطور معمول مدت زمان بالای 50 دقیقه جهت نصب به شما نشان داده می­شود.

پس از اتمام مراحل Collecting information ،Dynamic Update ، Preparing installation به مرحله Installing Windows می­رسیم.

پنجره­ای كه در این قسمت دیده می­شود مربوط به تنظیمات Regional and Language Options می­باشد. در این قسمت با انتخاب گزینه Customize و Details كشور و زبان خود را انتخاب كنید (ایران، فارسی). البته پس از انجام نصب و از طریق Control Panel نیز می­توان این تغییرات را اعمال كرد. اگر مشكلی با این قسمت دارید می توانید بدون اعمال تغییری گزینه Next را انتخاب كنید.

در پنجره Personalize your Software نام خود را در قسمت Name و كلمه­ای دلخواه به عنوان نام سازمان یا موسسه خود در قسمت Organaize وارد كنید (این اسامی اختیاری است و هر چیزی می­تواند باشد. مثلاً Home).

در قسمت بعد شما باید رمز یا سریالی كه برای نصب ویندوز XP مورد استفاده قرار می­گیرد را وارد كنید.

پس از بررسی رمز وارد شده از طرف شما و در صورت صحیح بودن آن پنجره Computer Name and Administrator Password را مشاهده خواهید كرد.

شما باید در قسمت Computer Name یك نام دلخواه برای سیستم خود وارد كنید.

در قسمت Administrator password رمز عبوری كه كاربر مدیر سیستم برای ورود به آن نیاز دارد را وارد كنید. در قسمت Confirm نیز مجدداً این كلمه را وارد كنید.

در صورت تمایل می­توانید رمزی در این دو قسمت انتخاب نكنید و آن را خالی رها كنید.

 در صفحه Date and Time Settings می­توانید موقعیت جغرافیایی خود را انتخاب كنید. از منوی آبشاری Time Zone، گزینه Tehran را یافته و انتخاب كنید.

مرحله بعد مربوط به تنظیمات كارت شبكه سیستم شماست. بر روی دكمه NEXT این قسمت كلیك كنید تا از این مرحله عبور كنید.

در پنجره Workgroup or Computer Domain نیز تنظیم پیش­فرض كه WORKGROUP است را تایید كرده و با انتخاب گزینه NEXT این مرحله را نیز به اتمام برسانید.

 تا اینجا مراحل اصلی نصب ویندوز به پایان رسیده و شما با شكلی همانند طرح زیر مواجه خواهید شد.

 بسته به نوع درایور كارت گرافیك و اندازه بزرگنمایی مانیتورتان ممكن است با پیغامی همانند پیغام شكل زیر مواجه شوید. در هر حال دكمه OK را در آن انتخاب كنید.

به پنجره آبی رنگ Welcome to Microsoft Windows وارد خواهید شد. برای ادامه مراحل بر روی دكمه NEXT كلیك كنید.

 گزینه No, not at this time را در پنجره Ready to Register انتخاب كنید و سپس دكمه Next را در آن صفحه كلیك كنید.

همانطور كه در شكل زیر مشاهده می­كنید، در پنجره Who will use this computer شما می­توانید نام پنج كاربری كه از سیستم استفاده می­كنند را وارد كنید. البته وارد كردن تمامی این فیلدها ضروری نیست و شما می­توانید در قسمت Your Name تنها نام خود (یا هر نام دلخواهی) را وارد كرده و بقیه آنها را خالی رها كنید. سپس دكمه NEXT را انتخاب كنید.

 در مرحله آخر و برای ورود به ویندوز دكمه Finish را در پنجره Thank you انتخاب كنید.

این متن فقط قسمتی از  آشنایی با شبکه های کامپیوتری می باشد

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 1,100 تومان

خرید

برچسب ها : شبکه کامپیوتر , شبکه , شیرینگ , تقسیم بندی شبکه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)

لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی

دانلود بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)