امروز: دوشنبه 10 اردیبهشت 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

شورای فناوری اطلاعات

شورای فناوری اطلاعات دسته: حقوق
بازدید: 191 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 119 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 140

1 مقدمه با پایان سال 81، شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن دومین سال فعالیت خود را پشت سر گذاشت در آغاز سومین سال فعالیت شورا و به منظور معرفی برنامه 1382 ضروری است عملكرد گذشته نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد محتوای این گزارش شامل دو بخش است كه نخستین بخش به ارایه عملكرد سال 1381 شورا می‌پردازد چكیده‌ای از اهداف برنامه‌ها، فعالیت‌

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

 شورای فناوری اطلاعات

1-    مقدمه:

با پایان سال 81، شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن دومین سال فعالیت خود را پشت سر گذاشت. در آغاز سومین سال فعالیت شورا و به منظور معرفی برنامه 1382, ضروری است عملكرد گذشته نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. محتوای این گزارش شامل دو بخش است كه نخستین بخش به ارایه عملكرد سال 1381 شورا می‌پردازد. چكیده‌ای از اهداف, برنامه‌ها، فعالیت‌ها و آمار عملكرد شورا و كمیته‌های تخصصی آن در سال 81 در این بخش ارایه می‌گردد. عملكرد شورا و كمیته‌های تخصصی آن طی سال 80 در گزارشهای منتشرشده قبلی توسط دبیرخانه جمع‌بندی و ارایه شده است. 1 بخش دوم این گزارش به معرفی برنامه و ساختار جدید شورا در سال 1382 اختصاص دارد. همچنین، كلیه مدارك و مستندات فعالیت‌های شورا در سایت شورا به نشانی www.mim.gov.ir/itc موجود است.

1)     _ گزارش عملكرد شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع  معادن، فروردین ـ مرداد 80

_ گزارش عملكرد كمیته‌های تخصصی شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن، آذرماه 80

_ فعالیت‌های شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن، بهار 81


2-    تاریخچه

شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن براساس حكم شماره  10205  مورخ 9/1/80 وزیر محترم صنایع و معادن، از سوی معاونت برنامه‌ریزی، توسعه و فناوری با هدف تمركز و هماهنگی فعالیت‌ها، برنامه‌ها و طرحهای فناوری اطلاعات در وزارتخانه و واحدهای تابعه تشكیل شده و از آن تاریخ با تشكیل جلسات ادواری و همچنین راه‌اندازی كمیته‌های تخصصی و تعریف و نظارت بر اجرای پروژه‌های فناوری اطلاعات، فعالیت نموده است.

اهداف اولیه كه از تشكیل شورا موردنظر بوده است، عبارتند از:

  • ارزیابی وجمع‌بندی كلی وضعیت فعلی وزارتخانه از نظر IT
  • تعیین و تصویب سیاست‌های كلان و راهبردهای IT در وزارتخانه
  • تعریف، تصویب و نظارت بر پروژه‌های IT
  • برنامه‌ریزی در جهت تجهیز وزارتخانه به زیرساخت‌های انسانی و فنی لازم برای توسعه IT
  • هماهنگی و همگرا نمودن كلیه فعالیت‌های آماری، اطلاع‌رسانی، مكانیزاسیون و ارتباطات در وزارتخانه و سازمانهای تابعه

هرچند هدف اولیه از تشكیل شورا، ایجاد یك نهاد مشورتی و هماهنگ‌كننده در كنار بدنه اصلی وزارتخانه بوده است، در عمل به دلیل نبود یك واحد سازمانی متولی IT در وزارتخانه، اجرا و نظارت بر برخی از پروژه‌ها و عملیات اجرایی این حوزه نیز در حیطه وظایف شورا قرار گرفته و از طریق دبیرخانه شورا پیگیری شده است.


3-    ساختار

شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن در شكل فعلی، از اركان تشكیلاتی زیر برخوردار است:

معاونت برنامه‌ریزی، توسعه و فناوری

شورای فناوری اطلاعات

شورای فناوری اطلاعات:

شورای فناوری اطلاعات وزارتخانه شامل برخی از مدیران و مشاوران معاونت برنامه‌ریزی، توسعه و فناوری و جمعی از كارشناسان و صاحب‌نظران فناوری اطلاعات می‌باشد كه با حكم معاون محترم برنامه‌ریزی، توسعه و فناوری انتخاب شده و جلسات ادواری خود را با ریاست معاون محترم ( و در غیاب ایشان دبیر شورا) تشكیل می‌دهد.

  • دبیرخانه شورا:

متشكل از كادر اداری لازم، زیرنظر دبیر شورا جهت انجام امور هماهنگی بین طرحها، اطلاع‌رسانی, پیگیری موارد ارجاع‌شده و برگزاری جلسات فعالیت می‌نماید.

  • كمیته‌های تخصصی:

شورا به منظور بهره‌مندی از نظرات تعداد بیشتری از كارشناسان IT و پیگیری امور اجرایی در این حوزه، كمیته‌های تخصصی مشخصی را تشكیل داده است. هریك از این كمیته‌ها زیرنظر یكی از اعضای شورا و با پشتیبانی اجرایی دبیرخانه شورا فعالیت می‌كند.

  • پروژه‌ها:

عملیات اجرایی تعریف شده توسط شورا در قالب پروژه‌های اجرایی فناوری اطلاعات به انجام می‌رسد. هریك از این پروژه‌ها با طی مراحل مختلف پیشنهاد، امكان‌سنجی و تعریف شده و از طریق ارجاع كار به مشاوران و مجریان ذیصلاح در داخل یا خارج از وزارتخانه اجرا می‌شود. شورا وظیفه نظارت كمی و كیفی بر پیشرفت كار این پروژه و تحویل نتایج آنها را برعهده دارد.

4-    محورهای فعالیت

با بررسی اقدامات و فعالیت‌های انجام شده شورا تاكنون، می‌توان این فعالیت‌ها را در محورهای پنجگانه زیر جمع‌بندی نمود:

·        سازماندهی و هماهنگی

عمده‌ترین وظیفه دبیر و دبیرخانه شورا، سازماندهی شورای فناوری اطلاعات و كمیته‌های تخصصی وابسته به آن و پیگیری در مورد برگزاری منظم جلسات این كمیته‌ها، همچنین تنظیم و توزیع صورتجلسات شورا و كمیته‌ها و اطلاع‌رسانی داخلی در مورد موضوعات مطرح شده و مصوبات می‌باشد. همچنین شناسایی و معرفی كارشناسان واجد شرایط برای عضویت در شورا به معاونت محترم برنامه‌ریزی، توسعه و فناوری، و تلاش در جهت ارتقاء كیفی تركیب شورا و نهادهای وابسته به آن (تامین نیروی انسانی لازم) از وظایف مستمر دبیر شورا می‌باشد.

·        اجرا

وظیفه شورا در بعد اجرایی، معطوف به برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی اقدامات اجرایی، تعریف، امكان‌سنجی و تصویب پروژه‌های IT، انتخاب مجری جهت این پروژه‌ها و نظارت كمی و كیفی بر اجرای آنها می‌باشد. هماهنگی و همسوسازی سایر فعالیت‌های غیرپروژه‌ای و جاری در زمینه IT با پروژه‌ها و برنامه‌های كلان وزارتخانه نیز از وظایف شورا در حوزه اجرا می‌باشد.

·        اطلاع‌رسانی

وظایف شورا در حوزه اطلاع‌رسانی در دو زمینه قابل طرح است:

  • اطلاع‌رسانی در مورد فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده و پروژه‌ها و برنامه‌های در حال اجرای شورا در سطح ستاد وزارتخانه، سازمانهای تابعه
  • نشر و ترویج دانش فنی روز در زمینه فناوری اطلاعات در وزارتخانه و سازمانهای تابعه

·        مشاوره

شورای فناوری اطلاعات به عنوان نهاد مشاوره‌ای معاونت برنامه‌ریزی، توسعه و فناوری و كل وزارتخانه در زمینه IT، ارایه خدمات مشاوره‌ای برنامه‌ریزی شده و موردی به معاونت و سایر واحدهای تابعه وزارتخانه را در دستور كار دارد. ارایه نظرات مشاوره‌ای و ارزیابی‌های كارشناسانه در مورد طرح‌ها و پیشنهادات ارایه شده به وزارتخانه در زمینه IT یكی از این خدمات مشاوره‌ای می‌باشد.

·        طرح تكفا

با تصویب و ابلاغ طرح توسعه كاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات (تكفا) در قالب تبصره 13 بودجه سال 81 و عزم دولت مبنی بر استمرار این طرح در سالهای آینده، بهره‌گیری از منابع و فرصت‌های فراهم شده توسط این طرح در همه دستگاههای دولتی به صورت یكی از محورهای اصلی فعالیت این دستگاهها در زمینه IT درآمده است. در این راستا، شورای فناوری اطلاعات وزارتخانه وظیفه هماهنگی برنامه‌ها و ارایه طرحهای لازم به دبیرخانه طرح تكفا را دنبال نموده است.

5-    عملكرد سال 81

چكیده‌ای از اهم اقدامات و فعالیت‌های انجام شده توسط شورای فناوری اطلاعات وزارت صنایع و معادن و نهادهای وابسته به آن در سال 1381 در این بخش ارایه می‌گردد. اطلاعات تفصیلی این فعالیت‌ها در پیوست‌های همین گزارش ارایه شده است. همچنین برای دسترسی به اسناد و مدارك شورا كه جزئیات بیشتر در مورد این فعالیت‌ها را دربر دارد، می‌توان به سایت شورا به نشانی www.mim.gov.ir/itc مراجعه نمود.

عملكرد شورا در سال 81 در قالب محورهای فعالیت مطرح شده در بخش قبلی جمع‌بندی و ارایه می‌گردد:

1-5-      سازماندهی و هماهنگی

  •  تعداد اعضای شورا كه در آغاز سال 81 به 12 نفر بالغ می‌گردید، با خروج یكی از اعضا (آقای دكتر اكبرپور) و پیوستن 5 عضو جدید (خانم آقا و آقایان دكتر حائری یزدی، زاویه، توكلی و وارث) به 16 نفر رسیده است. (پیوست 1)
  •  شورا در سال 81، تعداد 27 جلسه برگزار نموده است. در مجموع این جلسات كه با حضور اعضای اصلی و كارشناسان مدعو برگزارشده، 15,606 نفرـ ساعت وقت كارشناسی صرف طرح و پیگیری وظایف شورا و بحث و بررسی در مورد مباحث مطروحه گردیده است. (پیوست 6)
  •  تعداد كمیته‌های تخصصی شورا از 10 كمیته در انتهای سال 80، با انحلال دو كمیته (نگهداری سیستم‌های موجود و ساماندهی سیستم‌های عملیاتی) و تشكیل یك كمیته جدید (امور استانها)، به 9 كمیته رسیده است. در حال حاضر كمیته‌های تخصصی زیر فعال می‌باشند:

1- كمیته برنامه‌ریزی سیستم‌های اطلاعاتی

2- كمیته سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)

3- كمیته اتوماسیون اداری

4- كمیته ساماندهی نظام اطلاعات آماری

5- كمیته اطلاع‌رسانی از طریق پایگاه وب

6- كمیته آموزش عمومی و تخصصی فناوری اطلاعات

7- كمیته ساماندهی و گسترش شبكه‌های اینترنت و اینترانت

8- كمیته ساماندهی، تجهیز و توسعه كتابخانه

9- كمیته امور استانها

شرح وظایف، تركیب اعضا و خلاصه عملكرد این كمیته‌ها در پیوست (2) این گزارش ارایه شده است. كمیته‌های تخصصی یادشده در طول سال 81، با صرف 17،359 نفرـ ساعت كار كارشناسی در جلسات، تعداد 115 جلسه برگزار نموده‌اند. شورای فناوری اطلاعات از طریق دریافت منظم صورتجلسات كمیته‌ها و همچنین ارایه گزارشهای ادواری مسئولین كمیته‌ها، مستمراً بر پیشرفت كار این كمیته‌ها نظارت داشته است.

  •  دبیرخانه شورا در طول سال 81، وظیفه هماهنگی، پیگیری، پشتیبانی اجرایی و اطلاع‌رسانی در زمینه جلسات شورا و كمیته‌های تخصصی را به انجام رسانده است.
  •  نظام اطلاع‌رسانی در مورد برنامه تشكیل جلسات و توزیع صورتجلسات و سایر اسناد شورا از طریق e_mail بین اعضای شورا در سال 81 ایجاد هم‌اكنون در حال بهره‌برداری است.


2-5-   اجرا

عمده وقت شورا در سال 81 صرف نظارت بر اجرای پروژه‌های تعریف شده در سال 80 و تلاش در جهت پیشبرد این پروژه‌ها شده است. وضعیت كلی این پروژه‌ها در پایان سال 81 در جدول زیر منعكس شده است:

ردیف
عنوان

مسئول

پیشرفت فیزیكی

وضعیت

انتهای 80

انتهای

 81

1

برنامه‌ریزی سیستم‌های اطلاعاتی

كرمی

20%

100%

خاتمه یافته

2

سیستم‌ اطلاعات‌ جغرافیایی پایه صنایع‌و‌معادن[1]

ولدان

50%

95%

در دست اجرا

3

اتوماسیون اداری (مرحله اول)

بشارتیان

60%

100%

خاتمه یافته

4

ساماندهی نظام اطلاعات آماری (كوتاه‌مدت)

نواب‌پور

50%

90%

در دست اجرا

5

اطلاع‌رسانی از طریق پایگاه وب

میریان

5%

85%

در دست اجرا

6

ساماندهی سیستم‌های عملیاتی

اكبرپور

ـ

ـ

لغوشده

7

آموزش عمومی و تخصصی فناوری اطلاعات

شاهوردی

5%

70%

در دست اجرا

8

ساماندهی و گسترش شبكه اینترنت و اینترانت

میرزایی

60%

100%

خاتمه‌یافته

9

ساماندهی، تجهیز و توسعه كتابخانه

بصیری

20%

50%

در دست اجرا

توضیح آنكه برخی از پروژه‏های خاتمه یافته فوق، شرح خدمات تعیین شده اولیه خود را به انجام رسانده‏اند، اما به دلیل لزوم استمرار و تكمیل نتایج مرحله اولیه پروژه‏های دیگری با شرح خدمات جدید تعریف شده است.

چكیده‌ای از آخرین وضعیت و دستاوردهای پروژه‌های یادشده به شرح زیر می‌باشد: (پیوست 3)

1-2-5-      برنامه‏ریزی سیستم‏های اطلاعاتی

تهیه برنامه ‌سیستم‌های اطلاعاتی وزارت صنایع و معادن، مشتمل بر گزارشهای زیر:

1_ پیشنهاد چارچوب، متدولوژی و روش اجرایی

2_ گزارش مرحله برنامه‌ریزی

3_ گزارش تحلیل استراتژیك

4_ گزارش معماری اطلاعاتی

5_ گزارش تحلیل و انتخاب تكنولوژی

6_ گزارش برنامه‌ریزی اجرایی

در این برنامه، تعداد 30 سیستم اطلاعاتی به عنوان سیستم‌های اطلاعاتی مورد نیاز وزارتخانه شناسایی و تعریف شده است. همچنین محیط اجرایی و فنی توسعه سیستم‌ها و برنامه اجرایی توسعه نیز تدوین گردیده است.

2-2-5-      سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)

تهیه سیستم اطلاعات جغرافیایی وزارت صنایع و معادن، مشتمل برگزارشهای زیرمی‌باشد:

1_ لزوم به كارگیری GIS در وزارت صنایع ومعادن   

2_ تهیه مدل مفهومی

3_ انتخاب محیط                    

4_ تدوین استاندارد        

5_ طراحی پایگاه داده    

6_ تدوین دستورالعمل

7_ طراحی واسط كاربر         

8_ آماده سازی وتلفیق

9_ تهیه نرم افزار                

10_ آزمون و ارزیابی

11_ انتقال          

شناخت وضعیت موجود وزارت صنایع ومعادن از نقطه نظر GIS، ارایه نیازهای موردنظر كاربران سیستم اطلاعات جغرافیایی ، مراحـل ”انتخاب مقیاس“، ”تدوین چارچوب اطلاعاتی سیستم وتعیین گردش اطلاعاتی سیستم“ و ”ترسیم مدل‌ داده‌ای“ و ... سیستم اطلاعات جغرافیایی وزارت صنایع و معادن درمستندات این طرح تهیه و تدوین شده است.

3-2-5-     اتوماسیون اداری

استقرار سیستم دبیرخانه وزارت صنایع و معادن، مشتمل بر گزارش و فعالیت‌های زیرمی‌باشد:

1_ گزارش مرحله اول (دبیرخانه و بایگانی), ارزیابی نرم افزارها، برنامه اجرایی، راهنمای كاربران_دبیر و مدیر در این گزارش تدوین گردیده است.

  • نصب‌، راه اندازی ،آموزش سیستم‌ دبیرخانه و بایگانی  در سطح ستاد وزارتخانه, پیاده‌سازی و در حال انجام است.
  • در حال حاضر نصب برنامه آموزشی بر روی 203 دستگاه رایانه و همچنین آموزش 311 نفركاربرصورت پذیرفته است.
  • نصب و پیاده‌سازی سیستم اتوماسیون اداری دراستان‏های خراسان و اردبیل خاتمه یافته است و اتوماسیون اداری تحت استفاده عملیاتی می‏باشد كه از تاریخ‏های نصب دوره سه ماهه پشتیبانی راه دور آنان آغاز گشته است. مرحله عملیاتی شدن استان چهارمحال و بختیاری در صورت تأمین پیش‏نیازها تا پایان فروردین ماه سال جاری  انجام‌خواهدپذیرفت.

4-2-5-     ساماندهی نظام اطلاعات آماری (فاز كوتاه مدت)

فرآورده‌هایی كه طی این فاز تهیه، تكمیل و ارایه گردیده‌اند، عبارتند از:

1_ شاخص های اقتصادی بخش صنعت و معدن

2_ شناخت معاونت امور معادن

3_ شناخت معاونت اقتصاد و امور بین‌الملل

4_ شناخت معاونت برنامه‌ریزی، توسعه و فناوری

5_ شناخت معاونت امور تولید

در این مستندات مجموعه‌ای از شاخص‌های مهم اقتصادی و صنعتی قابل تولید جهت رفع نیاز‌های اطلاعاتی وزارتخانه تعیین شده است. در مراحل شناخت هر یك از معاونت‌ها كلیه عملیات در حال اجرا, تا سطح دفاتر وزارتخانه معرفی شده و از این طریق موضوعات اطلاعاتی در حال گردش در سطح وزارتخانه شناسایی شده است. بهبود عملیات جهت تولید اطلاعات و همچنین تولید شاخص های منتخب ازموارد در حال انجام این طرح می باشد.

5-2-5-     اطلاع رسانی از طریق پایگاه وب

طراحی و عملیات اجرایی پایگاه وب وزارت صنایع و معادن، مشتمل بر گزارشهای زیرمی‌باشد:

1_ شناخت اولیه و اولویت‌بندی نیاز‌های پایگاه وب

2_ طراحی كلان پایگاه وب

3_ محتوا و موضوعات اطلاعاتی پایگاه وب

 این گزارشات حاوی توضیحات كلی در مورد نیاز‌های اطلاعاتی، طراحی كلان امكانات پیش‌بینی شده و تشریح محتوای اطلاعاتی سیستم های قابل ایجاد بر روی پایگاه وب می‌باشد. ایجاد نسخه اول سایت به پایان رسیده‌ و با اطلاعات اولیه در آدرس www.mim.gov.ir   وجود دارد. مراحل طراحی و ساخت نسخه دوم, آماده‌سازی اطلاعات و سیستم‌های مورد نیاز این سایت در دست اقدام است.

6-2-5-     آموزش عمومی و تخصصی فناوری اطلاعات

مستندات طرح آموزش عمومی و تخصصی به شرح ذیل می‌باشد:

1_ آموزش عمومی و تخصصی به منظور كاربرد فناوری اطلاعات در امور اجرایی

این طرح شامل آموزش فناوری اطلاعات  با عناوین دوره‌های آموزشی Windows مقدماتی و پیشرفته_ Internet  مقدماتی و پیشرفته_ مجموعه كاربردی Office  مقدماتی و پیشرفته،  در سطح مدیران ارشد، كارشناسان و همترازان شغلی، كمك كارشناسان و همترازان شغلی با جمع ساعات آموزشی پرسنل و مدیران 10,580  نفر_ ساعت در حال انجام است.

7-2-5-     ساماندهی و گسترش شبكه اینترانت و اینترنت

طرح ساماندهی و گسترش شبكه اینترانت و اینترنت، مشتمل بر گزارشهای زیر می‌باشد:

1_ شبكه محلی (LAN) و گسترده (WAN)

2_ شبكه اینترنت و مستندات گروه توسعه و پشتیبانی شبكه

طراحی وپیاده سازی شبكه اینترانت, ایجاد یك سایت مركزی وزارتخانه با ادغام سایت‌های ساختمان‌های 1 و 2، ادغام دامنه‌های سابق mmm.gov.ir و mind.gov.ir و ایجاد دامنه mim.gov.ir، راه اندازی سرویس‌دهنده‌های قوی‌تر به‌لحاظ تمركز سرویس‌دهنده‌ها،استفاده بهینه از امكانات موجود جهت ارایه خدمات به كاربران, پیشنهاد سیاست‌های اینترنت, اتصال دو ساختمان ستاد از طریق سیم زوج مسی اجاره‌ای (Leased Line) و كابل فیبرنوری, طراحی و پیاده سازی شبكه اینترنت، نیاز سنجی شبكه گسترده WAN در وزارتخانه و سازمانهای تابعه و سازماندهی گروه توسعه و پشتیبانی شبكه از جمله دستاوردهای اجرایی این طرح می‌باشد.

8-2-5-     طرح ساماندهی، تجهیزوتوسعه كتابخانه

تهیه فهرست ناشران، ژورنال‌ها و نشریات معتبر داخلی و خارجی،اصلاح و بهنگام رسانی فهرست نویسی و تولید برگه‌های شناسایی كتاب و برچسب‌های شناسه، ایجاد عملیات فنی، نصب و راه اندازی نرم افزار نوسا از موارد انجام شده دراین طرح می‌باشد.

9-2-5-     امور فناوری اطلاعات استانها

شورای فناوری اطلاعات كمیته استانها را با اهداف كلی زیر در سال 81 ایجاد نمود:

  • افزایش سطح و بهبود شاخص‌های فناوری اطلاعات در سازمانهای استانی, با رعایت اولویت‌ها و پرهیز از انجام فعالیت‌‌‌های موازی
  • حفظ همگرایی، رعایت استاندارد و فراهم كردن امكانات لازم برای یكپارچه‌سازی‌های آینده و تحقق گروه‌ كاری ستاد وزارتخانه و سازمان‌های تابعه در انجام مأموریت‌های سازمانی و به گردش در آوردن جریان سالم اطلاعات صنعتی ومعدنی در كل كشور

این كمیته فعالیت‌های اولیه خود را با جمع‌آوری اطلاعات وضعیت موجود فناوری اطلاعات سازمانهای صنایع و معادن استانها و نیز برگزاری همایش آشنایی با شورای فناوری اطلاعات و ایجاد هماهنگی و ارتباط با استانها با شركت مسئولین فناوری اطلاعات (آمار و اطلاعات) استانها, آغاز كرده است.

این متن فقط قسمتی از  شورای فناوری اطلاعات می باشد


جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

برچسب ها : شورای فناوری اطلاعات , فناوری اطلاعات , اطلاعات , اتوماسیون اداری , دانلود شورای فناوری اطلاعات , شبكه اینترانت

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)

لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی

دانلود بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)