شهرستان كازرون ازنظر داشتن آثار باستانی یكی از مهمترین شهرهای كشور ایران به شمار می آید آب فراوان و هوای مساعد باعث شده این منطقه در طول تاریخ مورد توجه سلاطین و صاحبان قدرت قرار گیرد، وجود آثار پیش از تاریخ و همچنین آثار ارزشمند و گرانسنگ دیگری كه در این شهرستان وجود دارد این نظر را تائید می كند
قیمت فایل فقط 4,900 تومان
شهر تاریخی بیشاپور
در دومین دهه سده سوم میلادی پس از نبرد اردوان آخرین پادشاه اشكانی با ماركوس باسیانوس (معروف به كاراكالا، 217-188م) و عقبنشستن رومیان بعد از كشته شدن وی، در دوران ایران غوغایی برپا شد كه حكومت پارتی اشكانی را مضمحل ساخت.
منطقه فارس چون گذشته یعنی در زمان انتقال قدرت از ماد به هخامنشی در اینجا نیز نقش تعیین كننده و كلیدی ایفا كرد. اردشیر بابكان فرزند بابك، نوه ساسان موبد موبدان آناهیتا، پس از پیروزی بر اردوان آخرین شاه اشكانی (225م)، سلسله ساسانان را بنیان نهاد. ساسانیان پس از وقفهای كه سلوكیان و پارتیان ایجاد كرده بودند، خود را جانشین هخامنشیان میدانستند و میخواستند عظمت دوران آنها را بار دیگر تجدید كنند. اردشیر برای ایجاد دولتی كه بتواند طرحهای عظیم او را تحقق بخشد، حكومت متمركز و نیرومندی پدید آورد.
در پانزده سالی كه تا مرگ اردشیر (240 م) مانده بود، او توانست ولایات همجوار شاهنشاهی سابق پارت را مطیع خود و پادشاهی دودمانش را بر ایران تثبیت كند. وی در روزهای آخر عمر به گوشه دیری رفت و تا گاه مرگ در آنجا بود.
در واقع پسر اردشیر به نام شاپور اول رسماًً در زمان حیات اردشیر در حكومت دخالت داشته باشد. در زمان حكومت او كه 30 سال به درازا كشید (273 یا 272-241م)، ایران به سرعت نیرومند شد. دو امپراطور روم یعنی گوردیانوس معروف به گوردیانوس مقدس (در سال 241م) و والرین (در سال 260م) از او شكست خوردند و یا صلح را با شرایطی كمابیش به نفع ایران پذیرفتند. هزاران اسیر جنگی رومی با ساخت پلها، كاخها، حجاری و آبرسانی، به افزایش ثروت ایران كمك كردند و بیشاپور اقامتگاه جدید شاپور، به صورت داراترین و زیباترین شهر ایران درآمد.
نقشه برداریهای انجام گرفته از خرابههای بیشاپور و گشت و گذار در بین تودهها و تلهای سنگی ناشی از دیوارهای فرو ریخته بناهای سلطنتی، مبین این مطلب است كه فلسفه وجودی و ایجاد شهر همانند سایر شهرها نیست. این شهر را افزایش جمعیت بوجود نیاورده، محل استقرار پادگان نظامی نیز نبوده كه برای دفاع از یك ایالت درنظر گرفته شده باشد. همچنین به خواست پادشاه احداث نشده تا وی در این ایالت تازه فتح شده بر قدرت خود تاكید ورزد. در واقع شهر بیشاپور در زمان بنیادش، هیچ نوع كاربرد اداریو اقتصادی نداشته است. این شهر فقط محصول اشتیاق شاهانه یك شاه است.
در زندگینامه مانی پیامبر كه نوشته خود اوست، آمده است: «شاپور به پارس
آمد و به شهر شاپور رسید و پس از آن كه بیماری بر او عارض شد، خود را در خطر بزرگی دید و به معنای واقعی به فرجام خود رسید و شاپور شاه مرد و از این دنیا رفت. وابستگی شاه سالمند به محل اقامت خود نباید شگفتانگیز باشد، زیرا این مر بزرگ پس از اقامت طولانی در پایتخت خود تیسفون و بازگشت به این شهرك جدید (كه بر اساس اعمال سلیقه و فرمان او ساخته شده بود) از ندگی در درهای شاداب همراه با درختان سرسبز و عطر گلها، لذت میبرده و این محل را استراحتگاه خوبی تشخیص داده است.
پادشاه و درباریان و اطرافیان او در این محل یا وقت خود را صرف شكار میكردند و یا اینكه به بازیهایی میپرداختند كه از بین آنها، چوگان یادمان خود را تا امروز در یكی از درههای مجاور (تنگ چوگان) باقی گذاشته است. امروزه از آن همه شكوه و جلال، فقط ویرانههای شهر بیشاپور برجای مانده است كه در 25 كیلومتر غرب شهر فعلی كازرون و در كنار شرق رودانه شاپور، آنجا كه این رود از تنگ معروف و زیبای چوگان خارج میشود، قرار دارد.
علت انتخاب این شهر، علاوه بر وجود رود شاپور، گذشتن یكی از مهمترین شاهراههای ارتباطی شاهنشاهی ساسانی از این مكان بوده است. در میان این ویرانهها یادمانهای تاریخی متعددی وجود دارد.
شهرستان كازرون ازنظر داشتن آثار باستانی یكی از مهمترین شهرهای كشور ایران به شمار می آید. آب فراوان و هوای مساعد باعث شده این منطقه در طول تاریخ مورد توجه سلاطین و صاحبان قدرت قرار گیرد، وجود آثار پیش از تاریخ و همچنین آثار ارزشمند و گرانسنگ دیگری كه در این شهرستان وجود دارد این نظر را تائید می كند.
در پهنه شهرستان كازرون آثار تاریخی زیادی وجود دارد اما بدون تردید بیشترین آثار این منطقه مربوط به دوره ساسانی است. به جرات می توان گفت كه هیچ كجای سرزمین ایران تا این اندازه آثار مربوط به دوره ساسانی در خود جای نداده است، بزرگترین و تنها مجسمه سنگی دوره ساسانی ( مجسمه شاپور اول)، 9 نقش برجسته از 30 نقش برجسته دوره ساسانی، شهر تاریخی بیشاپور، بزرگترین كتیبه دیواری عهد ساسانی معروف به كتیبه كرتیر به طول 20/5 متر و عرض 70/2متر، معبد زیبای آناهیتا ( الهه آب )، آتشكده های متعدد، عبور جاده شاهی از این دیار و آثار ارزشمند دیگر، همه و همه حكایت از عظمت تاریخ این شهرستان دارد.
جهت دریافت فایل کامل شهر تاریخی بیشاپور لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 4,900 تومان
برچسب ها : شهر تاریخی بیشاپور , موقعیت جغرافیایی استان , شهرستان كازرون , بیشاپور
لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی