پاورپوینت تجربیات اجرایی احداث موجشكن سنگی در آب عمیق در 55اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx
قیمت فایل فقط 9,500 تومان
پاورپوینت تجربیات اجرایی احداث موجشكن سنگی در آب عمیق در 55اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx
تجربیات اجرایی احداث موجشكن سنگی
در آب عمیق
1- مقدمه
فرآیند احداث موجشكن سنگی دارای متغیرهای فنی و اقتصادی متعددی است كه برای ساخت یك موجشكن باید بر آنها تسلط یافت و زمانی كه این متغیرها كاملا درك كردند نقطه آغازی برای طرح و اجرای یك موجشكن كامل و بینقص فراهم میگردد. این متغیرهای متعدد كه، در قالب پارامترهای محیطی و پارامترهای سازهای، طرح جانمایی و مقطع اولیه یك موجشكن سنگی را شكل میدهند و سپس توسط پارامترهای ژئوتكنیكی، پارامترهای اجرایی، و پارامترهای نگهداری تكامل یافته و نهایی میگردند تا مقاومت سازه موجشكن را بر اساس معیارهای پایداری تعیین نمایند، با اندركنش پیچیدهای یكدیگر را تحت تأثیر قرار میدهند و همین موضوع است كه فرآیند طرح و اجرای موجشكنهای سنگی را در زمره مسائل پیچیده مهندسی قرار میدهد كه با تغییر شرایط طراحی از سایتی به سایت دیگر آن را به پروژهای جدید تبدیل مینماید. حساسیت بالای موجشكنهای سنگی نسبت به تغییرات متغیرها، این پیشبینی منطقی را به وجود میآورد كه با افزایش قابل ملاحظه عمق آب محل احداث به عنوان یكی از فاكتورهای اصلی، انتظار برخی تغییرات در فرآیندهای احداث موجشكنهای سنگی به وجود آید. احداث موجشكنهای بندر خدماتی پارس كه برای نخستین بار در آبهای عمیق جنوب كشور انجام پذیرفت، نشان داد كه با افزایش عمق آب و انجام عملیات، تمهیدات اجرایی جدیدی لازم است تا در هنگام ساخت موجشكن، جایگزینی مصالح نامناسب به جای مصالح مناسب اتفاق نیفتد. در این مقاله بر اساس تجربیات اجرایی حاصل، كلیاتی از جنبههای اجرایی جدیدی كه در احداث موجشكنهای مایل سنگی در آبهای عمیق به وجود میآید و حتی توانایی ایجاد تغییرات در ساختار آن را فراهم میسازد، مورد بحث قرار میگیرند.
2- طرف پروژه
برای تهیه و تامین كالاهای موردنیاز جهت احداث طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی و برنامههای صادرات كالاها از طریق حمل و نقل دریایی، عملیات احداث بنادر پارس در بخش سازههای ساحلی آن آغاز گردید و مطابق نیازهای طرح، بالغ بر هزاران متر طول موجشكن در آبهای عمیق، دهها پست انواع سكله با آبخور زیاد به طول چندین كیلومتر، میلیونها مترمكعب لایروبی در زمینهای سخت و نیمه سخت، چند صدهكتار احیا اراضی و محوطهسازی، تنها به عنوان ردیفهای بخش دریایی نیازمندیهای طرح، در قالب 2 بندر بزرگ طراحی گردید كه میتوان از آن به عنوان عظیمترین تجربه بندرسازی كشور در یك مقطع زمانی و مكانی نام برد.
بندر خدماتی پارس به عنوان یكی از این بنادر دو قلو، برای واردات لوازم یدكی و قطعات و ماشینآلات موردنیاز در مراحل احداث طرحهای منطقه و صادرات محصولات فازهای پالایشگاهی (گوگرد)، صادرات محصولات صنایع مختلط و صادرات محصولات صنایع نیمه سنگین و تامین سرویسهای خدماتی شناور طراحی گردیده است. این بندر از نوع بنادر دارای حوضچه چرخش در دریا (offshore Basin) است كه با استفاده از 2 شاخه موجشكن سنگی به طول كلی حدو 3.3 كیلومتر حوضچهای با سطح 65 هكتار را شكل داده است كه 28 هكتار آن حوضچه چرخش و 12.5 هكتار آن به یك حوضچه عملیاتی داخلی (sea dock) اختصاص یافته است. تعداد 10 پست اسكله با آبخورهای 11 الی 15 متر نسبت به پهلوگیری این بندر را شكل میدهند. سطح ترمینالهای این بندر در حدود 140 هكتار است كه بخشی از آن با استفاده از حدود 1.5 میلیون متر مكعب مصالح لایروبی شده بخشی از حوضچه چرخش و حوضچه عملیاتی از دریا استحصال گردیده است.
موجشكنهای این بندر شامل یك بازوی اصلی به طول 2990 متر و یك بازوی فرعی به طول 990 متر است. بازوی اصلی كه تا كانتور 22 متر نسبت به CD پیش رفته است دارای حجم عملیات سنگی حدود 1.815.000 مترمكعب و حجم عملیات بتنی حدود 100 هزار مترمكعب برای بخش اطاله بوده است و بازوی فرعی كه تا كانتور 18- متر نسبت به CD پیش رفته است دارای حجم عملیات سنگی حدود 750.000 مترمكعب و حجم عملیات بتنی 55 هزار مترمكعب بوده است. تراز تاج آنتی فرهای موجشكنها تا 10+ متر نسبت به CD قرار دارد كه موید ارتفاع ساختمانی 32 متر برای موجشكن غربی و 28 متر برای موجشكن شرقی است. افزایش قابل ملاحظه ابعاد موجشكن، عمق آب، احجام سنگی و مقادیر واحدهای بتنی مصرف عامل ایجاد تغییرات بارزی در مراحل اجرای این موجشكنها نسبت به موجشكنهای سنتی كوچكتر میگردد كه این تغییرات میتواند فرآیندهای طراحی را نیز به مقدار زیادی تحت تاثیر قرار دهد كه در ادامه مقاله با مرور جنبههای اجرایی این موجشكنها، به خلاصه كاملی از مواردی كه باید در مرحله اجرا مورد توجه و دقت قرار گیرند اشاره شده است.
3- روشهای ساخت و عملیات اجرایی
عملیات اجرایی موجشكنهای سنگی را میتوان در فعالیتهای تولید، حمل، تفكیك، دپو و استقرار گروههای سنگی دستهبندی كرد كه در صورت وجود واحدهای حفاظت بتنی، ساخت، دپو، حمل و استقرار واحدهای بتنی نیز به آنها اضافه خواهد شد. نخستین گام كه از اهمیت بسیار بالایی برای دستیابی به موفقیت در انجام به موقع پروژه و دستیابی به سطح كیفی مورد انتظار را بر عهده دارد با استخراج گروههای سنگی موردنیاز و ساخت واحدهای بتنی به نحوی كه جوابگوی نیازهای زمانبندی باشند آغاز میگردد. طی این فعالیت در واقع تدارك مصالح مصرفی برای فعالیتهای آتی انجام میپذیرد. در مرحله بعدی واحدهای استخراجی پس از جابجایی، بارگیری حمل و باراندازی، تفكیك و دپو میگردند یا آنكه به طور مستقیم به محل استقرار خود انتقال مییابند.
ویژگی شاخص این مرحله آن است كه طی فرآیندهای انجام یافته، مصالح تولید شده باید بر اساس نیازهای طرح به خوبی گروهبندی گردند و در این گروهبندی باید تمامی جنبههای فنی، اقتصادی و اجرایی را لحاظ نمود تا استفاده بهینه برای تمامی مصالح تولید شده در مرحله قبل را شامل گردد. اجرای صحیح این ردیف كاری شرایط لازم برای اجرای موجشكن مطابق آنچه طرح شده است را در اختیار میگذارد. و بالاخره در مرحله پایانی ثمره تولید و دستهبندی مصالح انتقال یافته به پای كار، در مكان صحیح خود كه طبق مشخصات فنی و نقشههای اجرایی تعریف شدهاند قرار میگیرند. هر گونه تامل و مداقه در این مرحله علاوه بر آنكه عامل استقرار صحیح مصالح در جای خود خواهد بود. جلوی از دست رفتن تلاشهای مراحل قبلی را نیز خواهد گرفت. فرآیندهای اجرایی قبلی و مصالح مصرفی آماده شده، توانایی تجهیزات و ماشینآلات در اختیار، مهارت نیروی انسانی در دسترس و توان مدیریتی به كار گرفته شده، مجموعه عواملی هستند كه سطح كیفی مورد انتظار در این مرحله را معین میكنند.
برای تامین احجام عظیم سنگی موردنیاز در بندر خدماتی پارس، عملیات استخراج سنگ از 6 معدن سنگ آهك منطقه و 10 الی 15 سینه كار به صورت همزمان كه در فواصل حمل 7 الی 55 كیلومتری محل اجرا قرار داشتند انجام پذیرفت. مهارت بالای گروههای مختلف حفاری، آتشكاری و استخراج توام با به كارگیری ماشینآلات و تجهیزات مناسب در بخشهای چالزنی، آتشباری، لقگیری، پاكسازی و جابجایی، عامل دستیابی به راندمان بالایی در استخراج درصد سنگهای درشت گردید كه با در نظر داشتن كیفیت سنگهای آهكی منطقه، حدود استانداردهای متعارف بلوكدهی معادن سنگ آهكی را در اختیار قرار میدهد. به دلیل فضای كار محدود معادن، مصالح سنگی استخراجی پس از تفكیك مقدماتی به گروههای سنگهای درشت و كوچك (مغزه، فیلتر I، فیلتر II) تقسیم شده و پس از خرد كردن سنگهای خارج از اندازه، حذف خاك و درصد ریزدانه اضافی، و جداسازی سنگهای هوازده، سست و پر درز و ترك آن، آماده بارگیری و حمل میگردید.
سیستم حمل و نقل مصالح توسط كامیون، به دلیل تعدد معادن، فواصل حمل، سرعت و سهولت، و كارآیی آن برای حمل مصالح سنگی مورد استفاده قرار گرفت و برای تامین نیازهای بخش عملیات اجرا از دریا، یك اسلكه موقت برای بارگیری بارج احداث گردید. كامیونها از نوع تك و دو محوره میباشند كه اتاق آنها برای حمل گروههای مختلف سنگی آماده میشود.
قیمت فایل فقط 9,500 تومان
برچسب ها : تجربیات اجرایی احداث موجشكن سنگی در آب عمیق , موجشكن سنگی در آب عمیق , آب عمیق , تجربیات اجرایی , تحقیق تجربیات اجرایی , مقاله موجشكن سنگی , دانلود پاورپوینت تجربیات اجرایی احداث موجشكن سنگی در آب عمیق
لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی