مقدمه منظور از اختلالات شخصیت، الگوهایی از رفتار غیر انتطباقی است به طوری كه هنگامی ویژگیهای شخصیت چنان انعطاف پذیر و غیر انطباقی شوند كه كاركرد فرد را به میزان چشمگیری مختل می كند، در این صورت به اختلالهای شخصیت تبدل می شوند اختلالات شخصیت در واقع شیوه های نامناسب باری حل مسئله و كنار آمدن با فشار روانی هستند كه اغلب در اوایل نوجوانی برو
قیمت فایل فقط 6,900 تومان
بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضد اجتماعی میان نوجوانان دارای والد و بدون والد
مقدمه:
منظور از اختلالات شخصیت، الگوهایی از رفتار غیر انتطباقی است. به طوری كه هنگامی ویژگیهای شخصیت چنان انعطاف پذیر و غیر انطباقی شوند كه كاركرد فرد را به میزان چشمگیری مختل می كند، در این صورت به اختلالهای شخصیت تبدل می شوند.
اختلالات شخصیت در واقع شیوه های نامناسب باری حل مسئله و كنار آمدن با فشار روانی هستند كه اغلب در اوایل نوجوانی بروز می كنند و در سراسر بزرگسالی ادامه می یابند.
افراد مبتلا به اختلالات شخصیت معمولا ناراحتی یا اضطرابی احساس نمی كنند، انگیزشی برای تغییر رفتار خود نشان نمی دهند و برخلاف افراد اسكینروفرینایی تماس خود را با واقعیت از دست نمی دهند و نابسامانی چشمگریی در رفتارشان مشاهده نمی شود.
در III DSM از 12 نوع اختلالات شخصیت یاد شده است كه یكی ازآنها اختلال شخصیت ضد اجتماعی است كه در این پژوهش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
افرادی كه به اختلال شخیت ضد اجتماعی مبتلا هستند فاقد حس مسئولیت و درك اخلاقی هستند و توجهی به دیگران ندارند. رفتار آنها كم و بیش زیر سلطه نیازهای خود آنان است و به عبارت دیگر آنها فاقد وجدان هستند.
اختلال شخصیت ضد اجتماعی الگوی رفتاری خاصی است مشخص با شرارت، اعمال ضد اجتماعی، جنایی كه در كودكی و اوایل نوجوانی شروع می شود و منجر به اختلالات شدید در خیلی از زمینه های زندگی مثل روابط خانوادگی، تحصیل، شغل خدمت سربازی و ازدواج می گردد.
علام اساسی این اختلال عبارتند از: بی قراری، میدان توجه كوچك، نزاعهای مكرر كه اغلب منجر به درگیری با افراد دیگر می شود، سابقه تحصیلی خراب، فرار از منزل، سابقه شغلی ناموفق، درگیری با پلیس، دروغگویی، هرزگی، بی مبالاتی در رفتار جنسی، همجنس خواهی، عدم احساس گناه، فقدان محبت، اضطراب، عدم وجود شرم و حیا و …
شیوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی میان نوجوانان بسیار جدیده می شود. زیرا دوره نوجوانی مرحله حساسی از رشد یك انسان است و دوره نوجوانی در میان دوران رشد انسان، یكی از حقایق قطعی و غیر قابل سوال می باشد.
همانطور كه در هر دوره جبر تاریخ جوی بوجود می آورد كه باعث شهور بعضی افراد می گردد، حوادث فرهنگی و اجتماعی نیز نوجواین را به عنوان یك مرحله قطعی و مشخص در رشد انسان بوجود آورده است كه زمینه ای است برای مطالعات وسیع.
بیان مسأله:
نوجوانی به عنوان دوره انتقال از كودكی به بزرگسالی، مرحله ای بسیار با ارزش در فرایند رشد و تكامل فرد است. در سنین بین 12 تا 19 سالگی همیشه یك مرحله آمادگی برای نوجوانان بوده است تا به تدریج با كسب دانش و تجارب لازم مسئولیت های پخته تر و پیچیده تری را در جامعه بر عهده گیرند. امروز با رشد جمعیت و گسترش شهرها و صنعتی شدن جوامع و تنوع وسایل ارتباط جمعی و نیز دوره های گسترده و متنوع آموزش و پرورش و امكانات شغلی و حرفه ای و تحولات درونی خانواده ها از نظر روانیوعاطفی و غیره دوره نوجوانی به عنوان یك واقعی مشخص و م عین جای خود را در زندگی هر فرد یافته است و طبیعتاً برای والدین، مربیان تعلیم و تربیت و مسئولان اضطرابها و نگرانیهای زیادی را موجب شده است. نوجوانی نمایانگر رشد نهایی كودكی و آستانه ورود او به مرحله بزرگسالی است. در دوران كودكی، كودك به سرعت رشد می كند و بنیان و مفهوم خود در نظام ارزشی خویش را در خانواده استوار می سازد. نوجوانی در خلال تغییرات روانی- جنسی خود در این دوره كاملا متاثر از باورها، اعتقادات، انتظارات و معیارهای اخلاقی، مذهبی، اجتماعی والگوهای فرهنگی خانواده است. و درست در حین مرحله است كه نوجوان با شكل اساسی بحران هویت مواجه است.
ساخت و روابط خانوادگی رابطه والدین با فرزندان در علت شناسی بزهكاری نوجوانان نقش كلی و بسیار مهمی دارد، خواه رفتار و اعمال ضد اجتماعی باشد، تحقیقات نشان می دهد كه شرایط خانواگی به عنوان یك عامل بسیار مهم و موثر در بزهكاری نوجوانان به حساب آمده است.
اختلال شخصیتد ضد اجتماعی از یكی از اختلالاتی است كه از دوره حساس نوجوانی آغاز می شود و نوجوانان بسیاری در معرض ابتلاء به این اختلال هستند.
عوامل بسیاری در مبتلا شدن به اختلال شخصیت ضد اجتماعی دخالت دارند كه از جمهل می توان به روابط خانوادگی تنش زا، بزهكاری، طلاق، از دست دادن والدین و … كه در این رساله به توضیح تكو تكو آنها خواهیم پرداخت.
سوالات پژوهشی:
آیا رابطه معناداری میان محرومیت از والد و اختلال شخصیت ضد اجتماعی وجود دارد؟
آیا رابطه معناداری میان محرومیت از والد و اختلال شخصیت ضد اجتماعی وجود ندارد؟
اهداف تحقیق:
هدف از این تحقیق این است كه بدانیم آیا از نظر زمینه های رفتاری و روانی وشخصیتی میان نوجوانان والد دار و بدون والد تفاوتی وجود دارد یا خیر؟
هدف دیگر این است كه میزان شیوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی را میان نوجوانان والد دار و بدون والد را تعیین كنیم.
هدف دیگر این است كه در صورت شمخص شدن تفاوتها، نتایج در اختیار موسسات و كسانی كه در كار تعریف و آموزش نوجوانان هستند، قرار بگیرد تا گامی موثر باشد در تدوین برنامه های منظم برای رفع مسائل و مشكلاتی كه ممكن است در میان نوجوانان وجود داشته باشد.
فرضیه های تحقیق:
H0: رابطه معناداری میان محرومیت از والد و اختلال شخصیت ضد اجتماعی وجود دارد.
H1: رابطه معناداری میان محرومیت از والد و اختلال شخصیت ضد اجتماعی وجود ندارد.
فصل دوم
تعریف اصطلاحات عمومی:
- شخصیت: این اصطلاح را می توان تمامی سیستم تمایلات نسبتاً پایدار روانی و جسمی هر فرد تعریف نمود. تمایلاتی كه نحوه تطابق وی را نسبت به محیط روانی- اجتماعی و مادی معین می سازد. (پورفكاری، 1321، 1106)
- اختلالات شخصیت: این اختلالات به صورت الگوهای ناسازگارانه، انعطاف ناپذیر بسیار عمیق و با ثبات در درك و برخورد با محیط و خود فرد تظاهر می كنند. (همان منبع، ص 1107)
- اختلال شخصیت ضد اجتماعی: این اختلال با اعمال جامعه ستیزانه و جنایی مستمر مشخص است اما معادل جنایتكاری نیست بلكه ناتوانی برای تطابق با موازین اجتماعی است كه شامل بسیاری از وجود رشد نوجوانی و جوانی بیمار می گردد. (همان منبع، ص 191)
- اختلال شخصیت پارانوئید: خصوصیات اصلی این نوع اختلال شخصیت سوء ظن و حساسیت است كه این سوء ظن در این بیماران خود را به طریق متفاوتی ظاهر می سازد. (همان منبع، ص 1074)
- اختلال شخصیت نمایشی: خصوصیات این نوع افراد، پرتوقع بودن، بی ملاحظه بودن، خود محور بودن و عشوه گری است كه در ظاهر افرادی جذاب، صمیمی و معاشرتی به نظر می آیند. (همان منبع، ص 678)
- اختلال شخصیت خودشیفته: این افراد با احساس عمیق اهمیت شخصی، احساسات خود بزرگ بینی، و به نوعی بی نظیر بودن مشخص هستند. (همان منبع، ص 971).
- اختلال شخصیت دوری گزین: این گونه افراد به علت حساسیت شدید در مقابل طرد شدن، ممكن است به زندگی بدون روابط اجتماعی روی آورند. این گونه افراد خجالتی یا غیر اجتماعی نیسند بلكه ممكن است میل شدیدی به داشتن همنشین را در خود احساس كنند. به تضمین قوی برای پذیرفته شدن بدون انتقاد نیازمند است. (همان منبع، ص 157).
- اختلال شخصیت وابسته: افراد مبتلا به این اختلال شخصیت به طور مشخص برای احتیاجات خود به دیگران متكی هستند و از دیگران توقع دارند كه مسئولیت مسائل زندگی آنها را بر عهده بگیرند. (همان منبع، ص 399).
- اختلال شخصیت وسواس فكری- عملی: ویژگی اصلی این اختلال، الگوی فراگیر تلاش برای كمال است. این افراد خواهان كمال برای خود و دیگران هستند و هر كاری كه آنها انجام می دهند هر قدر هم كه نتیجه آن عالی باشد به نظر نمی رسد كه زنها را خشنود كرده باشد. (دیوید آل و همكاران، 358).
- اختلال شخصیت اسكینروئید: این اختلال به انواعی از ناهنجاری هایی كه در بستگاه غیر اسكینروفرنیك بیماران اسكینروفرنیك مشاهده می گردد اطلاق می شود. (پورفكاری، 1321، 1339).
- اختلال شخصیت اسكینر و تایپال: شخص مبتلا به این اختلال كسی است كه در نظر مردم عادی، عجیب و غیر عادی است. تفكر سحرآمیز عقاید انتساب، اشتباه حسی و مسغ واقعیت قسمتی از دنیای روزمره این بیماران است. (همان منبع ص 1347).
- اختلال شخصیت مرزی: علائم این اختلال عبارتند از: الگوی نافذ بی ثباتی خلق، روابط فردی، و تجسم نفس كه اوائل بزرگسالی شروع می شود و خود را در زمینه های گوناگون نشان می دهد. (همان منبع، ص 200)
نوجوانی: نوجوانی به عنوان دوره انتقال از كودكی به بزرگسالی است كه بسیار با ارزش بوده و نقش مهمی در فرایند رشد و تكامل فرد دارد. نوجوانی دوره ای است كه در آن فرد دارای جنبه های افراطی و اغراق آمیز در سلوك و رفتار خود می باشد.
جهت دریافت فایل بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضد اجتماعی میان نوجوانان دارای والد و بدون والد لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 6,900 تومان
برچسب ها : بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضد اجتماعی میان نوجوانان دارای والد و بدون والد , اختلال شخصیت , والد , دانضد اجتماعیلود بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضد اجتماعی میان نوجوانان دارای والد و بدون والد , , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه
لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی