بخش اصلی عملیات هر مركز فعال در زمینه اطلاع رسانی را عملیات مربوط به سازماندهی تشكیل می دهد فرایند این عملیات، پس از گردآوری مدارك، آغاز و تا تولید پایگاههای اطلاعات ادامه مییابد این پژوهش به طراحی فرایند سازماندهی و تولید پایگاههای اطلاعات برای 7 نوع مدرك اختصاص دارد
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
طراحی فرایند تولید پایگاههای اطلاعات علمی
چكیده
بخش اصلی عملیات هر مركز فعال در زمینه اطلاع رسانی را عملیات مربوط به سازماندهی تشكیل می دهد. فرایند این عملیات، پس از گردآوری مدارك، آغاز و تا تولید پایگاههای اطلاعات ادامه مییابد. این پژوهش به طراحی فرایند سازماندهی و تولید پایگاههای اطلاعات برای 7 نوع مدرك اختصاص دارد. این فرایند به گونه ای طراحی شده است كه از دوباره كاری و اتلاف منابع پیشگیری كند و امكان كنترل، هماهنگی، بودجه بندی، برنامه ریزی و كنترل تولید و شبیه سازی كامپیوتری را فراهم سازد. مورد پژوهی این فرایند، مركز اطلاعات و مدارك علمی ایران بوده و به گونه ای طراحی شده است كه می تواند در مراكز مشابه نیز استقرار یابد. برای طراحی، پس از دسته بندی انواع مدارك، ابتدا مدل مفهومی و سپس مدل فیزیكی فرایند مربوط به هر دسته از مدارك تدوین و ارائه شده است.
1) مقدمه
عملیات مربوط به فرایند گردآوری، سازماندهی یا پردازش و اشاعه اطلاعات، بیشترین بخش از عملیات اجرایی سازمانهایی را تشكیل می دهد كه به تولید پایگاههای اطلاعات اشتغال دارند. در این فرایند، مرحله سازماندهی یا پردازش اطلاعات كه پس از گردآوی مدارك شروع می شود و تا تولید پایگاههای اطلاعات ادامه می یابد، مهمترین و اصلی ترین مرحله به شمار می رود كه در آن، بیشترین زمان فعالیت نیروی انسانی و كار تجهیزات صرف می شود كه بخش زیادی از آن تكراری است. بنابراین بهینه سازی فرایند تولید پایگاههای اطلاعات به نحوی كه عملیات و فعالیتها با اقتصادی ترین صورت ممكن انجام شود و هر گونه زمان غیر موثر همراه با عملیات از میان رود میتواند موفقیت مراكز فعال در این زمینه و افزایش بهره وری آنها را تضمین كند.
برای طراحی یك فرایند بهینه برای تولید پایگاههای اطلاعات به نحوی كه با شرایط كشور ایران همخوانی داشته باشد، مركز اطلاعات و مدارك علمی ایران (كه از این پس با عنوان "مراكز" یاد میشود) به عنوان مورد مطالعه انتخاب شد. "مركز" از سال 1347 عهده دار گردآوری، سازماندهی و اشاعه اطلاعات مربوط به مدارك علمی متعددی در ایران بوده كه در سالهای اخیر، پیشرفت تكنولوژی بر این روشها تاثیر زیادی داشته است. در این زمینه، "مركز" از سال 1369 استفاده از نرمافزار CDS/ISIS را آغاز كرده و در سال 1371 اولین پایگاه اطلاعات علمی تولید شده در محیط این نرم افزار را در ایران عرضه كرد و از سال 1372، تولید و روزآمد كردن پایگاههای اطلاعات متنوعی را همراه با انتشار نسخه های چاپی اطلاعات، ادامه داده است. این فعالیتها، بخش اصلی عملیات اجرایی "مركز" را تشكیل می دهد كه با حجم زیاد مداركی كه با آنها سر و كار دارد (حدود 40000 مدرك در سال)، مورد خوبی برای مطالعه بود.
برای دستیابی به فرایند بهینه برای تولید پایگاههای اطلاعات، ابتدا وضعیت موجود "مركز" بررسی شد و با توجه به نتایج حاصل و همچنین متغیرها و پارامترهای داخلی و خارجی، فرایند جدیدی پیشنهاد شد.
2) روش
2-1) مدارك
مداركی كه برای مطالعه در "مركز" انتخاب شدند به سه نوع تقسیم شدند:
نوع الف) مداركی كه:
- معمولاً به تعداد اندكی منتشر می شوند،
- سیاست مركز بر گردآوری و مالكیت اصل آنها (تا حد ممكن) استوار است.
- برای نگهداری بلندمدت، میكروفرم آنها تهیه می شود،
- هر كدام در قالب یك جلد است،
- برای آماه سازی، ممكن است برای مدت محدودی به امانت گرفته شوند.
این نوع مدارك شامل پایان نامه های كارشناسی ارشد و دكترای تخصصی فارغ التحصیلان داخل و خارج از كشور و گزارشهای دولتی است.
نوع ب) مداركی كه:
- در تیراژ وسیع منتشر می شوند،
- سیاست مركز بر گردآوری و مالكیت اصل آنها استوار است،
- تعدادی از آنها در قالب یك جلد هستند،
- هر تعداد از آنها كه در قالب یك جلد باشند دارای اطلاعات مشتركی نیز هستند.
این نوع مدارك شامل مقاله های علمی و فنی مندرج در نشریه های ادواری و مقاله های ارائه شده در سمینارهای برگزار شده در كشور است.
نوع پ) مداركی كه:
- اطلاعات آنها در قالب كار برگه به "مركز" می رسد،
- اطلاعات آنها محدود به مندرجات كاربرگه های دریافتی است یا اینكه امكان دستیابی به اصل آنها وجود ندارد،
- اطلاعات هر یك، در قالب یك كاربرگه است.
این نوع مدارك شامل تازه های تحقیق در دانشگاهها و مراكز تحقیقاتی و اطلاعات مربوط به محققین و متخصصین كشور است كه البته اطلاعات مربوط به محققین و متخصصین كشور، كتابشناختی نیستند ولی به دلیل شباهت علمیات مربوط به آنها با تازه های تحقیق در دانشگاهها و مراكز تحقیقاتی، مورد مطالعه قرار گرفتند.
2-2) فرایندها و پایگاههای اطلاعات
پایگاههای اطلاعاتی كه فرایند تولید آنها مطالعه و طراحی مجدد شده است، پایگاههای اطلاعاتی هستند كه براساس نوع مدرك سازمان می یابند. هر یك از این پایگاهها، اطلاعات مربوط به یك نوع از مدارك را در بردارد.
جهت دریافت فایل طراحی فرایند تولید پایگاههای اطلاعات علمی لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
برچسب ها : طراحی فرایند تولید پایگاههای اطلاعات علمی , دانلود طراحی فرایند تولید پایگاههای اطلاعات علمی , فرایند تولید , پایگاههای اطلاعات علمی , طراحی فرایند تولید , مدیریت , اطلاعات علمی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه
لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی