در دهههای اخیر، مدیریت به عنوان یكی از مهمترین عناصر توسعه به شمار آمده و در ارزیابی و مقایسه كشورهای در حال توسعه، بررسی الگوها و شیوههای مدیریت نیز مورد توجه قرار گرفته است تغییرات وسیعی كه در نقش دولتها به وقوع پیوسته، دولتها را عملاً با رویكردهای جدید روبرو ساخته كه نتیجه قطعی آن تغییر موقعیت نسبی دولتها بوده است
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
انتخاب،انتصاب و تغییر مدیران
پیشگفتار………………………………………..………………………………………………………3 1) مقدمه:........................................................................................................................... 4 2) وضعیت راهبردی نظام شایسته سالار..................................................................... 5 اهداف:............................................................................................................................... 7 ویژگیهای نظام شایسته سالاری مطلوب......................................................................... 8 روند مطلوب انتخاب و انتصاب مدیریت.......................................................................... 12 ملزومات نظام انتخاب و انتصاب مدیران........................................................................ 13 فرایند شایسته سالاری................................................................................................... 15 3) مدیران شایسته در نظام جمهوری اسلامی ایران.................................................... 20 1- جایگاه مدیریت........................................................................................................... 20 2- ویژگیهای شغلی و نقشهای مدیران......................................................................... 21 3- خصوصیات و ویژگیهای فردی مدیران.................................................................. 25 4-تواناییهای مدیران..................................................................................................... 30 5- مهارتهای مدیران...................................................................................................... 32 6- شایستگیهای مدیریتی.............................................................................................. 32 7- جمعبندی................................................................................................................... 35 8- كشف متغیرهای انتخاب و پرورش مدیران درایران................................................. 36 4- مطالعات تطبیقی....................................................................................................... 41 شیوه استخدام و ارتقاء در فرانسه................................................................................. 41 شایسته سالاری در ژاپن................................................................................................ 44 شیوه استخدام و ارتقاء در انگلیس................................................................................. 46 نظام استخدام و ارتقا در آمریكا.................................................................................... 55 نظام شایستهسالاری در كره جنوبی.............................................................................. 58 5)جداول:......................................................................................................................... 61 6)منابع:.......................................................................................................................... 75
|
بسم الله الرحمن الرحیم
در دهههای اخیر، مدیریت به عنوان یكی از مهمترین عناصر توسعه به شمار آمده و در ارزیابی و مقایسه كشورهای در حال توسعه، بررسی الگوها و شیوههای مدیریت نیز مورد توجه قرار گرفته است. تغییرات وسیعی كه در نقش دولتها به وقوع پیوسته، دولتها را عملاً با رویكردهای جدید روبرو ساخته كه نتیجه قطعی آن تغییر موقعیت نسبی دولتها بوده است.
بطور كلی نظام اداری هر حكومتی مبین نگرش دولت به نحوه اداره و مدیریت كشور میباشد و نقش نظام اداری در ساختارهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و تأثیر آن در تحقق اهداف نظامهای كلان جامعه به اندازهای تعیین كننده است كه بدون داشتن نظام اداری كارآمد و اثربخش، دست یازیدن به اهداف فوق عملی نیست. از اینرو كشورهای مختلف، اصلاح نظام اداری و بهبود مدیریت را به عنوان پیشنیاز اصلی توسعه و یك هدف اساسی پیگیری مینمایند.
در كشور ما در طول سالهای اخیر مطالعات و تحقیقات متعددی در این راستا به عمل آمده و اقدامات موثری آغاز گردیده است كه از جمله اهم آنها، تدوین برنامه هفتگانه تحول اداری در كشور توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی كشور و تصویب آن در هیأت وزیران میباشد.
در ارتباط با برنامه سوم آن ، تحت عنوان “ اصلاح نظامهای مدیریتی” مطالعات مختلفی در این دفتر بعمل آمده كه از جمله آنها مطالعه در زمینه استقرار نظام انتخاب، انتصاب و تغییر مدیران با جهتگیری شایستهسالاری و ثبات در مدیریتها میباشد كه نتایج حاصله به مصوبه شورای عالی اداری تحت عنوان “ضوابط انتخاب و انتصاب و تغییر مدیران” انجامید. در این مطالعه به عنوان یكی از پروژههای مطالعاتی در راستای تحقق اهداف مورد نظر در زمینه شایستهسالاری و اثربخشی مدیریتها، ضمن بررسی مبانی علمی و نظری، تجارب برخی از كشورهای توسعه یافته از جمله فرانسه، ژاپن، آمریكا، انگلیس و كره جنوبی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
مفهوم شایسته سالاری به اجمال، شناسایی، گزینش، جلب و جذب مداوم نیروها و سپس فراهم كردن زمینههای اعمال مدیریت حسب توانمندیهایشان است. در جوامعی كه در آن روابط بر ضوابط و توارث بر اكتساب فایق است، شایسته سالاری در هالهای از ابهام قرار دارد. تمشیت امور به دست افراد، صرفاً بر شایستگی استوار نیست، بلكه عوامل عدیدهای كه ذاتی و اكتسابی افراد نیست، دراین میان دخیل میشود.
در سطوح مدیریتی، چون وظایف مدیران، همانند مشاغل مجریان چندان ساختار یافته نیست، شناسایی افراد شایسته امری بسیار مشكل و پیچیده است. در بسیاری از زمینهها، وضعیت كاری مدیران متأثر از عوامل مهار ناپذیر است. معمولاًمدیران از فرصتها و برخورداریهای شغلی، قدرت و ثروت بهرهمندند. در نتیجه امكان تفوق روابط بر ضوابط بیشتر است. لذا اولین و مهمترین گام در شایسته سالاری، شایسته خواهی است. این موضوع ، سالهاست كه در كشورهای غربی در حال پیگیری است. البته باید توجه داشت كه شایسته سالاری در تمامی سطوح، در حال پیگیری است و محدود به سطح مدیران نمیشود. آنچه مهم است اینكه شایسته سالاری باید از بالاترین سطح آغاز گردد. صلاح و فساد هر جامعهای دردست رهبران آنهاست،آن چنان كه امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرمایند: الناس علی دین ملوكهم.
شایسته سالاری موضوعی است كه تصور آن موجب تصدیق آن میباشد. حكومت انبیاء، اولیا وصلحاء همه وهمه درهمین راستا بوده است. لذا این اصل در ادبیات دینی تأیید و تأكید شده است. پیامبر عظیم الشأن صلی الله علیه وآله در روایتی فرمودهاند: « من استعمل عاملا من المسلمین و هو یعلم ان فیهم من هو اولی بذلك منه و اعلم بكتاب الله و سنة نبیه فقد خان الله و رسوله وجمیع المسلمین » اگر فردی، مسلمانی را برای كارهای حكومت منصوب نماید و بداند كه در جامعه فردی لایقتر و عالم تر از او به دین وجود دارد، همانا به خداوند و رسول او و بر همه مسلمین خیانت كرده است.
در جامعه امروز ما، اساساً انقلاب اسلامی و حركت عظیم دینی مردم برای محو حكومت طاغوت و استقرار حكومت صالحان بوده است. این خود مؤید شایستهخواهی در سطح جامعه و اقشار مختلف مردم میباشد. همچنین دربیانات امام رحمه الله علیه و مقام معظم رهبری ارشاداتی در این زمینه به كرات صورت گرفته است كه در آنجا به معیارهای كارگزاران شایسته و ... نیز اشاره شده است. نهایتاً اینكه یكی از مهمترین شعارهای ریاست محترم جمهور در طول چند سال اخیر، پرداختن به اصل شایسته سالاری است. به همین منظور یكی از طرح های برنامه تحول در نظام اداری به اصلاح نظام های مدیریتی و تهیه و تدوین طرح نظام انتخاب و انتصاب مدیران با هدف ایجاد نظام شایسته سالاری و ثبات در مدیریتها، پرداخته است.
درهمین راستا و پس از بررسیهای كارشناسی، ضوابط انتخاب، انتصاب و تغییر مدیران در تاریخ 24/12/81، پس از دو جلسه بحث و بررسی در شورای عالی اداری به تصویب رسید. امید است با همكاری دستگاههای ذیربط حركتی جدی بسوی استقرار نظام شایستهسالاری در مجموعه دولت صورت گیرد.
بمنظور بررسی وضعیت راهبردی نظام شایسته سالار ما با استفاده از تحقیقاتی كه قبل از این توسط سازمان امور اداری و استخدامی كشور انجام شده و تحت عنوان برنامه راهبردی تحول نظام اداری منتشر شده است استفاده نموده ایم. بر اساس این تحقیقات و بررسی های انجام شده با روش SWOT خلاصه و اهم نقاط قوت وضعف و فرصتها و تهدیدات به شرح زیر می باشند.[1]
نقاط قوت:
نقاط ضعف:
فرصت ها:
· برخورداری از نیروی جوان و پرنشاط آماده به خدمت
· ارتقاء فهم و اشتیاق عمومی به استقرار نظام شایسته سالار
· وجود منابع فراوان دینی در زمینه ویژگیهای صالحان و شایستگان
· امكان بهرهگیری از ركن رهبری در استقرار نظام شایسته سالار به عنوان عامل با ثبات و پیگیر
· وجود تجربههای قابل استفاده كشورهای دیگر در استقرار نظام شایسته سالار
تهدید ها:
· عدم توجه به آموزههای دینی و بررسیهای علمی و عملی در زمینه مدیران شایسته
· نبود زیر ساختهای فرهنگی و عزم سیاسی لازم
· نبود سازمان های اجرایی حرفه ای و متخصص جهت پیگیری نظام شایسته سالار
· ممانعت گروههای سیاسی از استقرار نظام شایسته سالار به دلیل تهدید شدن منافع سهل الوصولی كه تاكنون داشتهاند.
هدف اصلی در طراحی نظام انتخاب، انتصاب و تغییر مدیران، استقرار سیستمی پویا در خصوص توسعه منابع انسانی و بهرهوری نیروی عظیم انسانی و مادی در دستگاهها میباشد. این مهم از طریق نهادینه كردن عدالت و شایسته سالاری در نظامها و نگرش مرتبط با شایستگی به مدیران امكانپذیر است.
در نظام شایسته سالار سعی بر این است كه افراد شایسته از داخل خود مجموعه ها انتخاب شوند كه در این صورت وفاداری افراد به سازمان و علاقه به رشد و بهبود عملكرد در كل بدنه سازمان افزایش می یابد.
در نظام شایسته سالار با استفاده از نیروهای كارآمد و اثربخش خارج از دستگاههای دولتی همچون بخش خصوصی و فارغ التحصیلان مستعد دانشگاهها، تلاش می شود اثربخشی كل نظام اداری افزایش یابد.
در نظام شایسته سالار تلاش بر این است كه مدیران شایسته، توجه به شایستگی ها در انتخاب وثبات در انتصابات را احساس نمایند، تا ازاین طریق كارایی و اثر بخشی افزایش یابد.
جهت دریافت فایل انتخاب،انتصاب و تغییر مدیران لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
برچسب ها : انتخاب،انتصاب و تغییر مدیران , دانلود انتخاب،انتصاب و تغییر مدیران , تغییر مدیران , مدیریت , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه
لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی