با توجه به اینكه یكی از موانع توسعه در كشورهای توسعه نیافته و یا در حال توسعه كمبود نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده است و آموزشهای رسمی و دانشگاهی نیز مشكلاتی نظیر عدم انعطافپذیری، عدم هماهنگی با تحولات و شرایط جامعه، طولانی بودن زمان و هزینه را داشته و برای همة افراد در تمام شرایط مقدور نمیباشند، آموزشهای غیر رسمی از اهمیت ویژهای برخوردار می
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
آشنایی با مفهوم اثربخشی آموزش نیروهای انسانی و رویکردهای ارزشیابی آن
- مقدمه
با توجه به اینكه یكی از موانع توسعه در كشورهای توسعه نیافته و یا در حال توسعه كمبود نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده است و آموزشهای رسمی و دانشگاهی نیز مشكلاتی نظیر عدم انعطافپذیری، عدم هماهنگی با تحولات و شرایط جامعه، طولانی بودن زمان و هزینه را داشته و برای همة افراد در تمام شرایط مقدور نمیباشند، آموزشهای غیر رسمی از اهمیت ویژهای برخوردار میگردند.
آموزشهای حین کار نیروهای انسانی شاغل یكی از ابعاد آموزشهای غیر رسمی است كه خارج از نظام آموزش و پرورش و نظام دانشگاهی كشور به صورت پیوسته یا منقطع طی دورههای آموزشی ارائه شده و سبب ارتقاء سطح تخصص و كارآیی پرسنل سازمان ها می گردد. تخصصی شدن فعالیت ها، نیازمندی به افزایش بهرهوری، بالارفتن هزینههای تولید و تغییر نگرش نسبت به آموزش در كنار چالشهایی مانند افزایش رقابت، تحولات استراتژیک و تكنولوژیكی و بسیاری دلایل و عوامل دیگر، سبب توجه به دورههای آموزشی تخصصی و حین کار نیروهای انسانی شده است. بنابراین اگر این آموزشها متناسب با نیازهای واقعی طراحی شوند، میتوانند سبب ارتقاء سطح آگاهی و مهارت فنی، افزایش کمی و کیفی تولید، کاهش هزینه ها، افزایش انگیزه های انسانی و غیره گردند.
امروزه اكثر شرکت های فعال در صنوف مختلف تولیدی و خدماتی، آموزش های متعددی را در مراكز آموزشی خود و یا مراكز آموزش موجود در داخل یا خارج از كشور، برای بالابردن سطح دانش و تخصص كاركنان خود برگزار می كنند و اجرای هر دوره متضمن سرمایه گذاری هنگفت و صرف زمان خدمتی نیروی انسانی فعال است.
لذا آگاهی از میزان اثربخشی دوره های آموزشی و بازدهی حاصل از آنها برای مدیران بسیار حائزاهمیت است. به طوری كه همواره چنین پرسش هایی مطرح می گردد: سهم آموزش در بهبود کیفیت محصولات یا خدمات تولید شده سازمان چقدر است؟ دوره های آموزشی برگزار شده چقدر ما را در تحقق اهدافمان كمك كرده است؟ كاستی ها و قوتهای برنامه های آموزشی كدامند؟
ارزشیابی یكی از مهمترین مراحل برنامه ریزی آموزشی است كه انجام صحیح آن اطلاعات بسیار مفیدی را درباره چگونگی طرح ریزی و اجرای برنامه های آموزشی در اختیار می گذارد و مبنای مفیدی جهت ارزیابی عملكرد آموزشی مراكز آموزش به دست می دهد.
علی رغم اهمیت فوق العاده ارزشیابی، شواهد و قرائن موجود نشان می دهد كه این وظیفه حساس برنامه ریزی آموزشی در اغلب سازمان ها به صورت مدون و منسجم صورت نمی گیرد و با مسامحه با آن برخورد می شود، علل این امر ممكن است تخصیص ندادن زمان كافی، فقدان ابزار و روش ارزشیابی مناسب و نبود متخصص آموزشی باشد و یا امكان دارد پیچیدگی خود ارزشیابی باعث این مسامحه شده باشد.
از این رو، ارزشیابی آموزش فرایند جمع آوری ستاده های مورد نیاز برای تعیین اثربخشی آموزش است و اثربخشی فوایدی است كه سازمان و فراگیران از آموزش دریافت می كنند. فواید آموزش برای فراگیران شامل یادگیری مهارت یا رفتارهای جدید و برای سازمان می تواند شامل كاهش ضایعات، كاهش غیبت، افزایش ضریب ایمنی در محیط كار و رضایت مشتریان وغیره باشد.
جهت دریافت فایل آشنایی با مفهوم اثربخشی آموزش نیروهای انسانی و رویکردهای ارزشیابی آن لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
برچسب ها : آشنایی با مفهوم اثربخشی آموزش نیروهای انسانی و رویکردهای ارزشیابی آن , آموزش نیروهای انسانی , نیروی انسانی , مدیریت , دانلود آشنایی با مفهوم اثربخشی آموزش نیروهای انسانی و رویکردهای ارزشیابی آن , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه
لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی