امروز: پنجشنبه 6 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی

بررسی زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی دسته: کامپیوتر و IT
بازدید: 134 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 127 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 193

امروزه دسترسی کاربران کتابخانه های دانشگاهی به روزآمدترین منابع علمی در کوتاه ترین زمان ممکن، ضرورتی است که این کتابخانه ها را از ارایه پیشرفته ترین خدمات اطلاع رسانی ناگزیر می سازد کتابخانه ها برای ایفای رسالت سنگینی که در جهت ارایه خدمات اطلاع رسانی نوین بر دوش دارند، نیازمند به کارگیری فناوری اطلاعات در پیچیده ترین سطوح ممکن هستند

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

بررسی زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی

1-1- مقدمه

امروزه دسترسی کاربران کتابخانه های دانشگاهی به روزآمدترین منابع علمی در کوتاه ترین زمان ممکن، ضرورتی است که این کتابخانه ها را از ارایه پیشرفته ترین خدمات اطلاع رسانی ناگزیر می سازد. کتابخانه ها برای ایفای رسالت سنگینی که در جهت  ارایه خدمات اطلاع رسانی نوین بر دوش دارند، نیازمند به کارگیری فناوری اطلاعات در پیچیده ترین سطوح ممکن هستند. فناوری اطلاعات که کتابخانه به مفهوم امروز، بدون آن معنا نمی یابد، ضرورتاً متکی بر عناصر بنیادینی است که زیرساخت فناوری اطلاعات را تشکیل می دهند.

زیرساخت به معنی بنیاد یا شالوده ای است که یک سازمان یا نظام بر آن استوار شده است. به بیان دیگر، امکانات ، خدمات و تأسیسات اساسی مورد نیاز برای عملکرد یک مجموعه مانند نظام های ارتباطی، سازمان های عمومی و ... زیرساخت خوانده می شود (آمریكن هریتیج ، 2009)

زیرساخت فناوری اطلاعات شامل عناصر بنیادینی است که فعالیت های اطلاعاتیِ مبتنی بر فناوری، بر آن استوار می شوند و بدون فراهم بودن این عناصر و شرایط در سطح مطلوب ، استفاده کارآمد از فناوری اطلاعات تحقق نخواهد یافت.  

هنوز تعریفی جامع و دقیق از مفهوم زیرساخت اطلاعات یا فناوری اطلاعات ارائه  نشده است . این مفهوم معمولا با بیان عناصر تشكیل دهنده زیر ساخت مورد نظر تعریف شده است. احتمالا آترتون [1](1977) تنها كسی است كه تعریف روشنی از زیر ساخت اطلاعات ارائه داده است. به تعبیر او ، زیرساخت اطلاعاتی هركشوری توانائیهای ملی در دسترسی به دانش و اطلاعات و همچنین انتقال دانش و اطلاعات به منظور استفاده عملی از دانش است .(داورپناه ، 1384، ص118-120)

     کتابخانه دانشگاهی به عنوان مرکزی که مسوولیت ارایه خدمات اطلاعاتی به جامعه وسیعی از دانشجویان و اعضای هیأت علمی را برعهده دارد ، نیازمند همگامی با نوآوری های موجود در زمینه اطلاع رسانی است. افزایش تصاعدی تولیدات علمی و تأکید روزافزون دانشگاه ها بر انجام پژوهش های پربار علمی ، روز به روز بر سنگینی وظایفی که بر دوش کتابخانه های دانشگاهی است ،می افزاید. این کتابخانه ها تنها زمانی می توانندرضایت کاربران خود را جلب نمایند که خدمات اطلاع رسانی مورد تقاضای کاربران

را در مطلوب ترین سطح ممکن ارایه دهند و تحقق این هدف در گرو  فراهم بودن امکاناتی مانند نیروی انسانی متخصص، بودجه کافی، تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مناسب و دیدگاه مثبت و پذیرای سازمانی و مدیریتی در رابطه با فناوری اطلاعات است .

     در مورد كتابخانه های دانشگاهی ایران نیز ، امروز بیش از گذشته، دلایلی وجود دارد كه استفاده از فن آوری اطلاعات در كتابخانه ها و خودكارسازی آنها را ضروری می سازد. افزایش رو به رشد كاربران، نیاز بیشتر به استفاده از مواد كتابخانه ای در داخل و خارج از كتابخانه ها، رشد میزان مواد منتشر شده ، تغییر ماهیت مواد مطالعاتی (به معنی استفاده بیشتر از لوح های فشرده، مجلات الكترونیكی، پایگاه های اطلاعاتی پیوسته ) و توسعه كامپیوترهای جدیدتر و ارزان تر، تنها بخشی از دلایلی هستند كه بر خودكارسازی تاكید دارند. علاوه بر فعالیت های داخلی عادی مثل فهرست نویسی ، فراهم آوری و كنترل امانت ، فن آوری های اطلاعاتی را می توان در كتابخانه برای سایر فعالیت ها مثل پردازش اطلاعات به كار گرفت . از آنجا كه اكثر كتابخانه های دانشگاهی به انجام فعالیت های تحقیقاتی می پردازند، پردازش اطلاعات برای آنها بسیار اهمیت دارد (ناخدا وحری ،1384، ص 57- 76).

 1-2- بیان مساله

  امروزه دگرگونی همه جانبه منابع و خدمات کتابخانه ای، کتابخانه های دانشگاهی را در معرض آزمونی دشوار قرار داده است . در این شرایط دگرگون شده ، کتابخانه هایی در انجام رسالت آموزشی و پژوهشی خود موفق خواهند بود که با درک صحیح شرایط کنونی در جهت فراهم آوری زیرساخت های مناسب ، برای همگامی با شرایط امروز حرکت کنند . دانشگاه آزاد اسلامی که کانون آموزش و پژوهش خیل عظیمی از فرزندان مستعد کشور است ، با واقف بودن بر رسالتی که بر دوش کتابخانه های دانشگاهی قرار دارد، همواره در تلاش ارتقای سطح کمی و کیفی کتابخانه های خود بوده است. در این راستا کتابخانه های مرکزی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به منظور ارایه خدمات بهینه برای جامعه استفاده کنندگان و جلب رضایت آنان به فراهم آوردن امکانات زیربنایی لازم همت گماشته اند . کتابخانه های مرکزی واحدهای منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی نیز که 15 واحد دانشگاهی را شامل می شود ، در تلاش جلب رضایت شمار بسیار مخاطبان خود به ارایه خدمات کتابخانه ای مختلف اقدام می کنند. با توجه به ضرورت شناخت وضعیت فعلی جهت برنامه ریزی های آتی ، پژوهش حاضر، مطالعه زیرساخت های فناوری اطلاعات در این کتابخانه ها را هدف خود قرار داده است .

     با بررسی زیرساخت های  فناوری اطلاعات در كتابخانه های مركزی واحدهای  دانشگاهی منطقه پنج ، نقاط ضعف و قوت این كتابخانه های دانشگاهی در زمینه های مربوطه مشخص می شود و یافته های پژوهش می تواند با فراهم آوردن داده های لازم و انعکاس وضعیت موجود ، در برنامه ریزی های آتی کتابخانه های یادشده کاربرد داشته باشد . از آن جا که زیرساخت فناوری اطلاعات در کتابخانه ها شامل عواملی مانند نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات فناوری، امکانات مالی، شرایط سازمانی و جو حاکم بر کتابخانه ها از نظر پذیرش فناوری اطلاعات یا مقاومت در مقابل آن است ، پژوهش حاضر به بررسی عوامل یادشده می پردازد

.

1-3- اهمیت پ‍ژوهش

با بررسی زیرساخت های  فناوری اطلاعات در كتابخانه های مركزی  واحدهای  دانشگاهی منطقه پنج ، نقاط ضعف و قوت این كتابخانه های  دانشگاهی در رابطه با زیرساخت های فناوری اطلاعات مشخص می شود تا كتابخانه ها بتوانند با استفاده از نتایج این تحقیق زیربنای مناسب را پایه ریزی كرده و خدمات اطلاعاتی خود را بهینه كنند. همچنین می تواند كمك خوبی برای مسئولان كتابخانه های دانشگاهی  باشد تا در صورت مصمم شدن به تامین زیرساخت (زیربنای ) فناوری اطلاعات با اطلاع از وضعیت زیرساخت های فناوری اطلاعات در كتابخانه های مربوطه و با بهینه سازی خدمات اطلاعاتی خود  از هدر رفتن منابع مالی و وقت پژوهشگران خود جلوگیری كنند .

1-4- اهداف پژوهش

هدف كلی :

هدف كلی پژوهش شناخت زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های مركزی  واحدهای دانشگاهی منطقه پنج است

اهداف ویژه :

1-4-1 شناخت  وضعیت زیرساخت فناوری اطلاعات  كتابخانه های مركزی  واحدهای دانشگاهی منطقه پنج از نظر نیروی  انسانی ؛

1-4-2- شناخت  وضعیت زیرساخت فناوری اطلاعات  كتابخانه های مركزی واحدهای دانشگاهی منطقه پنج از نظر امكانات و تجهیزات  ؛

1-4-3- شناخت وضعیت زیرساخت فناوری اطلاعات كتابخانه های مركزی واحدهای دانشگاهی منطقه پنج از نظر بودجه و امكانات اقتصادی  ؛

1-4-4-  شناخت  وضعیت زیرساخت فناوری اطلاعات  كتابخانه های مركزی واحدهای دانشگاهی منطقه پنج از نظرشرایط سازمانی ؛

1-4-5-  آگاهی از دیدگاه مدیران كتابخانه های مرکزی  واحدهای دانشگاهی منطقه پنج در مورد زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های مورد بررسی ؛

1-5- سوالات پژوهش

1-5-1-  وضعیت زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های مركزی  واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی از نظر نیروی انسانی چگونه است ؟

1-5-2- وضعیت زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های مركزی  واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی از نظر امكانات و تجهیزات فنی  چگونه است ؟

1-5-3-  وضعیت زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های مركزی  واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی از نظر بودجه و امكانات اقتصادی  چگونه است ؟

1-5-4-  وضعیت زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های مركزی  واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی از نظر شرایط سازمانی چگونه است ؟

1-5-5-  دیدگاه مدیران كتابخانه های مركزی واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی در مورد زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های مورد بررسی چگونه است ؟

1-6- تعاریف عملیاتی

1-6-1- فناوری اطلاعات[2]

فناوری اطلاعات عبارت است از مجموعه ای از امكانات سخت افزاری ، نرم افزاری ، وسایل ارتباطی ، تجهیزات ، پایانه ها ، ارتباطات رایانه ای و انواع شبكه هایی كه اطلاعات از طریق آنها منتقل ، ضبط ، ویرایش ، ذخیره ، تكثیر یا اشاعه می شود .

1-6-2-  زیرساخت فناوری اطلاعات

در این  پژوهش زیرساخت فناوری اطلاعات عبارت است از مجموعه ای از امكانات سخت افزاری ، نرم افزاری ، وسایل ارتباط از راه دور ، تجهیزات ، نیروی انسانی ، بودجه ، و منابع اطلاعاتی مناسب و مطلوب كه پایه و زیربنای فناوری اطلاعات در كتابخانه های مركزی واحدهای دانشگاهی منطقه پنج را فراهم می كند


جهت دریافت فایل بررسی زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی , زیرساخت اطلاعاتی , فناوری اطلاعات , دانلود بررسی زیرساخت فناوری اطلاعات در كتابخانه های واحدهای دانشگاهی منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی , زیرساخت فناوری اطلاعات , فناوری اطلاعات , کتابخانه مرکزی دانشگاهی , منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)

لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی

دانلود بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)