امروز: چهارشنبه 5 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

پروژه کارآفرینی معدن کائولن

پروژه کارآفرینی معدن کائولن دسته: کارآفرینی
بازدید: 162 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 301 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 34

پروژه کارآفرینی معدن کائولن در 34 صفحه ورد قابل ویرایش(جداول pdf)

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

پروژه کارآفرینی معدن کائولن در 34 صفحه ورد قابل ویرایش


مقدمه :

كائولن یك اصطلاح اقتصادی است كه برای كانسارهای رسی تقریباً سفید به كار می رود. این كانسارها اغلب شامل كانی كائولینیت و یا فرآورده های بدست آمده از آن می باشند. در گذشته اصطلاح خاك چینی به عنوان مترادف كائولن استفاده می شد. نام كائولن از كلمه كائولینگ چینی به معنای تپه سفید مشتق شده است که از آن خاك كائولن استخراج می شده است .

كائولن از مجموعة كانیهای رسی بوده و فرمول شیمیایی آن H4Al2Si2O9 می باشد .كانی های كائولن شامل كائولینیت، دیكیت، ناكریت و هالوزیت می باشد. فراوان ترین كانی این گروه كائولینیت می باشد. همه این كانی ها جزء كانی های آلومینو- سیلیكات می باشند كه در سیستم مونوكلینیك و یا تری كلینیك متبلور می شوند. از مهم ترین خصوصیات كانی شناسی رس های كائولن نرمی و عدم سایندگی آنها می باشد. سختی كائولن در مقیاس موهر در حدود 2-5/2 می باشد. این نرمی در كاربردهای صنعتی آن یك مزیت محسوب می شود.

رس های كائولن اكثراً از آلتراسیون كانی های آلومینیوم سیلیكات در نواحی گرم و مرطوب بوجود می آیند. فلدسپات ها از جمله كانی های عمومی منشاء پیدایش آنها می باشد. پلاژیوكلاز فلدسپارها (سدیم یا پتاسیم) معمولاً در ابتدا كائولینه می شوند. فلدسپارهای پتاسیك به كندی آلتره شده و تولید كائولن های مخلوط با سریسیت دانه ریز، ایلیت یا هیدروموسكویت می كند.

كائولن یا خاك چینی به رنگ سفید بیشترین كاربرد را در تولید چینی و سرامیك دارد.

آمریكا، روسیه، جمهوری چك و برزیل بزرگ ترین تولید كنندگان كائولن می باشند.






ژئوشیمی:

كائولن از نظر صنعتی به مجموعة كانیهای رسی اطلاق می شود که دارای مقدار قابل توجهی کائولینیت باشد و فرمول شیمیایی آن H4Al2Si2O9 می باشد . كائولن از نظرکانی شناسی جزء کانی های سیلیکاته آلومینیوم آبدار است .

كانیهای این گروه عبارتند از : كائولینیت، دیكیت، ناكریت و هالوزیت. كائولینیت فراوانترین كانی این گروه است . ترکیب شیمیایی تمامی آنها یکسان و شامل 2SiO2.Al2O3.2H2O است .

كائولینیت فراوانترین كانی گروه کائولن است و در سیستم تری کلینیک متبلور می شود و دیكیت و ناكریت در سیستم مونوکلینیک متبلور می شوند .

سنگ کائولین برحسب نوع پیوندهایش به دو گروه پیوند نرم و سخت طبقه بندی می شود .

یكی از مهم ترین خصوصیات صنعتی كائولن ماهیت شیمیایی خنثی آن می باشد. كائولن تحت شرایط شیمیایی صنعتی و در محدوده PH بین 3 تا 9 پایدار می باشد. بنابراین می تواند به راحتی به عنوان رنگدانه، پوشش و پركننده با سایر تركیبات استفاده شود.

خصوصیات نوری كائولن بسیار حائز اهمیت هستند كه از جمله آنها سفیدی، رنگ و اپسیتی می باشد. سفیدی مقداری از انعكاس دهندگی كائولن می باشد و 6 اسپیتی از خصوصیات مهم كانی های رنگدانه است و بر اساس توانایی پنهان سازی الگوها و مرزهای انعكاس دهنده پشت آن از دید تعریف می شود.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :

معدن کائولن



محل اجرا :







1 – 3 – مشخصات متقاضیان :

نام


نام خانوادگی


مدرک تحصیلی


تلفن














1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :

توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که معدن کائولن می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های صنعتی و معدنی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :

این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .

1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :

تعداد اشتغالزایی این طرح 9 نفر میباشد .



تاریخچه و سابقه مختصر طرح :

از جمله خصوصیات اقتصادی مهم كائولن اندازه ریز ذرات آن می باشد. اغلب دیگر موادی كه به عنوان رنگدانه، پركننده ، پوشش دهنده و روان ساز استفاده می شوند، باید به وسیله عملیات هزینه بر خردایش و آسیا كردن، كاهش اندازه داده و به پودر تبدیل شوند. علاوه بر هزینه بری، تقلیل اندازه آنها نیز تصادفی بوده و به طور غیرمنظم شكسته می شوند. كائولن از مجموعه های سستی از بلورهای ریز كه بیشتر شكل و اندازه ثابتی دارند، تشكیل شده است و نیز اندازه مورد استفاده در صنعت كمتر از دو میكرون بوده و این یك مزیت اقتصادی برای آن محسوب می شود. بنابراین در صنعت نیز اندازه ذرات كائولن را بر حسب درصد وزنی ذرات كوچك تر از دو میكرون بیان می كند.

شكل ذرات نیز یكی دیگر از خصوصیات مهم كائولن بوده و تعیین كننده ویسكوزیته و اپسیتی آن می باشد.

صفحات بلوری نازك قدرت پوشش دهی خوبی را فراهم می آورد و برای پوشش روی كاغذ و رنگ بهتر است. كائولن اغلب در فرآینده های صنعتی به عنوان سوسپانسیون پلیمر مایع یا آب به كار می رود. ویسكوزیته یا گرانروی این اسلاری های مایع نكته ای مهم می باشد. اساساً ارزش كائولن به علت گرانروی خیلی كم آن در درصدهای جامد بالا می باشد. این خصوصیت بر خلاف ویژگی بنتونیت است.

به طور خلاصه خصوصیات مهم كائولن، كه مصارف متعدد آن را سبب شده است می توان به صورت زیر نام برد :

از نظر شیمیایی در گستره وسیعی از تغییرات PH بدون تغییر می ماند.

داشتن رنگ سفید كه آن را به صورت ماده رنگی قابل استفاده می سازد.

دارا بودن خاصیت پوششی بسیار خوب

نرمی و غیر سایشی بودن آن

قابلیت اندك هدایت جریان الكتریسیته و گرما

قیمت ارزان

كانی های مهم كائولن :


کائولینیت Kaolinit

کائولن با نام کانی شناسی کائولینیت با فرمول شیمیایی (OH)8 (Si4O10) Al4 در سیستم تری کلینیک و سختی حدود 5/2-1 ، دارای 5/39 درصد Al2O3 ،5/46 درصد SiO2 و 14 درصد آب بوده و وزن مخصوص 6/2 – 1/2 گرم بر سانتی مترمکعبو نقطه ذوب آن °C 1785 است. رنگ آن سفید مایل به زرد و گاهی هم کمی سبز یا آبی رنگ بوده وطعم خاک دارد و به صورت مرطوب ، بوی شدید خاک می دهد. این کانی اغلب دارای پلاستیسیته بوده و عملاً در آب ، اسیدهای سرد و رقیق ، اسید کلریدریک و اسید سولفوریک گرم و غلیظ و ئیدروکسیدهای قلیایی نامحلول حل می شود.

اغلب ذخایر کائولینی در اثر هوازدگی و تجزیه سنگهای ولکانیکی حاوی سیلکات آلومینیوم بوجود می آیند. سنگها گرانیتی، گنایس ها، کوارتز، پورفیری ها و همچنین رسوبات حاوی فلدسپاتها، میکا و زئولیت جهت ایجاد کائولینیت مناسب می باشند که در اثر هوازدگی و تجزیه شیمیائی مواد قلیائی و مقداری از SO2 خارج شده و کوارتز و سایر کانی های همراه بصورت ترکیب باقی می مانند.

کائولن ممکن است نتیجه آلتراسیون هیدروترمال باشد. در این صورت، محلول هیدروترمال سردتر از 300 درجه سانتی گراد در داخل سنگهای با فلدسپات بالا، سبب شستن یونهای Ca++,K+, Na+ و سایر کاتیون ها و رسوب آنها با H+ بیشتر می شود.

اغلب این گونه ذخایر در ارتباط با سیستم متئوریک هیدروترمال، که حرارت از سنگهای ولکانیکی مشتق می شود، می باشند.

ذخایر بزرگی از کائولینیت در منطقه CORNWALL انگلستان در خارجی ترین قسمتهای سیستم هیدروترمالی، مرتبط با باتولیت های گرانیتی وجود دارند که به عمق چندین کیلومتر تشکیل شده اند.

کائولینیت در مقایسه با ناكریت – دیكیت از نظم کمتری برخوردار است و به همین دلیل اندازه بلور و ذرات اندازه بلور و ذرات هالوزیت در مقایسه با بقیه کوچکتر است .

کائولینیت در زون های هوازده و آلتراسیون سنگ های آذرین و دگرگونی به ویژه فلدسپارها تشکیل می شود .

روشهای فرآوری:

كائولن ابتدا بهصورت خشك فرآوری میشود كه شامل خردكن، خشككردن و نرمكردن است، كه محصول آن كائولن با كاربری در سرامیك، رنگ و لاستیك است. فرآوری تر، یا شستشو با آب كانیهای غیركائولن را از مایع رسدار جدا میكند، كه در این مرحله كائولن با كاربری به عنوان پركننده و پوشش حاصل میشود. در انواع سرندها، هیدروسیكلونها و... مایع رسی را میتوان تا حد 30% جامد در مخزن تهنشینی غلیظ كرد و با سانتریفوژ كردن، 75% ذرات با اندازه 2 میكرومتری را از آن جدا كرد، ذرات درشت با اولترافلوتاسیون ریزشده و بعد مراحل تورق زدایی، غربال كردن، فیلتركردن و خشك كردن و گاهی تكلیس برروی آن انجام میشود.

در حالت دیگر مایع كائولندار به دو دسته ریز و درشت با استفاده از سانتریفوژ، هیدروسیكلون یا جداسازی با آب بطور ممتد تقسیم شده و بعد تركیبات آهندار رنگزا از آن شسته میِشود. بعد از آبگیری با تبخیر، فیلتر مكش چرخان یا فشاری، كیك كائولنی را میتوان خارج كرد و خشك نمود و یا به صورت ماده با 70% جامد برای دادوستد منتقل كرد.

درتورقزدایی، ذرات كائولن به صورت مكانیكی به ذرات روشن و نازكی جدا شده و در دما C °500 تكلیس میشوند تا ساختار بلوری مجزایی در آن بوجود آید. این عمل سبب افزایش درخشندگی و كدری كائولن می شود.

حتی بهترین کائولن های دنیا هم در حدود 20 % ناخالصی دارند . بنابراین بایستی آنها را تغلیظ کرد و مواد قلیایی آن را به کمتر از 5/1 % رساند .

کائولن مصرفی باید دارای مشخصات ذیل باشد :

درصد Al2O3 باید از 30 % بیشتر باشد .


میزان اکسیدهای آهن Fe2O3 نباید از 1 درصد بیشتر شود .

میزان اکسید تیتانیوم TiO2 باید به 2/0 درصد کاهش یابد .

اکسیدهای قلیایی نباید از 2 درصد بیشتر شود .

حداکثر میزان CaO ، 2/0 درصد و MgO ، 3/0 درصد باشد .

افزایش میزان کائولینیت نسبت به سایر کانی های موجود باعث مرغوبیت کائولن می شود .

  دیر گدازی کائولن باید در حدود 1700 درجه سانتیگراد باشد .

مدول گسیختگی آن باید بیش از 10 کیلوگرم بر سانتی متر مربع باشد .

مشاهده معدن چند نكته را در ذهن تداعی می كند كه عبارتند از :

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :

بازدید از  محل معدن کائولن در استان اراک

بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز معدن کائولن به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در محل پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،



جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت  و توسعه قرار گیرد در بخش معدن و سنگ های معدنی نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی و استفاده از شیوه های نوین معدنی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه کارافرینی معدن کائولن , طرح توجیهی معدن کائولن , کارآفرینی معدن کائولن , دانلود پروژه معدن کائولن , دانلود کارآفرینی معدن کائولن , طرح توجیه فنی معدن کائولن , توجیه اقتصادی معدن کائولن , معدن کائولن , معدن , کائولن

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)

لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی

دانلود بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)