اسیدهای چرب اشباع نشده با چند پیوند دو گانه ( PUFAPoly Unstrated Fatty Acids) از نوع اسید های چرب omega3 و اسیدهای چرب omega6 جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن انسان هستند كه بدن انسان توانایی ساخت این اسیدهای چرب اشباع نشده را ندارد و باید از طریق مواد غذایی تامین گردد
قیمت فایل فقط 6,900 تومان
محتوای آمینواسیدهای آزاد، تركیبات فنلی و تركیبات ایمیدازولی در دانه های در حال رویش سویا (Glycine max L. cv. Pershing) تحت اثر تنش شوری اسمزی و ژیبرلین
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چكیده
مقدمه
فصل اول
1-1 هدف
1-2 پیشینه تحقیق
1-3 روش كار و تحقیق
فصل دوم
2-1 كفشك زبانی ماهیان (cynoglossidate tongue soles )
2-1-1 ریخت شناسی كفشك زبانی ماهیان
2-1-2 گونه های موجود در ایران
2-2 جایگاه سیستماتیك كفشك زبان گاوی
(cynoglossidate mar crolepidotus )
2-2-1 ریخت شناسی كفشك زبان گاوی (largescale tonguesole)
2-2-2 محیط زیست
2-2-3 ارزش اقتصادی
2-2-4 اندازه و وزن
2-2-5 پراكنش
فصل سوم
3-1 چربی ها
3-2 اسید های چرب
3-2-1 مشخصات عمومی اسیدهای چرب
3-2-2 خواص اسیدهای چرب
3-3 ساختمان و خواص انوع چربیها
3-3-1 چربی های خنثی (اسیل گلیسرولها):
3-3-2 فسفوگلیسیریدها
3-3-3 اسفنكولیپیدها و كلیكولیپیدها
3-3-4 موم ها ( waxed)
3-3-5 لیپیدهایی كه صابون نمی شوند
3-4 روغن ماهی (Fish oil)
فصل چهارم
4-1 مصرف شده
4-2 وسایل آزمایشگاهی مورد نیاز
4-3 دستگاههای مورد نیاز
4-4 روش
4-4-1 تهیه نمونه های كفكش ماهی
4-4-2 استخراج مواد طبیعی از كبد و بافت عضله های كفشك زبان گاوی
4-4-3 مراحل عملی استخراج به روش bligh and dyer
4-4-4 استخراج و خالص سازی چربی ها
در روش Bligh and dyer
4-5-1 اندیس كواتس (Kovts index )
4-6 شناسایی مواد طبیعی موجود در فاز –n هگزانی كبد و بافت عضله كیش ماهی میگویی(alepes djedaba) با استفاده از دستگاه :GC/MS
4-6-1 مشخصات دستگاه GC/MS مورد استفاده:
فصل پنجم
5-1 نتایج ، تفسیر داده ها و شناسایی طیف های GC-MS
5-2 بحث
پیشنهادات
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 5-1 تركیبات شناسایی شده در فاز كلروفرمی كبد ماهی كفشك زبان گاوی
جدول 5-2 نتیجه گیری كلی در مورد تركیبات شناسایی شده در كبد ماهی كفشك
زبان گاوی
جدول 5-3 تركیبات طبیعی شناسایی شده در فاز كلروفرمی بافت عضله های كفشك
زبان گاوی
جدول 5-4 نتیجه گیری كلی در مورد تركیبات شناسایی شده در بافت عضله ماهی
كفشك زبان گاوی
فهرست شكل ها
چكیده :
در این تحقیق مواد طبیعی و اسید های چرب موجود در بافت كبد و عضله های كفشك
( cynoglossus macrolepidotus ) معروف به زبان گاوی با استفاده از روش bligh and dyer ) استخراج گردید .
برای شناسایی این مواد ابتدا كلروفرم كه به عنوان حلال مورد استفاده قرار گرفته بود توسط دستگاه rotary evaporator تبخیر و سپس مواد در –n هگزان حل گردید و به دستگاه GC-MS تزریق شد . با استفاده از كروماتوگرام جرمی و طیف های جرمی بدست آمده مواد طبیعی و اسیدهای چرب بافت كبد و عضله با محاسبه اندیس كواتس و مقایسه آنها با اندیس كواتس استاندارد و نیز بررسی داده های طیفی ( GC-MS ) و مقایسه آنها با داده های استاندارد موجود در مراجع (Eight-peak ) شناسایی گردید .
در كبد یازده تركیب شناسایی شد كه به palmitic acid با 98/14 درصد بیشترین مقدار می باشد . سایر تركیبات شناسایی شده در كبد شامل oleic acid (30/12درصد) ، 1,3-cycloocta diene (97/7درصد) ، (E,E,E) 1,4,8-dodecatiene (75/5 درصد)، q-hexadecanoic acid (39/5درصد)، 5,8,11,14-eicosatetranenoic acid (08/4درصد) ، heptacosane (77/1درصد)،3-heptadecan-5,yne (24/1)،my ristic acid (66/5درصد)می باشد . تركیبات شناسایی شده در بافت عضله شامل plamitic acid (15/4درصد) ، methyl eicosa-5,8,11,14,17-pentanoat (51/23درصد) ،stearic acid (35/8درصد) ، oleic acid(68/5درصد) ، nanan(74/6درصد) ، decane(06/3درصد) می باشد .
مقدمه :
اسیدهای چرب اشباع نشده با چند پیوند دو گانه ( PUFA-poly unstrated fatty acids) از نوع اسید های چرب omega-3 و اسیدهای چرب omega-6 جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن انسان هستند كه بدن انسان توانایی ساخت این اسیدهای چرب اشباع نشده را ندارد و باید از طریق مواد غذایی تامین گردد .
اسیدهای چرب omega-3 بیشتر در بدن ماهی و بخصوص ماهی های روغنی مثل شاه ماهی ، ماهی خال مخالی، ساردین ، پلیچارد، ماهی آزاد و ماكرل یافت می شود .
اسیدهای چرب امگا 3 شامل (ALA) Alpha – linolenic acid و دو مشتق آن با اسامی Decoshexaenoic acid(DHA) و Eicosapentaenoic acid(EPA)
می باشند .
در بدن ماهی ALA از طریق فعل و انفعالات بیوشیمیایی EPA , DHA تبدیل می گردد . مشابه همین امر در بدن انسان نیز رخ می دهد اما آنچه حائز اهمیت است این است كه ALA در بدن وجود نداشته و ساخته نمی شود ، بنابراین بایستی از طریق مواد غذایی(مثل ماهی و روغن ماهی كه یكی از منابع سرشار اسیدهای چرب امگا 3 است ) به بدن برسد و همین نكته نشانگر ضرورت مصرف ماهی و غذاهای دریایی می باشد . [12] .
DHA برای عملكرد مغز، چشم و سیستم تولید مثل پستانداران ضروری است و تحقیقات اخیر نشان می دهد كه وجود آن به میزان كافی در بدن باعث تعادل خلق و داشتن روحیه مثبت می گردد .
EPA برای ساخته شدن پروستاگلایدینهای ضروری برای عملكرد صحیح سیستم قلب و عروق حیاتی هستند و در ساختمان غشای سلولی نیز شركت می كنند .
اسیدهای چرب غیراشباع امگا 6 در روغن های گیاهی مثل روغن آفتابگردان، روغن كنجد و روغن ذرت ، سویا و .. یافت می شود [25] .
اسیدهای چرب امگا 3 بازنجیر كوتاه به نام اسید آلفا لینولینك در روغن های گیاهی خاصی مثل روغن برزك(كتاب) ، روغن كلزا(كانولا) و روغن گردو یافت می شود[31].
اگر چه برخی از دانشمندان معتقدند بدن انسان مقادیری از امگا 3 موجود در روغن های گیاهی را نیاز دارد[21] .
ماهی یك منبع مهم است . گوشت ماهی منبع مهم پروتئینی و چربی به شمار می رود و در مقایسه با سایر گوشت ها هضم راحتی دارد . روغن ماهی غنی از ویتامین های D,A بوده و كبد ماهی یك منبع عظیم از ویتامین هاست . خوردن دو تا سه وعده ماهی در غذای هفتگی بسیار موثر است .
برای استخراج چربی ها و از جمله اسیدهای چرب از بافت های موجودات روشهای مختلفی وجود دارد كه از جمله آن ها می توان به روش استخراج لیپیدها با مخلوطی از هگزان و ایزوپروپانل ، روش ستون خشك ، روش Bligh and dyer و...اشاره كرد .
در این پژوهش از روش Bligh and dyer استفاده گردیده است [20] .
هدف از انجام این بررسی گامی در جهت شناخت تركیبات طبیعی موجود در بافت عضله و كبد گونه ای از ماهیان خلیج فارس بنام ماهی كفشك با نام محلی زبان گاوی و نام انگلیسی (largescale tonguesole) بوده است .
فصل اول
كلیات
1-1 هدف
در سالهای اخیر تحقیقات وسیعی در مورد اثر تبلیغات استفاده از ماهی و روغن ماهی انجام گرفته است .
نتیجه این مطالعات اثرات مفید آن را در بهبود و یا پیشگیری بسیاری از بیماریها و نارسایی ها اثبات می كند .
این اثرات مثبت به دلیل وجود اسیدهای چرب اشباع نشده با چند پیوند دو گانه PUFA-(poly unsaturated fatty acdis) از نوع اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6 در ماهی می باشد .
این اسیدها جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن انسان هستند كه بدن انسان توانایی ساخت این اسیدهای چرب اشباع نشده را ندارد و باید از طریق مواد غذایی (مصرف ماهی و آبزیان ) تامین گردند .
از فواید و خواص ماهی و روغن ماهی می توان به موارد زیر اشاره كرد :
1- پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی
2- افزایش تمركز و یادگیری
3- اثرات مفید بر سیستم مغز و اعصاب
4- اثرات مثبت در افراد مبتلا به سرطان
5- كاهش ابتلا به بیماریهای التهابی مانند آرتریت روماتویید، آسم،پسوریازیس،اگزما،انواع آلرژی ها و...
6- كاهش سردردهای عروقی و بیماری های كلیوی
7- كاهش خطر سكته مغزی ، قلبی و انسداد رگ ها
8- كاهش درد و سختی مفاصل در بیماریهای رماتیسم مفصلی
9- درمان خشكی چشم
10- كمك به كاهش وزن بدن(امگا 3 باعث بهبود بخشیدن به عملكرد تك تك سلولهای بدن می شود . )
11- كمك به گردش خون و ممانعت از لختگی خون در رگ ها
12- با تحریك تشكیل كلاژن موجب شادابی پوست می شود.
13- اثرات مثبت روی سلولهایی كه بوسیله نیكوتین در افراد سیگاری از بین می روند .
14- كاهش افسردگی در افراد
15- افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن
تمامی عوامل ذكر شده و رشته تحصیلی ، نگارنده را بر آن داشت كه پژوهش حاضر را در راستای شناسایی مواد طبیعی موجود در كبد و بافت عضله ماهی كفشك زبان گاوی (cynoglossus macrolepidotus) را به انجام رساند تا از این طریق سهم كوچكی در تضمین سلامتی هموطنان خود داشته باشد .
1-2 پیشینه تحقیق
روغن ماهی منبع سرشاری از اسیدهای چرب غیر اشباع(PFUA) و ویتامین های محلول در چربی است و دارای خواص دارویی و صنعتی قابل توجهی می باشد . كاربردهای این روغن تا قبل از سال 1956 میلادی بیشتر در موارد صنعتی از قبیل صنایع چرم ، صابون ، رنگ ، مارگارین و... بوده است ولی از آن زمان به بعد با پی بردن به ارزش دارویی روغن ماهی تحقیقات وسیعی در زمینه آن انجام گرفته است . وجود اسیدهای چرب غیراشباع به خصوص از خانواده -3 و ویتامین های محلول در آن باعث شده كه این روغن نقش مهمی در درمان بیماریهای قلبی و بعضی از سرطان ها ، درد مفاصل ، آسم و... و به طور كلی افزایش سیستم دفاعی بدن در مقابل بیماریها داشته باشد .
در سال 1958، مطالعات Zutphen اولین سری مطالعاتی بود كه رابطه معكوس بین مصرف ماهی و بیماری های قلبی را نشان داد .
(daviglus , M.L.,1997,Hu,F,B.,etal.,2003,Dolecek,T.A.,1991)
Gurr در سال 1993 در انگلستان به بررسی توصیفی تاثیر اسیدهای چرب -3روی چربی های خون پرداخته است . مهمترین تاثیر اسیدهای چرب -3 روغن ماهی ، كاهش دادن VLDL پلاسما می باشد . چون این ذرات غنی از تری گلیسیرید هستند بنابراین تاثیرعمده اسیدهای چرب -3 روی كاهش غلظت گلیسیرید پلاسما می باشد .(Gurr,M.,1993)
بسیاری از مطالعات دیگر نشان داده اند كه مصرف متوسط PUFA از نوع n-3 مقدار تری گلیسیرید پلاسمای بیماران و افراد سالم را پایین می آورد . همچنین تحقیقات نشان داده اند كه رژیم غذایی سرشار از MUFA كه در روغن ماهی فراوان یافت می شود مقدار كلسترول تام و كلسترول LDL پلاسما را كاهش می دهد اما موجب كاهش HDL نمی شود (Gurr,M.,1993)
قیمت فایل فقط 6,900 تومان
برچسب ها : محتوای آمینواسیدهای آزاد، تركیبات فنلی و تركیبات ایمیدازولی در دانه های , در حال رویش سویا (Glycine max L cv Pershing) تحت اثر , تنش شوری اسمزی و ژیبرلین , طرح توجیهی محتوای آمینواسیدهای آزاد، تركیبات فنلی و تركیبات ایمیدازولی در دانه های , در حال رویش سویا (Glycine max L cv Pershing) تحت اثر , تنش شوری اسمزی و ژیبرلین , دانلود محتوای آمینواسیدهای آ
لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی