علوم نانو در دو دهه گذشته، پیشرفت بزرگی حاصل كرده است ما شاهد كشفیات علمی و پیشرفتهای تكنولوژیكی مهمی بودهایم به عنوان مثال، این پیشرفتها شامل اختراع میكروسكوپ تونلزنی پیمایشگر (STM) در سال 1982 1 یا كشف فولرینها در سال 1985 میباشد2 در حال حاضر تعداد اندكی از محصولات مبتنی بر نانوتكنولوژی به استفادة تجاری رسیدهاند
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
پیشبینی پیشرفت نانوتكنولوژی با كمك شاخصهای علم و فناوری
مقالة ویژه: پیشبینی پیشرفت نانوتكنولوژی با كمك شاخصهای علم و فناوری.. 1
مركز جدید نانوتكنولوژی ارتش آمریكا 11
همكاری تایوان با كانادا در زمینة نانوتكنولوژی.. 14
گزارشی از شركتهای نانوتكنولوژی ژاپن.. 16
تلاش برای توسعة نانوتكنولوژی در اروپا 18
سرمایهگذاری در نانوتكنولوژی.. 18
امتیازی برای ساخت حسگرهای زیستی.. 20
اولین نمایشگاه بینالمللی نانوتكنولوژی در سوئیس... 21
اندازهگیری؛ چالشی در نانوتكنولوژی.. 23
ذخیرة 250 ترابیت در یك اینچ مربع. 25
حسگرهای هیدروژنی جدید. 27
تولید هزاران كیلو نانوذرات در یك شركت نانومواد. 28
دو موفقیت بزرگ در ترانزیستور تك سلولی.. 30
تهیة زیروژلهای كروموفوریك.. 32
توسعة كریستال فوتونیك.. 34
انستیتو نانوتكنولوژی نظامی.. 35
اختراع ابزار آشكارسازی DNA با درجة تفكیك بالا. 42
چكیده
قرار است نانوتكنولوژی یكی از فناوریهای كلیدی و كارآمد قرن 21 شود. قابلیت اقتصادی آن، حاكی از وجود بازاری بالغ بر چندصد میلیارد یورو برای این فناوری در دهة بعد است. بنابراین نانوتكنولوژی موجب جهتدهی فعالیتهای بسیاری از بخشهای صنعتی و تعداد زیادی از شركتها در جهت آمادهسازی آنها برای این رقابت جدید شده است. در همین زمان دولتمردان در بخشهای تحقیق و توسعه در سراسر دنیا نیز در حال اجرای برنامههای تحقیقاتی خاص در زمینة نانوتكنولوژی هستند تا آیندة كشورهای خود را به وضعیتی مطلوب برسانند. هدف این مقاله، استفاده از شاخصهای تكنولوژیكی و علمی برای پیشبینی پیشرفت اقتصادی و مقایسة وضعیت كشورهای مختلف است.
1- مقدمه
علوم نانو در دو دهه گذشته، پیشرفت بزرگی حاصل كرده است. ما شاهد كشفیات علمی و پیشرفتهای تكنولوژیكی مهمی بودهایم. به عنوان مثال، این پیشرفتها شامل اختراع میكروسكوپ تونلزنی پیمایشگر (STM) در سال 1982 ]1[ یا كشف فولرینها در سال 1985 میباشد]2[. در حال حاضر تعداد اندكی از محصولات مبتنی بر نانوتكنولوژی به استفادة تجاری رسیدهاند. با این وجود، آیا دانش واقعی علمی، جوابگوی اشتیاق جهانی نسبت به این فناوری هست ؟ تا چه حد احتمال دارد كه بازار جهانی در طی 10 تا 15 سال آینده به هزار میلیارد دلار در سال برسد]3[؟
ارزیابی قابلیت فناوریهای تكامل یافته كار آسانی نیست و برای یك فناوری جدید مثل نانوتكنولوژی، این كار دشوارتر است. البته در پیشبینی سعی میشود از شاخصهایی استفاده شود كه توانشان در پیشبینی قابلیت دیگر فناوریهای جدید به اثبات رسیده باشد. دو تا از واضحترین شاخصهای پیشبینی، تعداد مقالههای علمی و تعداد اختراعات ثبت شده هستند. اولی معمولاً شاخص خوبی برای فعالیتهای علمی و دومی برای قابلیت انتقال نتایج علمی به كاربردهای عملی است. شكل 1 تكامل تدریجی انتشارات و اختراعات نانوتكنولوژی از شروع دهة 1980 تا 1998 را نشان میدهد. اطلاعات انتشارات جهانی نانوتكنولوژی از دادههای Science Citation Index (SCI) اقتباس شده است. اختراعات نانو، آنهایی هستند كه در European Patent Office (EPO) در مونیخ ثبت شدهاند. اختراعاتEPO دادههای بسیاری از كشورها را در بر میگیرد. از نظر گسترة كار و هزینة بالا، منطقی به نظر میرسد كه مخترعین از اختراعات به صورت تجاری بهرهبرداری كنند. لیستی از كلمات كلیدی علوم و فناوری نانو جهت دستیابی به انتشارات، اختراعات و روشها منتشر شدهاست]4[.
تعداد انتشارات در سالهای 1980 و 1985 نسبتاً اندك است، اما در سالهای بعد سیر صعودی مییابد و از سال 1986 به بعد سرعت افزایش آنها محسوس میباشد. این تغییر ناگهانی را میتوان به اختراع میكروسكوپ تونلزنی پیمایشگر در چند سال قبل از آن]1[، آغاز حضور وسایل تحقیقاتی مفید در آزمایشگاههای تحقیقاتی، دانشگاهی و صنعتی و نیز توجه تحقیقات به سوی مقیاس نانو نسبت داد. افزایش سرعت انتشار مقالات همچنان ادامه پیدا كرده و سیر صعودی آنرا میتوان ناشی از دسترسی به میكروسكوپ نیروی اتمی كه گسترة كاربرد وسیعتری نسبت به STM در مواد غیرهادی دارد (اختراع در سال 1986 ]5[) و نیز كشف مولكول C60 در سال 1985 ]2[ و یا نانولولههای كربنی در سال 1991 ]6[ دانست. افزایش تعداد انتشارات در بازة زمانی 1989 تا 1998 بسیار چشمگیر است؛ جهش از 1000 مقاله تا بیش از 12000 مقاله در سال 1998.
میانگین رشد سالانه معادل 27 درصد بوده و رشد سالیانه از 10 تا 80 درصد در نوسان است. اطلاعات بدست آمده از دفتر ثبت اختراعات ایالات متحده]7[ نیز رشدی مشابه با اطلاعات اروپا نشان میدهد.
تعداد اختراعات ثبت شده، شاخص مناسبی برای اندازهگیری ظرفیت آزمایشگاهها جهت انتقال نتایج تحقیقات به مصارف صنعتی میباشد. شكل (1) بیانگر گسترش تعداد اختراعات نانوتكنولوژی در EPO و انتشارات علمی در یك دوره یكسان میباشد. به طور معمول، تعداد اختراعات پیرو الگوی انتشارات علمی، البته با تأخیر زمانی محسوسی میباشد. منحنی فوق در تمام سالهای 1981 تا 1998 رشد مشخص 28 تا 180 عددی اختراعات را با ضریب رشد %7 در دهة 90 نشان میدهد. منحنی اختراعات نوسانات بیشتری را نسبت به منحنی انتشارات نشان میدهد. این امر به این علت است كه هرگاه تعداد دادهها كمتر باشد، نوسانات آماری تاثیرات بیشتری بر روی آنها میگذارد. به علاوه پیشرفتهای صنعتی در هر سال تأثیر بیشتری بر روی اختراعات دارد.
تكامل فعالیتهای تكنولوژیكی و علمی نانوتكنولوژی را میتوان با فناوریهای قبلی مقایسه كرد. در وهلة اول میتوان از مدل توسعه تكنولوژیكی عمودی (Lineal) استفاده كرد. گراپ]8[، برای چنین مدلی كه در شكل (2) به آن اشاره شده است، هشت مرحله را ارائه داده و تكامل از تحقیقات بنیادی تا ورود آن به تولیدات را تشریح نموده است. مرحلة (1) زمان شروع كار تحقیقاتی علمی را نشان میدهد. هنگامی كه فناوری شروع به ظاهر شدن میكند، پیشرفت بیشتری در علوم مشاهده میشود (مرحله 2). در مرحلة (3) درك اصول علمی بیشتر شده و اولین نمونههای تكنولوژیكی ظاهر میگردند.
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
برچسب ها : پیشبینی پیشرفت نانوتكنولوژی با كمك شاخصهای علم و فناوری , طرح توجیهی پیشبینی پیشرفت نانوتكنولوژی با كمك شاخصهای علم و فناوری , دانلود پیشبینی پیشرفت نانوتكنولوژی با كمك شاخصهای علم و فناوری , برق , نانوتكنولوژی , شاخصهای علم و فناوری , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه , پیشرفت نانوتكنولوژی , مركز ج
لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی