گزارش كارآموزی عمراناداره كل نوسازی مدارس استان گلستان در 40 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
گزارش كارآموزی عمران-اداره كل نوسازی مدارس استان گلستان در 40 صفحه ورد قابل ویرایش
مقدمه :
مدرسه سازی یكی از مهمترین عوامل رشد و توسعه ی پایدار هر كشوری می باشد . علی الخصوص در كشور ما كه با كمبود فضاهای آموزشی مواجه هستیم . بدین خاطر سازمانی در كشور به عنوان سازمان نوسازی مدارس تشكیل شده است كه مسئولیت ساخت و مرمت فضاهای آموزشی را بر عهده دارد .
خوشبختانه این سازمان در راستای اهداف عالیه خویش موفق بوده و مدارس زیادی را به بهره برداری رسانیده است و در اعتلای اهداف عمرانی وآبادانی كشور گام بلندی برداشته است.
توضیحات :
اكثر ساختمانها دارای دو اسكلت بتنی و فولادی می باشد و بنده نیز در طول مدت كارآموزی با این دو نوع ساختمان آشنا شده ام و نكاتی را كه باید در حین اجرا و ساخت آن به كار برد را در گزارش خود آورده ام كه از مباحث مقررات ملی ساختمانی ایران استفاده نموده ام.
در زیر نمونه ای از آن را می بینید .
توجه به شرایط بهره برداری در طرح و محاسبه
این فصل به عواملی كه از نظر شرایط بهره برداری در طرح و محاسبه مطرح است و در بخشهای دیگر یاد نشده است می پردازد. شرایط بهره برداری عبارت است از شرایطی كه در آن سازه ساختمان ضمن انجام نقش اصلی خود حفظ ظاهر عوامل سرویس و نگهداری و پایداری و نیز راحتی استفاده كنندگان را تامین می كند .
محدود كردن بازتاب سازه برای تامین شرایط بهره برداری باتوجه به نقشی كه سازه به عهده دارد باید به میزان مناسبی صورت گیرد .
پیش خیز در تیرها
اگر برای بعضی از اعضای خمشی پیش خیز بخصوصی لازم است تا در هنگام بارگذاری به شكل مورد نظر و در ارتباط با اعضای دیگر در آید . باید اینگونه محدودیتها در مدارك طرح ومحاسبه به روشنی مشخص شود .
در خرپاها با دهانه بیش از 12 متر لازم است به اندازه تغییر شكل بار مرده پیش خیز داده شود . در شاهتیرهای مربوط به جراثقال با دهانه بزرگتر از 12 متر باید پیش خیزی در حدود تغییر شكل ناشی از بار مرده به اضافه بار زنده پیش بینی شود .
تیرها و خرپاهایی كه خیز معینی برای آنها قید نشده باشد باید در كارخانه طوری ساخته شوند كه به هر حال پس از نصب تغییر شكل روبه بالا داشته باشند .
انبساط و انقباض حرارتی
بررسی پیش بینی های لازم برای اثرات تغییرات دما متناسب با شرایط بهره برداری باید به عمل آورد . در محاسبات ضریب انبساط و انقباض حرارتی فولاد برابر به ازای هر درجه سانتیگراد در نظر گرفته می شود .
افتادگی ، ارتعاش و انتقال جانبی
الف ) افتادگی
تیرها و شاهتیرهایی كه كفها و سقفهای ساختمانی را تحمل می كنند باید با توجهی خاص به تغییر مكان آنها در اثر بارهای محاسباتی طرح و محاسبه شوند .
تیرها و شاهتیرهایی كه سقفهای نازك كاری شده را تحمل می كنند باید طوری محاسبه شوند كه تغییر مكان حداكثر نظیر بار مرده و زنده از طول دهانه و تغییر مكان حداكثر نظیر بار زنده از طول دهانه بیشتر نشود .
ب)ارتعاش
تیرها و شاهتیرهایی كه سطوح بزرگ خالی از تیغه بندی را تحمل می كنند باید باتوجهی خاص به لرزش و ارتعاش حاصل از بارهای جنبشی محاسبه شوند. در مقطع تیر وl طول مركز به مركز تكیه گاهی تیر است . همچنین لازم است فركانس نوسانی تیرها محاسبه گردد كه این فركانس باید از حد احساس بشری كمتر باشد .
پ) انتقال ونوسان جانبی در سازه های فولادی
سازه های فولادی باید به سختی و صلبیت كافی داشته باشد و تغییر مكان جانبی آن در مقابل اثر باد با زلزله محدودیتهای آیین نامه های مربوط را برآورده كند .
فساد و خوردگی در فلز
در مورادی لازم است فساد و خوردگی مصالح در طرح و محاسبه اعضای سازه در نظر گرفته شود و ابعاد آنها طوری داده شود كه اثر خوردگی را جبران كند . و یا در حالت دیگر با حفاظت در مقابل خوردگی به وسیله زنگ زدن و یا راه حلهای دیگر باید شرایط بهره برداری حفظ شود.
ساخت ، نصب و كنترل نوع كار
نقشه های كارگاهی
نقشه های كارگاهی حاوی كلیه اطلاعات و جزئیات لازم برای ساخت قطعات سازه باید قبل از شروع ساخت توسط پیمانكار و به تائید مهندس سازه رسانده شود . این اطلاعات و جزئیات باید ابعاد عناصر سازه و محل انها ، نوع و اندازه جوشها ، پیچها و یا پرچها را شامل شود .
در این نقشه ها باید كلیه جوشها و پیچهای كارخانه ای از جوشها و پیچهای كارگاهی به خوبی متمایز شده باشد و نیز باید نوع اتصال پیچهای پرمقامت به وضوح مشخص و حد سفت كردن پیچها قید شده باشد . نقشه های كارگاهی باید با در نظر داشتن مناسبترین نوع اجرا و با توجه به سرعت اجرا حداقل دور ریز ورق و شرایط اقتصادی ساخت ونصب تهیه شود .
ساخت
تعبیه پیش خیر – خم كردن و راست كردن قطعات
به كار بردن روشهای گرم كردن موضعی و یا تغییر شكل مكانیكی برای ایجاد انحنا و یا از بین بردن آن مجاز است . دمای موضعهای گرم شده نباید از 550 درجه سلسیوس برای فولادهای قوی مخصوص و 650 درجه سلسیوس برای فولادهای نرمه بیشتر باشد .
برشكاری
برش گرمایی (برش با شعله هوا گاز )
لبه هایی كه با شعله بریده می شود باید كاملا یكنواخت و خالی از ناهمواریهای بیش از 4 میلیمتر باشد . برشكاری باید به كمك ریل گذاری و استفاده از دستگاه اتوماتیك انجام شود.
ناهمواریها و زخمهای بیش از 4 میلیمتر را باید با سنگ زدن و درصورت لزوم تعمیركاری توسط جوش هموار كرد . همچنین لبه های بریده شده توسط شعله كه مصالح جوش در آن قرار خواهد گرفت باید به نحو قبولی عاری از ناهمواری و بریدگی باشد.
برش بال و سوراخهای دسترسی برای جوشكاری باید طبق مشخصات بند 10-1-7-1-ح انجام شود . درنیمرخهای سنگین وقطعات ساخته شده با جوش به ضخامت بیش از 40 میلیمتر باید پیش گرم كردن تا دمای حداقل 65 درجه سلسیوس قبل از برش گرمایی انجام شود.
ب- برش با قیچی
برش با قیچی فقط برای ورقها با ضخامت مساوی ویا كمتر از 10 میلیمتر مجاز است .
پ- سایر روشهای برش
سایر روشهای برش مثل برش پلاسما و یا گوج به شرایط انطباق با شرایط مندرج در بند الف و تایید دستگاه نظارت امكان پذیر است .
آماده كردن لبه ها
به صاف و پرداخت كردن لبه های بریده شده توسط شعله احتیاجی نیست مگر اینكه لزوم آن در مدارك طرح ومحاسبه برای قسمتهای بخصوصی مشخص شده باشد و یا جزء عمل آماده كردن لبه برای جوشكاری قید شده باشد .
پخ زنی لبه ها باید به كمك برش حرارتی و یا سنگ زنی و یا براده برداری انجام شود واستفاده از دستگاه پخ زن كه با ساز و كار لهیدگی عمل می نماید مجاز نیست .
ساختمانهای با اتصال جوشی
تكنیك جوشكاری،مهارت جوشكار ، ظاهر كار ، خواص جوش وروشهایی كه برای تصحیح جوش و جوشكاری معیوب به كار می رود باید مطابق با مقررات آیین نامه جوشكاری ساختمانی باشد .
ساختمانهای با پیچهای پر مقاومت
كلیه قسمتهایی كه توسط پیچ به هم متصل می شوند باید در ضمن نصب با گذاردن پین یا پیچ و مهره موقت نسبت به هم كاملا تثبیت و سوراخها هم راستا شوند .
در اتصال پیچ پر مقاومت ، سطوحی كه در تماس با سرپیچ و یا مهره آن قرار می گیرند نباید شیبی بیش از یك بیستم نسبت به صفحه عمود بر محور پیچ داشته باشند . در صورت عدم تامین شرط اخیر باید با استفاده از واشر شیبدار موازی نبودن سطوح را جبران كرد.
قطعاتی كه با پیچ پر مقاومت به یكدیگر متصل می شوند باید كاملا به هم جفت شده باشند و نباید واشرهای پركننده یا هر نوع مصالح تغییر شكل پذیر دیگری كه بین آنها گذارده شود لیكن استفاده از ورقهای پر كننده با مقاومت نظیر قطعات اتصال و ضخامت یكنواخت مجاز است .
هنگامی كه قطعات نصب می شوند باید كلیه سطوح اتصال از قسمتهای پوسته شده و دیگر مواد زاید عاری باشد مخصوصا سطوح تماس اتصالات اصطكاكی باید كاملا تمیز باشد واثری از پوسته زنگ ، رنگ ، لاك ، انواع روغن و مصالح دیگر در آنها وجود نداشته باشد .
درزهای فشاری
درزهای فشاری كه درآنها انتقال نیرو از طریق فشار تماسی مستقیم ، قسمتی از ظرفیت اتصال را تشكیل می دهد باید سطوح قطعات در تماس به وسیله تراش دادن ، سوهان زدن ، سنگ زدن و روشهای مناسب دیگر به خوبی آماده شده باشد بطوریكه تماس كامل بین دو قطعه برقرار گردد .
رواداری ابعادی
رواداری در ابعاد تا حدود مقادیر مندرج در مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان ایران مجاز می باشد.
تنظیم پای ستونها
پای ستونها و كف ستونها باید طبق مشخصات زیر تنظیم وتمام شود :
الف)استفاده از ورقهای نورد شده فولادی به ضخامت 50 میلیمتر وكمتر بدون تراش و پرداخت مجاز است . مشروط بر آنكه در سطح آنها تماس كامل برقرار شود .
ورقهای نورد شده فولادی با ضخامت 50 تا 100 میلیمتر را می توان با پرس كردن صاف و مستوی كرد و در صورتی كه پرس مناسب در دسترس نباشد می توان با تراشیدن و صاف كردن سطح مستوی را بوجود آورد.
در ورقهای ضخیمتر از 100 میلیمتر ، تمام سطوح تماس باید صفحه تراشی شده وصاف و مستوی گردد .
پ) كف ستونهای غیر از ورقهای نورد شده باید به طور كلی صفحه تراشی شود .
ج) سطح زیرین كف ستونها در صورتی كه با ریختن دوغاب ماسه سیمان تماس كامل برقرار شود . احتیاجی به تنظیم ندارد .
د) سطح بالایی كف ستونها كه در تماس با ستون قرار می گیرد در صورتی كه احتیاج به پرس و صاف كردن نخواهد داشت كه با جوش نفوذی و به طور سراسری و كامل به ستون جوش شود .
رنگ كارخانه ای برای محافظت
شرایط كلی
آماده كردن سطوح و رنگ كردن آن در كارخانه باید مطابق با مقررات اجرایی مربوط انجام شود. به جز حالتهای ویژه ایكه مشخص شده باشد كارهای فلزی كه در تماس با بتن قرار گیرند لازم نیست رنگ شوند . كلیه قسمتهای باقیمانده كار فلزی باید مطابق بند 10-1-9-4 رنگ زده شود.
سطوح غیر قابل دسترسی
به جز سطوح تماس بقیه سطوحی كه بعد از ساخت قابل دسترس نخواهد بود باید قبل از جمع كردن كار تمیز و رنگ آمیزی شود .
سطوح تماس
در اتصالات اتكایی ، رنگ كردن سطوح تماس به طور كلی مجاز است . در اتصالات اصطكاكی شرایط لازم در سطوح تماس باید طبق مقررات مربوط به پیچهای اصطكاكی رعایت شود .
سنگدانه ها
مصالح سنگی یا سنگدانه ها یا مصالح خنثی به مصالحی گقته می شود كه توسط لعاب سیمان به یكدیگر چسبیده و استخوان بندی بتن را تشكیل می دهند . این مصالح خنثی نیستند و از لحاظ اسم خنثی به انها اطلاق می شود كه در واكنشهای گرفتن و سخت شدن بتن وارد نمی شوند . در واقع ، سنگدانه ها دارای خواص شیمیایی و فیزیكی هستند كه بر كیفیت و عملكرد بتن كاملأ موثرند و از آنجا كه در حدود سه چهارم وزن بتن را تشكیل می دهند ، شناخت آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
شكل و بافت سطحی مصالح سنگی درشت دانه بر كیفیت بتن موثر است . از این لحاظ می توان مصالح را بصورت زیر رده بندی نمود :
- مصالح غلتیده كه كاملأ توسط آب غلتیده و گردگوشه شده باشند . مثل شن رودخانه ای و دریایی .
- مصالح تیزگوشه كه دارای لبه های كاملأ مشخص در محل برخورد سطح جانبی مختلف با یكدیگر هستند . مثل سنگهای گدازه ای .
- مصالح پولكی كه ضخامت آنها نسبت به دو بعد دیگرشان بسیار كم است مثل سنگهای متورق شده .
- مصالح سوزنی كه طول آنها نسبت به دو بعد دیگرشان بسیار زیاد است .
- مصالح پولكی و سوزنی كه ضخامت آنها بسیار كمتر از عرضشان و عرض آنها بسیار كمتر از طولشان است. وجود دانه های پولكی و سوزنی می تواند بر خواص بتن بخصوص بر تراكم و كارایی و مقاومت آن بسیار موثر افتد. بر اساس تجربیات ، بطور تقریبی می توان گفت : 22 درصد تاثیر خواص مصالح سنگی بر خواص بتن ناشی از شكل دانه ها ، 44 درصد ناشی از بافت سطحی مصالح و 34 در صد ناشی از ضریب ارتجاعی مصالح سنگی است .
آب
تقریبا" تمام آبهای طبیعی قابل آشامیدن و بدون طعم خاص ، برای ساختن بتن قابل استفا``ده هستند . در برخی موارد ، آبهای غیرآشامیدن نیز برای بتن سازی مناسب هستند . می توان با آبی كه مناسب بودن آن مورد اطمینان نیست ، یك نمونه ملاط ماسه و سیمان تهیه نمود . در صورتی كه مقاومت نمونه ملاط مذكور در7 و 28 روزگی از 90 درصد مقاومت نمونه ملاط مشابه ، ولی ساخته شده با آب مناسب مطمئن كمتر نباشد ، می توان آب مورد نظر را مناسب دانست .
تاریخ بازدید از پروژه :31/04/ و 01/05/
پروژه مدرسه ابن سینا
مشخصات سازه:
اسکلت سازه به صورت تیر ورق می باشد که توسط شرکت سوله ساز معتبر با پیشنهاد کار فرما وتایید نقشه های اجرایی توسط کار فرما ساخته می شود وزنی که در برآورد برای سازه منظور گردیده :
قاب حمال 350000 کیلو گرم – پرلین ها 7700 کیلوگرم _ تمام دیوارهای ساختمان آموزشی و سرایداری وسرویس ازتری دی پانل با مش میله گرد نمره 3 با فواصل 5*5 سانتی می باشد در ضمن پلاستو فوم مصرفی باید از نوع نسوز و استاندارد باشد .
اجرا:
به علت نامتقارن بودن پلان اجرای اسکلت در 2 بلوک می باشد در حال حاضر اسکلت بلوک 1 اجرا می شود .
شروع کار امروز با نصب ستون اغاز شد اما به علت مطابق نبودن ستون با نقشه از نصب ستون جلوگیری شد وبرای رفع نقص با شرکت مونتاژکننده آن مقاطع تماس گر فته شد .
با توجه به شرایط موجود بازده مطلوب کاری صورت نگرفت و کارگران نصاب به امورات دیگری مانند بستن پیچ ومهره ها می پردا ختند .
1/5/:
امروز نیز مشکلات به جا مانده از دیروز همچنان ادامه داشت وپرسنل شر کت سوله ساز برای رفع عیوب به محل اجرا امد و تغییرات در ستون را انجام داد اما به علت مشکلات فنی ( برش به وسیله هوا گاز و جوش در شرایط غیر استاندارد ) مورد قبول نمی باشد
2/5/:
عکس های گرفته شده از روز های قبل در کارگاه به دفتر فنی تحویل شد و مشکلات فنی و خطا ها مورد بررسی قرار گرفت وستونی را که دچار مشکل بود مورد تاکید قرار گر فت و به دستگاه نظارت ابلاغ شد .
از دفتر دستگاه نظارت جزییات صفحات باد بندی برای کنترل در کا رگا ه به بنده داده شد
3/5/:
صبح امروز به کارگاه مدرسه ابن سینا رفتم وجزییات مربوط به صفحات را کنترل کردم واشکالات را یادداشت وبه نماینده شرکت سوله ساز اطلاع دادم ایشان نیز با شرکت خود تماس گرفته وآنها را مطلع نمودند .من نیز به اداره رفته ونا ظر محترم را در جریان کار قرار دادم .
قیمت فایل فقط 4,000 تومان
برچسب ها : گزارش کاراموزی عمراناداره كل نوسازی مدارس استان گلستان , کاراموزی عمراناداره كل نوسازی مدارس استان گلستان , کارورزی عمراناداره كل نوسازی مدارس استان گلستان , دانلود گزارش کارآموزی عمراناداره كل نوسازی مدارس استان گلستان , عمراناداره كل نوسازی مدارس استان گلستان , عمران , اداره كل نوسازی , مدارس , استان گلستان
لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی