امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

كنترل كیفیت در سایپا

كنترل كیفیت در سایپا دسته: مدیریت
بازدید: 215 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 3143 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 409

برای كاربرد صحیح ابزارهای تولید و وسایل كار، انسان مجبور شد كه عمیقتر فكر كند و برای تولید فرآورده‌های مرغوب از مواد عالی و با دوام استفاده نماید به سرعت در مورد طرح و ساخت كالاهای صنعتی و نحوة فروش و بهره‌وری فكر كرد و با گذشت زمان به مشخصه‌های ذاتی و غیر‌ذاتی و فرآیندهای چون ظاهر، زیبایی، رنگ، نرمی، سختی، خشكی، سبكی، و سنگینی، مقاومت و اندازه حج

قیمت فایل فقط 7,900 تومان

خرید

كنترل كیفیت در سایپا 

فهرست مطالب

عنوان صفحه

پیشگفتار ......................................................................................................1

مقدمه ......................................................................................................... 2

فصل اول : تاریخچة شركت سایپا ..................................................................... 4

فصل دوم : نظریه ها و روش های موجود در كنترل كیفیت فرآیند ...................... 37

فصل سوم : مراحل فرآیند تولید در سایپا ...................................................... 189

فصل چهارم : تعیین كیفیت فرآیند تولید ...................................................... 216

جمع بندی و نتیجه گیری .......................................................................... 281

پیشنهادات و نظرات .................................................................................. 284

منابع و مآخذ ........................................................................................... 287


پیشگفتار :

ابتدا مطلب را با بررسی تاریخچة شركت سایپا آغاز خواهیم كرد و سپس به روشها، ابزار و نظریه های موجود در رابطه با كیفیت فرآیند خواهیم پرداخت . بعد از آن می بینیم كه فرآیند تولید خودرو پراید صبا به چه صورت انجام می شود و در دنباله به چگونگی تعیین كیفیت قابل قبول این خودرو می پردازیم . در پایان برای روشنتر شدن مراحل تعیین كیفیت در سایپا قطعه سپر را مورد بررسی قرار خواهیم داد .


مقدمه:

با رشد فكری انسانها انتخاب فعالیتها و فرآیندهای عملیاتی به شیوة تهیه و استفاده بهینه مواد اولیه كمیاب، روشهای تصمیم‌گیری و ماحصل كار تكامل بسزا یافتند ، در یك مقطع از زمان دیگر انسان مجبور نبود روزانه به شكار برود  نیازمندیهای آنی خانواده را فراهم سازد همفكری و همكاری و رقابت به آنها قدرت داد تا وسیعتر و عمیقتر فكر كند ، به سرعت بیاموزند با شتاب به كار گیرند با احتیاط با آزمایش بگذارند با تأمل نتایج را بررسی كنند و با تفكر در بهبود ماحصل كار اقدام ورزند در این راستا سطح خدمات رو به بهبودی رفت كالاها مرغوبیت چشمگیری بدست آوردند و نیازمندیها به سرعت فراهم گردید.

برای كاربرد صحیح ابزارهای تولید و وسایل كار، انسان مجبور شد كه عمیقتر فكر كند و برای تولید فرآورده‌های مرغوب از مواد عالی و با دوام استفاده نماید. به سرعت در مورد طرح و ساخت كالاهای صنعتی و نحوة فروش و بهره‌وری فكر كرد و با گذشت زمان به مشخصه‌های ذاتی و غیر‌ذاتی و فرآیندهای چون ظاهر، زیبایی، رنگ، نرمی، سختی، خشكی، سبكی، و سنگینی، مقاومت و اندازه حجم، انعطاف‌پذیری، قدرت، سرعت، و بازده اهمیت خاص دارد و در این هنگام بود كه در مورد قابلیت و دوام و كیفیت فرآورده‌ها اندیشید و در جهت بهبود و اصلاح آن گام‌های مؤثر و منظمی برداشت.

بنابراین با پیشرفت صنایع و تكنولوژی می‌توان گفت كه » كیفیت محصول« یكی

از مهمترین عوامل برای تأمین نیازهای مشتریان می‌باشد و كنترل كیفیت با اهمیتی خاص امروزه در تمام صنایع مطرح و بكار گرفته می‌شوند.

معمولاَ قیمت و كیفیت دو عامل تعیین كننده در خرید كالاهای مورد نیاز مشتریان می‌باشد بعد از خرید، مشتری قیمت محصول خریداری شده را فراموش كرده اما كیفیت زمینه‌ای برای استفاده و یا تحسین از كالا مادامیكه در اختیار صاحب آن می‌باشد خواهد بود.

كیفیت عامل تعیین كننده در محصول نه تنها برای مشتری بلكه برای سازنده آن نیز می‌باشد.

مشتریان همواره در پی محصولاتی هستند كه بتوانند نیازهای آنها را بطور مطمئن درتحت بدترین شرایط برآروده سازند. و سازندگان باید بدین خواسته آنها پاسخ گویند حال ما برای این وظیفه یعنی اطمینان كیفی چه باید بكنیم؟ آیا كاربرد ایده‌های خوب بطور اتفاقی سبب ایجاد كارها بطور مناسب می‌شود؟ به هیچ وجه بلكه این امر سبب اتلاف انرژی خواهد شد. ما باید بر مبنای اطلاعات كیفی روزانه قادر به تشخیص مشكلات فرآیند و نحوه رفع آنها و علل آنها باشیم.

در اینجا باید به مطالعه اصول بهبود و اطمینان كیفی بمنظور دستیابی به توانایی تجزیه و تحلیل اطلاعات برخورد عمیق به مسائل و روشهای خاص مورد نیاز برای كنترل كیفیت خواهیم پرداخت.                              


فصل اول

تاریخچه شركت سایپا 

1-ورود خودرو به ایران

2-روابط عمومی گروه خودروسازی سایپا

3-چارت سازمانی

4-ارتباط سالن ها

5-گزارش وضعیت  شركت های خودروساز سایپا

6-عملكرد فروش و خدمات پس از فروش شركت 


بخش اول

ورود خودرو به ایران

كلیات:

با اختراع موتورهای چهار زمانه درون‌سوز در نیمه اول قرن 19 و تكمیل آن متناسب با پیشرفتهای دانش بشری و سرانجام تولید انبوه انواع خودروها در اوایل قرن بیستم، مورد استفاده اتومبیل به عنوان وسیله‌ای لوكس و تجملی جهت گشت  گذار آخر هفته و نشان دادن برتری  منزلت اجتماعی مالك آن تغییریافت و به صورت وسیله‌ای ضروری برای رتق و فتق مشكلات روزمره زندگی بخصوص در شهرهای رو به گسترش درآمد و گسترش زندگی شهرنشینی نیز بر ضرورت تولید بیشتر و متنوع‌تر انواع خودرو تأثیر نهاد.

در ایران نیز متناسب با افزایش ارتباط خارجی و توسعه زندگی شهرنشینی، مورد استفاده اتومبیل به عنوان یك كالای لوكس و سپس با تأخیر نسبتاَ طولانی به عنوان یك كالای ضروری مشهود است. بر اساس اطلاعات موجود، مظفرالدین شاه قاجار اولین پادشاهی بود كه اقدام به خرید اتومبیل كرد. او در نخستین سفرش به فرنگ دستور خرید اتومبیل مورد علاقه‌اش را صادر می‌نماید و سعدالدوله وزیر مختار ایران در بلژیك را مسؤل این امر می‌گرداند. به هر حال اتومبیلی با سلیقه شاه ایران خریداری و به همراه راننده بلژیكی كه به همین منظور استخدام شده بود، از را ه دریا ارسال می‌گردد تا قبل از مراجعت شاه به پایتخت، او سوار بر این اتومبیل وارد تهران شود. هر چند كه این اتومبیل اولین خودور وارد شده به خاك ایران نبود اما تمایل و رغت شاه به اتومبیل، موجب ترغیب سایرین به خصوص متمولان و درباریان ایران به خرید اتومبیل ابزار برتری اجتماعی گردید. عدم وجود راههای مناسب برای تردد خودروها در ایران و حتی در تهران، قیمت نسبتا بالای اتومبیل و آشفتگی‌های مالی و اقتصادی ایران آن روز، از جمله موانع عمده ورود خودرو به میزان زیاد در عهده‌ قاجاریه بود. وادرات خودرو به ایران پس از سال 1300 با توجه به افزایش ارتباط بین المللی و بهبود راههای مواصلاتی تا حدودی رشد یافت اما رشد بیشتر روند واردات خودرو  مربوط به سالیان پس از جنگ جهانی دوم بود، به طوری كه بر اساس آمار و ارقام موجود واردات خودرو به ایران طی سال 1334 بالغ بر ده هزار دستگاه خودرو با ارزش دومیلیارد و دویست و پنج میلیون ریال بوده است.

تولید اتومبیل به صورت مونتاژ

از سال 1337 به دنبال افزایش روزافزون تقاضای خرید خودرو، اندیشه ساخت اتومبیل البته به صورت مونتاژ در كشور صورت‌گرفت، اما اقدامات عملی در این زمینه با صدور تصویب‌نامه‌ای در سال 1324 از سوی وزارت اقتصاد در خصوص چگونگی شرایط صدور پروانه ساخت خودرو صورت پذیرفت. پس از صذور تصویب‌نامه مزبور افرادی با مشاركت برخی از شركتهای خودروساز خارجی تقاضای خوردو را نمودند. از تقاضای پذیرفته شده در آن زمان می‌توان به صدور پروانه تأسیس برای شركت‌های ایران ناسیونال( ایران خودوری فعلی) شركت سهامی ایرانی تولید اتومبیل‌های سیتروئن (سایپای فعلی) و جنرال موتورز ایران( پارس خوردی فعلی) اشاره نمود.

تأسیس شركت‌های سهامی ایران

تولید اتومبیل‌های سیتروئن

شركت سهامی ایرانی تولید اتومبیل‌های سیتروئن در سال 1344 در زمینی با مساحت 240 هزار متر مربع و زیربنایی 20 هزار متر با سرمایه اولیه 160 میلیون ریال تأسیس گردید. این شركت در تاریخ 15 اسفند ماه 1345 تحت شماره 1331 در اداره  ثبت و شركت‌ها و مالكیت صنعتی تهران ثبت و شركت‌ها و مالكیت صنعتی تهران ثبت و در اواخر 1347  با شماره پروانه 32109 با مشاركت شركت سیتروئن فرانسه به مرحله بهره‌برداری رسید.

به موجب پروانه تأسیس صادره از سوی وزارت اقتصاد در سال 1344 با تأسیس كارخانه ساخت و بهره‌برداری اتومبیل سواری بیابانی به ظرفیت سالیانه چهار هزار و پانصد دستگاه و پس از اجرای كامل ضوابط ساخت تولید در حد نیازمندی‌های بازار موافقت گردیده است. همچنین مبتنی بر اساسنامه اولیه شركت دارای تابعیت سیتروئن و لوازم و قطعات یدكی آنها در ایران طبق اجازه و امتیازی كه از طرف شركت سهامی آندره سیتروئن فرانسه به شركت واگذار شده و فروش مصنوعات مزبور و هر گونه اعمال بازرگانی  صنعتی دیگر كه به نحوی از انحاء به طور مستقیم یا غیر مستقیم به موضوع شركت مربوط و یا آن را تسهیل نماید شروع به فعالیت نمود.

به هر حال با صدور پروانه تأسیس و تعیین اعضای هیئت مدیره شركت فعالیت خود را در اواخر سال 1345 به صورت رسمی آغاز نمود. تهیه زمین احداث نخستین سالن تولید( سالن بدنه و رنگ فعلی) تهیه و تدارك لوازم مورد نیاز و تقاضای ثبت علامت به همراه كلمه SAIPAC ( سیپاك) كه مأخوذ از عبارت فرانسوی نام شركت Societe Annonyme inranienne  De Production Automobil «Citroen بود و همچنین تقاضایی ثبت كلمه ژیان برای انواع اتومبیل‌های تولیدی( هرچند كه بعد‌ها كلمه ژیان به یك نوع از محصولات شركت اطلاق گردید.) و… از جمله اقداماتی بود كه تا سال 1347 یعنی زمان بهره‌برداری از شركت صورت گرفت. اولین تولیدات شركت كه با روشی كاملاَ دستی و بدون به كارگیری تجهیزات مدرن در نیمه دوم سال 1347 تولید و روانه بازار گردید، شامل اتومبیل وانت ژیان با نام اختصاصی» آكا« و خودروی سواری ژیان با نام اختصاری» ژیان« بود. آكا تنها تا سال 1350 ادامه داشت و به طور مجموع 1035 دستگاه آكا در طول سه سال تولید و روانه بازار شد. اما تولید ژیان سالیان متمادی ادامه داشت و هر ساله با افزایش تولید مواجه شد،  به خصوص از سال 1353 با توجه به نصب و راه‌اندازی ابزارهای بادی و سایر لوازم و امكانات مورد نیاز تولید این خودرو سیر صعودی یافت و در  طول 13 سال تولید این خودرو یعنی تا سال 1359 تعداد 99129 هزار دستگاه ژیان تولید گردید.

اتومبیل مهاری، خودوری دیگری بود كه تولید آن از سال 1350 در شكت سهامی ایران تولید اتومبیل‌های سیتروئن آغاز و در طی هشت سال تولید( تا پایان سال 1357) مجموعاَ 10584 دستگاه مهاری تولید و روانه بازار گشت. از دیگر تولیدات این شركت می‌توان به تولید انواع خودروی پیكاب در چهار مدل معمولی، مسقف، دولوكس و كار اشاره نمود. تولید خودروی بسیار سبك و جنس بدنه فایبرگلاس، محصول دیگری بود كه تنها طی دو سال 1352 و 1353 تولید آن در شركت ادامه داشت كه امروزه می‌توان برخی از انواع نخستین تولیدات شركت سایپا را در سطح شهر ملاحظه نمود.

تغییر نام شركت

در مورخ30/2/54 عنوان شركت با حذف كلمه سیتروئن از انتهای عبارت فرانسوی آن به » شركت سهامی ایرانی تولید اتومبیل« تغییر یافت و نام سایپا SAIPA از جمع حروف اول عبارت فرانسوی عنوان شركت اخذ گردید.

«Societe  Annonyme    Iraniene De Production Automobile »

تولید رنو 5

با توجه به لزوم جایگزینی خودروی مناسب‌تر به جای ژیان كه از تكنولوژی به

روزتری برخوردار باشد مسؤولین وقت شركت اقدام به انعقاد قراردادی با شركت رنو به منظور تولید این خودرو در ایران گرفتند. لذا یكی از محصولات عمده تولید شده در این شركت خودرو » رنو5« بود كه تولید 3 در آن از سال 1355 در شركت ساپیا آغاز گردید و سپس تولید مدل5 درب آن تا سال 1372 ادامه داشت. در این سال با جایگزینی اتومبیل كلاس كوچك» پراید« عملا تولید رنو در شركت ساپیا متوقف گردید و خط تولید این خودرو به شركت پارس خودرو(یكی از اعضای گروه خودروسازی ساپیا)منتقل گشت.

جهت دریافت فایل کامل  لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 7,900 تومان

خرید

برچسب ها : تاریخچة شركت سایپا , Quality control in Saipa , نظریه ها و روش های موجود در كنترل كیفیت فرآیند , , تعیین كیفیت فرآیند تولید , كنترل كیفیت در سایپا , جمع بندی و نتیجه گیری

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)

لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی

دانلود بسته آموزشی کسب در امد از تعمیر لامپ کم مصرف (تخفیف 50%به مدت محدود)