درجه حرارت فضای داخلی ساختمان از عوامل موثر در تأمین آسایش حرارتی است از آنجا که درجه حرارت محیط خارج ساختمان در فصول مختلف سال و ساعات شبانهروز دائما در تغییر است و بین فضاهای داخلی و محیط خارج تبادل حرارتی از راههای گوناگون صورت میگیرد، فضای داخلی کم و بیش تحت تأثیر تغییرات درجه حرارت محیط قرار میگیرد برای ثابت نگه داشتن درجه حرارت داخل ساختم
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
درجه حرارت فضای داخلی ساختمان از عوامل موثر در تأمین آسایش حرارتی است. از آنجا که درجه حرارت محیط خارج ساختمان در فصول مختلف سال و ساعات شبانهروز دائما در تغییر است و بین فضاهای داخلی و محیط خارج تبادل حرارتی از راههای گوناگون صورت میگیرد، فضای داخلی کم و بیش تحت تأثیر تغییرات درجه حرارت محیط قرار میگیرد. برای ثابت نگه داشتن درجه حرارت داخل ساختمان در دامنه تغییرات مجاز، در فصول سرد به گرمایش و در اوقات گرم به سرمایش نیاز است.
گرمایش و سرمایش، هر کدام به نوعی مستلزم مصرف انرژی هستند که علاوه بر از دست رفتن ذخایر تجدید نشدنی انرژی، سبب آلودگی محیط زیست میشوند. به این ترتیب نقش عایقکاری حرارتی ساختمانها در جهان امروز که در آن توجه فوقالعادهای به حفظ منابع انرژی و کاهش آلودگی محیط میشود، روشن میگردد.
تبادل گرما از راه هدایت به وسیله پوسته خارجی ساختمان و از طریق تهویه انجام میگیرد. در این نوشته از نحوه عایقکاری حرارتی و جلوگیری از نشت هوا از درزها و ترکهای پوسته ساختمان بحث میشود.
به همراه پیدایش مصالح ساختمانی جدید که نسبت به مصالح قدیمی مقاومترند، ایجاد فضای ساختمانی از جمله ضخامت جدار خارجی ساختمانها (یعنی دیوارها، سقفها و کفها یا پوسته ساختمان) به حداقل کاهش پیدا کردهاند. به دنبال این کاهش گریز گرما از پوسته خارجی آسانتر صورت میگیرد.
در کشورهای صنعتی که تولید انرژی و گرما گران تمام میشود با تعبیه عایق حرارتی در پوسته ساختمانها مقاومت حرارتی آنها را به میزان قابل توجهی افزایش دادهاند، ولی در کشور ما به دلیل ارزانی سوخت و وجود منابع سرشار نفت و گاز، مسئله عایقکاری حرارتی ساختمانها از نظر دور مانده است. عایقکاری حرارتی ساختمانها در اقلیمهای گرم نیز سبب کاهش بار تبرید و در نتیجه کاهش مصرف برق در فصول گرم خواهد شد. تقلیل سرمایهگذاری در تأسیسات تهویه و شوفاژ، جلوگیری از تعریق بخار در سطح داخلی پوسته ساختمانها در نواحی مرطوب و سالمسازی محیط زیست از دیگر نتایج عایقکاری حرارتی است. ذکر این نکته نیز ضروری است که استفاده از انرژی خورشید برای گرمایش در فصول سرد نیز مستلزم عایقکاری حرارتی است و بدون آن عملی نمیباشد.
میزان صرفهجویی در انرژی و کاهش آلودگی محیط و تقلیل سرمایهگذاری در تأسیسات حرارتی و برودتی ساختمان بستگی به شرایط اقلیمی منطقه و کیفیت عایق بودن ساختمان دارد. در برخی کشورهای صنعتی با اعمال روشهای نو در عایقکاری حرارتی ساختمانها به نتایج شگفتانگیزی رسیدهاند. احداث خانههایی با تکنیک سوپر عایق در کشورهای صنعتی سردسیر، علیرغم تنزل درجه حرارت محیط به حدود 30- درجه سلسیوس، سبب شده است که مقدار انرژی و سوخت در آنها به حدود ثلث آنچه در نواحی معتدل کشور ما مصرف میشود، برسد.
علاوه بر هدایت حرارت از میان پوسته خارجی ساختمان یعنی سقفها، دیوارهای خارجی، در و پنجرهها و بالاخره کف طبقه زیرین ساختمان اعم از اینکه روی زمین چسبیده و یا معلق باشد، راه دیگر تبدیل گرما باز و بسته کردن در و پنجرهها و عمل تهویه است.
ضریب هدایت حرارتی یا K مقدار توان حرارتی از دست رفته بر حسب وات از میان یک متر مربع سطح و یک متر ضخامت هر نوع مصالح است. مشروط بر اینکه اختلاف درجه حرارت دو طرف آن یک درجه سلسیوس باشد. واحد ضریب هدایت حرارتی مصالح میباشد.
ضریب K با وزن فضایی، تخلخل و مقدار درصد رطوبت محتوی[1] مصالح متغیر است.
ضریب مقاومت حرارتی[2]
ضریب مقاومت حرارتی عکس ضریب هدایت حرارتی است و برای سادگی در محاسبات بسیاری از اوقات به جای k از () استفاده میکنند و واحد آن میباشد.
مقاومت حرارتی یا R مقدار مقاومت در مقابل جریان حرارت در یک نوع مصالح یا ترکیبی از آنها با ضخامت معین میباشد. مقاومت حرارتی هر نوع مصالح با ضخامت معین از ضرب کردن ضریب در ضخامت آن به دست میآید و واحد آن است. هر گاه ترتیبی از چند نوع مصالح داشته باشیم که به صورت لایههای موازی روی هم قرار گرفته باشند، مثلا دیواری آجری با اندودهای داخلی و خارجی آن، کل مقاومت این دیوار معادل مجموع مقاومتهای آجرچینی و اندودهای طرفین آن خواهد بود.
ضرایب (k) و () و (R)، هر سه بستگی به درجه حرارت سطح مصالح دارد که اندازهگیری آن بسیار دشوار است، ولی درجه حرارت محیط داخلی و خارجی را به آسانی میتوان اندازه گرفت. در فصول سرد، گرمای فضای داخل ساختمان نخست به سطح پوسته خارجی آن وارد شده و سپس از میان جدار عبور کرده و از سطح خارجی پوسته به محیط خارج تغییر مکان میدهد
[1] - Moisture Content
[2] - Thermal Resistivity
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
برچسب ها : عایقکاری حرارتی (گرمابندی) ساختمانها , روژه , پژوهش , شهرسازی , معماری , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق , , Thermal insulation of buildings
لذت درآمدزایی ساعتی ۳۵٫۰۰۰ تومان در منزل
فقط با ۵ ساعت کار در روز درآمد روزانه ۱۷۵٫۰۰۰ تومانی